Reklama

Reklama

Pruhovaní kamarádi

(seriál)
Rodinný
Česko, 1998, 10x7 min

Scénář:

Václav Chaloupek

Kamera:

Ladislav Moulis

Hrají:

Petr Haničinec (vypravěč)

Obsahy(1)

"Když jsem je poprvé spatřil, nebyla o nic větší než dospělý ježek. Ta malá, ustrašená prasečí holčička vypadala jako beruška, zato kňourek byl odvážný jako Bivoj. Od jara až do konce léta jsem ty neposedy pozoroval a vy jste první, komu o nich vyprávím." Tak začíná desetidílný seriál, který pro Večerníček natočil režisér Václav Chaloupek. Po seriálu Tuláček se můžeme už po druhé vydat do světa lesních zákoutí, abychom sledovali dobrodružství, které prožívají skuteční a opravdoví hrdinové. Jsou jimi dva malí divocí čuníci a jejich věrný kamarád, jezevec Jozífek. Nic z toho, co v seriálu uvidíme, není vymyšlené. Podobné příběhy se dnes a denně odehrávají jen kousek od nás. Málokdo se ale dokáže dívat tak pozorně, aby je ve světě lesních zákoutí a pasek zaznamenal. Seriál Pruhovaní kamarádi se tak stává malou pozvánkou do přírody. Vyjděte si kterýkoliv den do lesa a zkuste najít alespoň zlomek toho, co zachytila kamera Ladislava Moulise a o čem nám vypráví komentář čtený Petrem Haničincem. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dvě selátka poznávají les a život vůbec. Z Chaloupkových večerníčků je tento, spolu s příběhy o medvíďatech, jediný snesitelný. Především díky tomu, že přišel jako první. Dokonce i ony poučné vsuvky zde docela ujdou. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pokus o napodobení tuláčka, nicméně prasátka jsou dostatečně roztomilá a Chaloupek "obyčejné" výjevy z lesa prostě umí.. ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Prasátka jsou skvělá, plus úžasné záběry na další zvířata. Oceňuji také poučnost, názvy rostlin a zvířat. Chybí mi možná více informací o prasatech, když už to o nich je, tak by se z toho člověk mohl víc poučit. Samozřejmě formou, aby to vzaly i děti. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po medvídcích jsme se mrkli i na další ze série Chaloupkových hraných večerníčků. Tentokrát jsme se několik dnů toulali s Pruhovanými kamarády. Líbili se nám dokonce více než medvědi. Možná, že divoké prase pro někoho lákavé není, ale kamarádi byli také roztomilí a především akčnější a zábavnější. K dobru bych přidal hlas vypravěče - pana Haničince. Díky němu dostaly příběhy pohádkovější atmosféru. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Stejně kvalitní jako medvědi, kteří asi patřili k tomu nejlepšímu, co Václav Chaloupek dělal, to nebylo. Medvědi byli přeci jen více hraví a roztomilejší. Prasátka se spíš válejí v bahně a neustále se nacpávají kořínky, což děti jako takové nezaujme víc. Ale pořád je to hraný Večerníček a těch moc není. V nepřeberném množství animáků je to pořád zpestření. ()

mr.bredok

všechny recenze uživatele

Nechápu nad čím tady ty filmový experti lamentují. Je to večerníček a měli by jej hodnotit děti. Dceři se to líbí a basta. ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Čuníci a jezevec jsou v pohodě. Vizuál má pan Chaloupek jako vždy zvládlý skvěle. Co bohužel totálně selhává je klávesovo/syntezátorová hudba, která je už po půl minutě naprosto nesnesitelná. Druhá věc je pan Haničinec. Nemám proti němu vůbec nic a vážím si ho jako opravdu dobrého herce, ale jeho hlas mi začal být protivný, aniž bych věděl proč, už po druhém díle. Za mě tedy průměr. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Reklama