Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Bětka Koubová (K. Jandová) se trápí pro ztracené černé kuřátko, kterému říkala Plivník. Tatínek (F. Husák) proto Bětce vypráví pohádku o Plivníkovi, ztraceném černém kuřátku, které na sebe mohlo vzít třeba i lidskou podobu. To je ovšem něco pro její fantazii! Vykonstruuje si, že ztracený Plivník se převtělil do jejich nové sousedky (D. Veškrnová), chalupářky z Prahy, a zosnuje spolu s kamarádkou Andulkou (K. Pospíšilová) velkolepou past, na kterou ovšem sama doplatí… (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Děcka (nehrála ta holčina náhodou ve znělce na Kuřátka? No, ten předobraz Kouzelné školky...) si povolají Plivníka s tváří Dášy ExPrezidentové a pak se jí snaží mermomocí zbavit. "Musíme najít nějaké místo jako Bermudský trojúhelník" - "A co takhle dvoreček v hospodě? Ten má tvar trojúhelníku, a hospodský říkal, že mu přes něj mizí hosté." "Oni mu přes něj mizí BEZ ZAPLACENÍ." ()

topi 

všechny recenze uživatele

Humorný televizní film, ve kterém naprosto přirozeně hraje mlaďoučká Klára Jandová nebo Franta Husák jako její hodný tatík. A taky jeden vypelichaný černý kohout. A kdo že je to ten plivník? Je to snad převtělené černé kuře do sousedky Dagmar Veškrnové Havlové? Zábava jede v plném proudu a taky pěkně dýchá porevoluční atmosféra. Inscenace, u které se pobaví děti i jejich rodiče. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemný dětský film, kde zaujme přirozenost malé Kláry Jandové a citlivé herectví Františka Husáka. Zato paní učitelka...té bych se bál více, než plivníka. A to, jak mizí lidé v "Bermudském trojúhelníku" na dvorku hospody, opravdu stojí za poklonu scénáristům. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený dětský film. Není to tedy první liga, ale dívat se na to dá. To co bylo odfláknuto ze strany produkce dohánějí herci. Jen tedy František Husák v pětapadesáti (a rok před svou smrtí) se spíš hodil na laskavého dědečka než tatínka. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

No nečekejte žádné zázraky, spíše bych tipoval, že to byl filom natočený výhradně pro dívky 7-12 let, protože každý jiný se u toho ukouše nudou. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Civilní rodinný film o malé copaté holce (Klára Jandová), které se ztratilo malé černé kuře, a tak její táta ji nakecá, že nabralo podobu člověka a je to nová sousedka (Dáša Veškrnová). Spíš než tohle mě bavilo to kolem. Především ta eskapáda s politými šaty, kdy se holka přizná, že si je inkoustem polila sama. Učitelka na ni, že to jistě udělala nerada a holka jí odpoví s úsměvem: "Ráda!" Zároveň je ten film už i takovým retrem a návratem do dětství: to staré kolo, knihy kodovky, buřty... Celkově ten Plivník vypadá jako poklidný, pohodový film, ale také to není nic světoborného. [312. hodnocení, 13. komentář, 58%] ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Maximální ujetost s tak dementním námětem, že se u toho nelze nepobavit. Vedle výborné Dáši, které jsem toho Plivníka fakt věřil, potěší účast cimrmanovského naivního herce Petra Bruknera. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě Plivník docela překvapil, protože jsem od něj moc nečekal. Ale Klára Jandová opět dokázala, že jako dítě byla v podstatě geniální. Lence Termerové to zase s Františkem Husákem dokonale klapalo. Navíc jako otec byl svou povahou a založením sympatický. Vůbec celá rodina fungovala na trochu volnější bázi. I když se samotná zápletka jevila v podstatě jako banální, a nutno podotknout, že ve filmové a televizní tvorbě pro dětské a rodinné filmy mnohokrát v různých obměnách použitá, posloužila více než dobře. Opravdu nejednou jsem se zasmál. "Podívej se, jak ten kohout vypadá. Jako blbec." ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Sice to není žádný zázrak, ale Jandová docela potěší a na nedělní odpoledne je to dobré pokoukání. Hodnocení: 50 % ()

Reklama

Reklama