Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvectví je zvláštní druh zábavné produkce, rozšířený především v anglicky mluvících zemích. Jde o druh umění, při kterém herec vodí loutku a zároveň za ni mluví, aniž by pohyboval rty. Břichomluvecké loutky obvykle působí velmi živě a vyvolávají dojem, že mají vlastní osobnost. Právě takovou si jednoho dne vybere nesmělý židovský mladík Steven poté, co se rozhodne odejít z nezajímavého zaměstnání. Dřevěný panák mu záhy přiroste k srdci a stane se jeho nerozlučným průvodcem. Právě díky němu dokáže Steven vyjádřit to, na co se dřív neodvážil ani pomyslet. Je také nejvyšší čas: Stevenovi totiž v životě ujel nejeden vlak. Zdá se, že dřevěný společník pomůže svému majiteli nastolit pořádek v nefunkční domácnosti jeho rodičů, a také mu zajistit sympatie jedné krásné ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Presne takto má vyzerať americká nezávislá komédia. Humor, ktorý netlačí príliš na pilu a nie je obscénny, sympatické, ľahko extravagantné postavy, scenár, ktorý má zmysel a príjemne odsýpa a silný záver, ktorému nechýbajú emócie. Ak vieme, že sa film neberie až tak vážne, tak mu odpustíme aj miernu nevierohodnosť. Ako deja, tak postáv. Podstatné je, že v rámci filmu tieto postavy žijú a držíme im palce. ()

Frankie 

všechny recenze uživatele

Přibližně do poloviny výtečný snímek sledujícíí Stevenovu osobnost a život, který je na povrchu usměvný ale v hloubi smutný a dojemný. Druhá čast ovšem ztrácí, předevsím kvůli zbytečnému odvracení pozornosti od Stevena a jeho "vztahu" s loutkou. Nebýt zavěrečné roztříštěnosti a žánrových stereotypů jednalo by se o poutavý a zapamatování si hodný nezávislý film. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Plachý mladík bez špetky sebevědomí nachází svou životní jistotu v dřevěné loutce. Vtipný příběh, který za pomoci neobvyklých prvků rekapituluje známé skutečnosti. Naproti vynikajícímu Brodymu je patrné děsivé přehrávání Jovovichové, které role prostořeké rebelky vůbec, ale vůbec nesvědčí. 80% Zajímavé komentáře: RAiken, Xatrix ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Milla v roli frackovité punkerky a příležitostné zlodějky, je absolutné nepřekonatelná!!! 2.polovina je sice už méně vtipná a vice romantická (nic proti tomu) ale i tak vznikl velmi dobrý film. Dodnes mám záchvaty smíchu při scéně, kde plachý Brody, pustí na svém vysněném 1.rande desku (kterou pro něj ukradl, hádejte kdo?) a v intimně osvětleném pokoji, začne bez varování hřmít jeden se slavných pochodů od Johna F.Sousy (která btw, je použitá ve znělce Monty Pythonů, nekecam). To je skoro na infarkt. Jsem moc rád, že jsem si tenkrát přečetl ten tip v Tvmagazínu:-) a též se zde pro mě po1. objevuje Jared ´Crozier-Legasov-Moriarty´ Harris v totálně ujeté roli, u které nevíte...zda se mu smáti, či z něj býti znechuceni.;-) ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nejsrandovnější v téhle komedii byla rozverně skvělá kamarádka Milla Jovovich. Nejpůvabnější "milá sympaťačka z pracáku" Vera Farmiga. Nejroztomilejší naivní stydlivost Adriena Brodyho. Nejvychrtlejší Illeana Douglas. Nejotravnější matka Jessica "nechceš sendvič" Walter. A nejděsivější: Dummy, dřevěný panák, jehož oči mi od začátku naháněly hrůzu (nějak mi připomněl Chuckieho). Milá a kouzelná komedie se skvělými herci, rozhodně doporučuju... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Učitel břichomluvectví ve filmu (Alan Semok) navrhl ústřední loutku a rovněž učil tři týdny Adriana Brodyho. (HellFire)
  • Obchod, ve kterém Steven koupí svou loutku je „Halloween Adventure“ v New York City. (HellFire)

Reklama

Reklama