Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvectví je zvláštní druh zábavné produkce, rozšířený především v anglicky mluvících zemích. Jde o druh umění, při kterém herec vodí loutku a zároveň za ni mluví, aniž by pohyboval rty. Břichomluvecké loutky obvykle působí velmi živě a vyvolávají dojem, že mají vlastní osobnost. Právě takovou si jednoho dne vybere nesmělý židovský mladík Steven poté, co se rozhodne odejít z nezajímavého zaměstnání. Dřevěný panák mu záhy přiroste k srdci a stane se jeho nerozlučným průvodcem. Právě díky němu dokáže Steven vyjádřit to, na co se dřív neodvážil ani pomyslet. Je také nejvyšší čas: Stevenovi totiž v životě ujel nejeden vlak. Zdá se, že dřevěný společník pomůže svému majiteli nastolit pořádek v nefunkční domácnosti jeho rodičů, a také mu zajistit sympatie jedné krásné ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bohužel, až téměř ve finále svého běhu se letošní Americké nezávislé léto (2005) sebralo a filmem Loutka dostálo úrovně let minulých. Adrien Brody je úžasný talent, řikám si to film od filmu. Zatímco u Milly si říkám film od filmu opak, tady mě holka dostala, roli praštěné kámošky dávající "cenné" rady jí sedla, nebyla za manekýnu a zkrátka byla výborná, její prezentace na židovské svatbě nebo doporučené cd přesně pro romantickou chvilku, to mě hlasitě rozesmálo. Fakt výborný film. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Plachý mladík bez špetky sebevědomí nachází svou životní jistotu v dřevěné loutce. Vtipný příběh, který za pomoci neobvyklých prvků rekapituluje známé skutečnosti. Naproti vynikajícímu Brodymu je patrné děsivé přehrávání Jovovichové, které role prostořeké rebelky vůbec, ale vůbec nesvědčí. 80% Zajímavé komentáře: RAiken, Xatrix ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pozitivní, milý malý film, u kterého se budete po většinu času přihlouple usmívat od ucha k uchu - roztomile nesmělý Adrien se svou loutkou, jeho pošahaná famílie, dokonale švihlá Milla a její nechuťácká matka, kupa vtipných či lehce absurdních momentů, skvělý konec. Označení "romantická komedie" mě vždy spolehlivě vyděsí, avšak musím uznat, že tahle se opravdu povedla... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Vynikající scénář poskytuje Adrienu Brodymu prostor pro úžasný herecký koncert, kterého on bezezbytku využívá. Ani ostatní herci nezústávají Brodymu nic dlužni. Prostě jeden z těch nezávisláčků, které jsou blízké mému srdci. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Překvapení měsíce. Takové postavy, které zahráli Adrien Brody a Milla Jovovich jsem nečekal. Už jsem byl zvyklej na ledacos, ale tohle mi podlomilo kolena. Skvělá komedie o splnění snu břichomluvectví (to je hlavní důvod, proč jsem na to kouknul, protože mám rád Jeffa Dunhama). Steven využívá loutku jako své druhé já a tím překonává překážky ve svých problémech s holkama - výborný tip na speciální rande. Přestože byl Adrien Brody hlavní postava filmu, tak jsem se vždy těšil na další bláznivé nápady Fanny (Jovovich) jakožto metalové zpěvačky. Ona tomu dávala ten správný říz humoru, zatímco Steven byl spíše ta romantická část. A loutka je někde mezi. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

One man show alá Adrien Brody! Ten chalan je vážne talent a jeho pooskarový výkon po Pianistovi je minimálne na ďalšiu nomináciu. Veľmi pozitívny a mierne melancholizmom pretiahnutý film, ktorý vo mne zanechal velice príjený pocit. Povinnosť pre všetkých introvertov. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbený mix bizarností obyčajného života, švacnutej famílie, outsiderizmu a vnútornej krehkosti i nehy jedného milostného vzťahu. To všetko v chutnej malej tragikomédii s dobrými hereckými výkonmi. Oddychové, príjemné, úsmevné. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

To je tak, když mě chytí "brodyovský" amok. Toho kluka mám strašně rád (viz. má óda na něj v mé TOP) a Loutka prakticky nic nenabízela. Jasně, maximálně pozitivní náladu, kterou pak můžete přenést na jiného tvora. Adrien ale vytvořil svou roli tak precizně a s úctou, že mám pocit, že ten kluk je chodící "zvedač filmů". Když už křičíte, tak křičíte nahlas. A on? Zařval pořádně a s takovou vehemencí, že mám husí kůži ještě teď. Je to nezávislák, ale jeden z nejlepších a taky nejpravdivějších. Fakt, že Steven je de facto předobrazem mojí duše..no, tak to je potom zase jiná pohádka. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Poté co jsem se dozvěděla, že je Loutka romantická komedie, tak už jsem k ní nepřistupovala s takovým nadšením. Ale hned když se Adrian Brody převtělil do nesmělého, neviditelného člověka a poté si do ruky vzal svou novou loutku a začal se s ní dohadovat jako se starým známým (co vlastně jiného je naše svědomí?), mé nadšení se vrátilo. Snad poprvé jsem k osudu hlavních dvou hrdinů romantické komedie nebyla lhostejná a opravdu jim fandila. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý malý snímek, v němž mě nejvíce překvapila Milla Jovovich, o jejímž hereckém umění jsem si moc nemyslel, ale po zhlédnutí tohoto snímku musím změnit názor a uznat, že je výborná herečka. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Drama(ale určitě né nervy drásající), komedie(ale určitě né taková u které se budete válet smíchy), romanťárna(ale určitě né žádná růžová knihovna). Zkrátka od všeho trochu a přesto to skvěle funguje. Za mě je Dummy takovej milej lidskej film kterej si na nic nehraje. Vše herecky vyzdvihuje a povyšuje jako vždy skvěle hrající Adrien Brody. Zdatně mu sekundují sympatická Vera Farmiga a rebelujicí Milla Jovovich. 4hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Presne takto má vyzerať americká nezávislá komédia. Humor, ktorý netlačí príliš na pilu a nie je obscénny, sympatické, ľahko extravagantné postavy, scenár, ktorý má zmysel a príjemne odsýpa a silný záver, ktorému nechýbajú emócie. Ak vieme, že sa film neberie až tak vážne, tak mu odpustíme aj miernu nevierohodnosť. Ako deja, tak postáv. Podstatné je, že v rámci filmu tieto postavy žijú a držíme im palce. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velice podařený film s perfektním obsazením. Adrien Brody podal další naprosto soustředěný výkon, Vera Farmiga byla naprosto okouzlující, Milla Jovovich tu jako drsná rockerka zkoušela zpívat klezmer (ve Vykoupení zpívala portugalsky, tady jidiš, co asi přijde za jazyk na řadu příště?), Illeana Douglas byla také vynikající a titulní hrdina na mě působil zvláštně zneklidňujícím dojmem, takže si ani nedovolím jeho výkon označit za dřevěný. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Mám dobrou náladu a tak rozhazuji hvězdy. Líbilo, bavilo. Vzpomněl jsem si, jak jsem dříve hltal nezávislé filmy na čt2 a nemám potřebu vrtat se v nedostatcích. Babička všechno věděla a já nemám tušení, zda nejsou 4 hvězdičky málo. ()

Reklama

Reklama