Reklama

Reklama

Vykoupení

  • Česko Claim na hluchém potoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rok 1867. Před dvaceti lety prodal jistý prospektor za výhodný dílec svou manželku i dcerku jinému zlatokopovi. Nyní Daniel Dillon patří mezi velice bohaté muže, víceméně ovládá celé jedno malé městečko. Jenže právě sem zrovna přijíždějí dvě ženy, aby mu připomněly jeho minulé hříchy. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spíše než jako romantické drama bych to viděl na rodinnou tragédii, jíž dělá westernové prostředí žánrově netradiční kulisu. A o to je to příjemnější, protože spíše než na tradiční klišé jsem se mohl soustředit na umně vyvolanou atmosféru zapadlého horského městečka a především pak na herecké výkony, jimž vládl Peter Mullan. Z ostaních bych jmenoval ještě Millu Jovovich, která zde ztvárnila jednu ze svých nejlepších rolí. 80% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Do městečka, které nyní žije hlavně stavbou železnice, která by mohla městu přinést věčnou prosperitu, přijíždí dvě ženy, které mají nečekaný vzkaz pro místního vůdce, Dillona (Peter Mullan). Mladší z nich, Hope (Sarah Polley) je totiž jeho dcerou, kterou před mnoha lety směnil za kus půdy. A dnes přichází čas, kdy se musí se svou minulostí vyrovnat... Westerny obvykle můžu, a to i ty neobvyklé. Ale Vykoupení mi zase až tak moc nesedělo, po většinu filmu jsem se docela dost nudil, a rodinné vztahy zúčastněných mne upřímně nechávaly klidným. To už mne více bavila ta stavba železnice i se závěrečným rozuzlením, ale to bylo na dvouhodinový film málo. Ani herecké výkony mne nijak moc nenadchly - od Petera Mullana, Milly Jovovich, Wese Bentleye či Nastassjy Kinski jsem čekal přece jenom víc... ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda je to tím pohledem neamerickýma očima, ale tenhle film mi připomněl Jízdu s ďáblem Anga Leeho. Také se odehrává v kulisách typických pro western, ale je to spíš drama, také sází na zajímavé herecké výkony (tedy hlavně Peter Mullan, Sarah Polley a Wes Bentley) a také ho má pevně v rukou režisér, který točí každý film jinak, podle toho, co daná látka potřebuje. A výsledek je také hodně povedený. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Hned po prvním flashbacku musí být literárně vzdělanému divákovi jasné, že se vlastně dívá na adaptaci Hardyho Starosty casterbridgeského, pouze přesazeného do montanských hor. Adaptace to je zajímavá, film je pro mě jednou z několika výjimek, kdy se mě více líbil snímek než jeho knižní předloha. V každém případě jsem velmi spokojen - jak s převedením Starosty casterbridgeského, tak s brilantní, přímo lahůdkovou režií, realistickou, ale zároveň inteligentně a silně romantickou atmosférou a velmi plastickými a dobře zahranými postavami. Peter Mullan vystihl hardyovskou postavu člověka, jehož dostihla jeho minulost, na jedničku. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Rozvláčne, ploché, predvídateľné. Som veľmi veľmi sklamaná. Asi som čakala príliž. Film som si pozrela len kvôli tomu, že ako autora označili Thomasa Hardyho. Škoda jednoduchej zápletky. A nie výrazného spracovania, ktorému chýbaj náboj a uveriteľnosť. Príliž sa totiž nedala prežívať ani smrť matky ani osobná tragédia Dillona. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení proběhlo v americké Kalifornii a v kanadské Albertě. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. prosince 2000 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Film byl natočen na motivy románu "The Mayor of Casterbridge" Thomase Hardyho. (Terva)

Reklama

Reklama