Reklama

Reklama

40 dědečků

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka / Komedie
Československo, 1962, 9 min

Obsahy(1)

Proslulá humorná pohádka o divotvorném hrnci, který má schopnost rozmnožit cokoli, co do něj člověk vloží aneb co se stane, když do jednoho takového hrnce spadne dědeček. Tradiční motivy tvůrce nahradil současnými atributy a vytvořil tak svižnou kreslenou grotesku. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Štěpánkovo výtvarné pojetí mě také moc nezaujalo, ale jinak tuto klasickou humornou pohádku mohu jen doporučit. Ani se tý babindě nedivím, že ten hnec nakonec raději tak vehementně rozkopla, mě by z toho asi taky hráblo, už jen při představě, kdyby z hrnce začli vylejzat třeba takoví Kalóskové, napřed jeden, pak dva, pět a nakonec celých 40 erudovaných chemických odborníků:-) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jeden dědeček. Dva dědečci. Tři dědečci. Čtyři dědečci. Pět dědečků. Šest dědečků. Sedm dědečků. Osm dědečků. Devět dědečků. Deset dědečků. Jedenáct dědečků. Dvanáct dědečků. Třináct dědečků. Čtrnáct dědečků. Patnáct dědečků. Šestnáct dědečků. Sedmnáct dědečků. Osmnáct dědečků. Devatenáct dědečků. Dvacet dědečků. Dvacet jedna dědečků. Dvaadvacet dědečků. Třiadvacet dědečků. .... No prostě, hodně hodně moc dědečků, poté, co praobraz Stařešina nalezl tajuplný hrnec a on a jeho kloni začali vyvádět souběžná alotria a to v celkem zajímavé a jednoduché animaci, jen ten příběh je poněkud tupý. Zajímavé jsou Anglicky psané titulky filmu, včetně nápisu "The End." ()

easaque 

všechny recenze uživatele

příjemná krátká a nápaditá groteska. Lehčí nadprůměr. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Výtvarné řešení se mi nelíbilo, ale hlavní myšlenka ano. Kratičká pohádka o tom, že v jedinečnosti je krása... Mít jednoho dědečka je pro babičku fajn, ale mít jich čtyřicet je ubíjející. Jak to vyjádřila naše 4letá dcera: "Teď babka neví, který dědek je její." :-) ()

Reklama

Reklama