Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Freya McAllister je docela obyčejná dospívající dívka, neprůbojná a skromná. Aje jedné noci, kdy se koná významná školní událost, se všechno změní. Najednou slyší hlasy. Jen ona. Jsou jich tisíce, útočí na ni ze všech stran, neodbytně a neustále. Freya je diagnostikována jako silná schizofrenička a skončí v psychiatrické léčebně Brookridge Mental. Tam se svým šílenstvím stráví v osamocení následujícíh osm let svého života - dokud ji dr. Michael Welles nepřijde ubezpečit o tom, že není blázen, ale má schopnost telepatie. Hlasy v její hlavě jsou totiž myšlenky mužů, žen a dětí kolem ní. Michael, vynikající odborník ve výzkumu psychologie, ji učí soustředit se a proměnit prokletí v cenný dar. Už ale neřekl, že pracuje pro tajnou službu, nejrozsáhlejší a nejutajovanější organizaci na světě, která ví o každém vážném nebezpečí, jež ohrožuje národní bezpečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

predators 

všechny recenze uživatele

Až se divím, že tento film zhlédlo teprve 160 lidí, což je škoda, protože těch 89 minut za to stojí. Napětí od začátku do konce, rychlý spád a slušné herecké výkony. To jsou hlavní lákadla tohoto krimi, které vás chytne svou originální myšlenkou...zločinnou myšlenkou. Fakt, že hlavní hrdinka slyší myšlenky lidí, mě opravdu zaujal a co je nejdůležitější, dokázal mě přibít do sedačky a bavit mě! A ikdyž se možná nejedná o bezchybný kousek, zkusím svým hodnocením snížit jeho nedoceněnost. Zajímavosti: Hlavní hrdinka to měla na konkurzu, díky své "ability" číst myšlenky, značně jednodušší. :-) 80% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Thomas Dean Donnelly, Joshua Oppenheimer .. Vím o vás všechno, tak začněte s tím, co ještě nevím.. Levná sci-fi-kri-mi se seriálovou vizáží. Na chmurné televizní odpoledne vhodná volba, tedy pokud jste onou nenáročnou cílovou skupinou, zevlující u obrazovky. Možná, být to "pilot" k nějakému seriálu (jak závěrečné otevřené pomrknutí naznačuje), šel bych krapet výše, ale jako samostatný film jsou Zločinné myšlenky opravdu slabé. Spousta nelogických momentů (i přes fantazírující téma), průměrné zpracování, málo zábavné se spoustou tuctových scenáristických úkroků. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Kriminálny príbeh je tu obohatený o schopnosť hlavnej hrdinky čítať myšlienky. Tým pádom dostávame originálny a veľmi zaujímavý pohľad na svet vyšetrovateľov. Mladá Freya sa postupne učí ovládať svoj dar, dostáva sa z úzstavu medzi agentov ako pozorovateľka a spolu sa znažia predísť chystanému atentátu. Tento film ponúka niečo viac ako ostatné a to hlavne myšlienky ľudí s ktorými sa Freya stretáva. Obyčajná kriminálka sa tak úspešne vyhla už stokrát videným postupom, ako výsluch podozrivého „Vedia niečo? Nie, nie určite nič nevedia. Ale kto je tá žena?“, prepad zločinca v podmínovanom dome „Do kedy budem robyť tie sendviče.“ alebo prídenie na stopu od informátora „Vymyslím si niečo o letisku a bude.“ Naviac tento evidentne nízkorozpočtový snímok s neznámimi hercami je podporený solídnou réžiou a hlavne vynikajúcou hudbou. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Pecka, ktorú by som si nikdy v živote nepožičal, nebyť tunajších - vzácne pravdivých (teda vzhľadom na môj vkus samozrejme) - komentárov. Aj keď THOUGHTCRIMES nemá v tunajšej (ani IMDb) databáze v zátvorke značku TV, stavím sa, že mal byť potenciálnym pilotom pre možnú tvsériu. Nestalo sa tak a vôbec to nevadí. Film je to totiž svižný, nápaditý a hlavne napínavý. (Naposledy ma podobne príjemne prekvapil filmík s názvom NEMESIS GAME.) V prvej polovici zistíme ako sa hlavná hrdinka popasuje so svojím darom, druhá polovica je skvelou "krimoškou". Skrátka radosť pozerať. Poznámka: Pri pohľade na obal tohto DVD som si myslel, že hlavnú úlohu stvárňuje nemecká herečka HEIKE MAKATSCH. Nie je tomu samozrejme tak. Ide o sympaťáčku menom NAVI RAWATová. (1.3.2006) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvých pár minútach som tomu nedával veľké nádeje a už som si myslel, že je to len ďalší premrhaný nápad, ktorému by bol súcejší hlavne lepší scenár. A s obsadenie tiež veľmi nezabodovalo. Chcelo by to trošku pozliepať tie logické medzery, ktoré ma občas tak trhali a ignorovali pojem logika, ale inak som prekvapený, že ako ma krátky, lacný a neprezentovaný snímok zaujal na 70%. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Na konci filmu, když Gazal prchá z vězení, zastřelí černošského bachaře střelou do hrudi. V dalším záběru má ale úplně novou a skvěle padnoucí uniformu. (m.xFuck)

Reklama

Reklama