Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Freya McAllister je docela obyčejná dospívající dívka, neprůbojná a skromná. Aje jedné noci, kdy se koná významná školní událost, se všechno změní. Najednou slyší hlasy. Jen ona. Jsou jich tisíce, útočí na ni ze všech stran, neodbytně a neustále. Freya je diagnostikována jako silná schizofrenička a skončí v psychiatrické léčebně Brookridge Mental. Tam se svým šílenstvím stráví v osamocení následujícíh osm let svého života - dokud ji dr. Michael Welles nepřijde ubezpečit o tom, že není blázen, ale má schopnost telepatie. Hlasy v její hlavě jsou totiž myšlenky mužů, žen a dětí kolem ní. Michael, vynikající odborník ve výzkumu psychologie, ji učí soustředit se a proměnit prokletí v cenný dar. Už ale neřekl, že pracuje pro tajnou službu, nejrozsáhlejší a nejutajovanější organizaci na světě, která ví o každém vážném nebezpečí, jež ohrožuje národní bezpečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Celkom som bol prekvapený, čakal som seriáloidný odvar, ale dostal sa mi pod oči celkom slušný triller. Film je dosť krátky a začiatok je na mňa až moc hop hop, ani som sa neusadil na stoličke a Freya bola v blázinci. Tam sa začina najzaujímavejšia časť filmu. Vyrovnananie sa s darom a vypustením do reality, medzi hlasy. Občas ma vytáčalo správanie hlavnej hrdinky. Postupne sa rodí prerod na kriminálnu linku a psychologična ubúda v prospech akcie. Audiovizuálnej stránke nieje moc čo vytknúť, hudba naozaj vynikajúca a pri tých "cudzích hlasoch" mi spočiatku behali zimomriavky po chrbte. Formálne zamrzí pár seriálových nepodarených stihov. Suma sumárum, keby sa trochu viac venovali vývoju postáv a ich vzťahom (sestra, doktor), natiahli začiatok a trochu klišoidný koniec, pridať akcie a vystrihnút zábery-nepodarky, mali by sme čisto 5 hviezdičkovú záležitosť, ale keby keby boli by sme v nebi. Darmo špekulovať, film je na svete a s tým omedzeným ropzpočtom sa u mňa vyšplhal na nečakane slušných 70%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Thomas Dean Donnelly, Joshua Oppenheimer .. Vím o vás všechno, tak začněte s tím, co ještě nevím.. Levná sci-fi-kri-mi se seriálovou vizáží. Na chmurné televizní odpoledne vhodná volba, tedy pokud jste onou nenáročnou cílovou skupinou, zevlující u obrazovky. Možná, být to "pilot" k nějakému seriálu (jak závěrečné otevřené pomrknutí naznačuje), šel bych krapet výše, ale jako samostatný film jsou Zločinné myšlenky opravdu slabé. Spousta nelogických momentů (i přes fantazírující téma), průměrné zpracování, málo zábavné se spoustou tuctových scenáristických úkroků. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Co se týká Thoughtcrimes, tak bych jen chtěla obhájit mojí čtyřku. Ono to není kdovíjak inteligentní, ale já se báječně bavila včetně opravdu hodně úsměvného konce. Neotřelé téma taky nebylo k zahození, ovšem kdyby to nemělo žádné grády, tak to jde do kopru. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Námětem docela zajímavá >fiction< o dívce s telepatickými schopnostmi, filmově ovšem trpící prací ne zcela schopných scénáristů, se spoustou nelogičností v ději a místy nepochopitelným a zmateným chováním postav... Nu a co tedy téhle story není shůry dáno, snaží se dohnat >přezrálými< hereckými výkony, rádoby akcí a spoustou klišé, které samozřejmě ukojí masového televizního diváka, v důsledku však nabízí jen průměrný film, zločinně zabíjející tohle neobvyklé téma... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po tej hromade bezduchých kanadských thrilerov , ktorými nás sem tam bombardujú naše televízie, veľmi milé prekvapenie. Zo slušného námetu sa dalo možno vyťažiť aj viac, ale za daných podmienok, s daným rozpočtom a s skôr televíznymi hercami odviedli tvorcovia takmer maximum a atmosféra funguje v oboch diametrálne odlišných líniách výborne, aj to aj vďaka vydarenej hudbe Briana Tylera. Tá prvá je predsa len o niečo lepšia a po psychologickej stránke výborne zvládnutá ale druhá aj napriek menším logickým nedostatkom zážitok nekazí. A čo na tom, že Thoughtcrimes pripomínajú skôr pilot seriálu, ako seriálový fanúšik by som si prípadné pokračovanie pustil ihneď. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvých pár minútach som tomu nedával veľké nádeje a už som si myslel, že je to len ďalší premrhaný nápad, ktorému by bol súcejší hlavne lepší scenár. A s obsadenie tiež veľmi nezabodovalo. Chcelo by to trošku pozliepať tie logické medzery, ktoré ma občas tak trhali a ignorovali pojem logika, ale inak som prekvapený, že ako ma krátky, lacný a neprezentovaný snímok zaujal na 70%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Kriminálny príbeh je tu obohatený o schopnosť hlavnej hrdinky čítať myšlienky. Tým pádom dostávame originálny a veľmi zaujímavý pohľad na svet vyšetrovateľov. Mladá Freya sa postupne učí ovládať svoj dar, dostáva sa z úzstavu medzi agentov ako pozorovateľka a spolu sa znažia predísť chystanému atentátu. Tento film ponúka niečo viac ako ostatné a to hlavne myšlienky ľudí s ktorými sa Freya stretáva. Obyčajná kriminálka sa tak úspešne vyhla už stokrát videným postupom, ako výsluch podozrivého „Vedia niečo? Nie, nie určite nič nevedia. Ale kto je tá žena?“, prepad zločinca v podmínovanom dome „Do kedy budem robyť tie sendviče.“ alebo prídenie na stopu od informátora „Vymyslím si niečo o letisku a bude.“ Naviac tento evidentne nízkorozpočtový snímok s neznámimi hercami je podporený solídnou réžiou a hlavne vynikajúcou hudbou. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Až se divím, že tento film zhlédlo teprve 160 lidí, což je škoda, protože těch 89 minut za to stojí. Napětí od začátku do konce, rychlý spád a slušné herecké výkony. To jsou hlavní lákadla tohoto krimi, které vás chytne svou originální myšlenkou...zločinnou myšlenkou. Fakt, že hlavní hrdinka slyší myšlenky lidí, mě opravdu zaujal a co je nejdůležitější, dokázal mě přibít do sedačky a bavit mě! A ikdyž se možná nejedná o bezchybný kousek, zkusím svým hodnocením snížit jeho nedoceněnost. Zajímavosti: Hlavní hrdinka to měla na konkurzu, díky své "ability" číst myšlenky, značně jednodušší. :-) 80% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý film, výborne natočený takým neúnavným spôsobom. Pekne rozpracovaná hlavná postava, mne sa to páčilo. Výborný soundtrack iba dodáva prostredie. 75% Nie je niekde aj seriál? ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Začátek nic extra, ale od vyšetřování NSA se to pěkně rozjíždí a slušné tempo zůstane až do konce filmu. Překvapivě slušné krimi. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Pecka, ktorú by som si nikdy v živote nepožičal, nebyť tunajších - vzácne pravdivých (teda vzhľadom na môj vkus samozrejme) - komentárov. Aj keď THOUGHTCRIMES nemá v tunajšej (ani IMDb) databáze v zátvorke značku TV, stavím sa, že mal byť potenciálnym pilotom pre možnú tvsériu. Nestalo sa tak a vôbec to nevadí. Film je to totiž svižný, nápaditý a hlavne napínavý. (Naposledy ma podobne príjemne prekvapil filmík s názvom NEMESIS GAME.) V prvej polovici zistíme ako sa hlavná hrdinka popasuje so svojím darom, druhá polovica je skvelou "krimoškou". Skrátka radosť pozerať. Poznámka: Pri pohľade na obal tohto DVD som si myslel, že hlavnú úlohu stvárňuje nemecká herečka HEIKE MAKATSCH. Nie je tomu samozrejme tak. Ide o sympaťáčku menom NAVI RAWATová. (1.3.2006) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

72%, to leccos vypovídá. Vox populi, vox... Telepaticky tipuju, že typickým spokojeným divákem Thoughtcrimes je lehce debilizovaný sjížděč komerčního filmového mainstreamu, který nejspíš bude tenhle telenovelický škvár ve své naivitě považovat za kvalitní mysteriózní a psychologizující kriminálku. Což o to, jeho leitmotiv není úplně špatný a nepochybuju, že zručný rejža by na tohle téma dokázal natočit nadprůměrné béčko. To by ovšem musel mít lepšího než podřadného scénáristu a hlavně výrazně lepší herečku pro hlavní roli telepatky Freyi. Při jejích replikách a "telepatických" scénách jsem se zalykal trapností a při jejím mimickém pitvoření se a děsivém přehrávání odvracel štítivě zrak od obrazovky v obavách, aby na mě telepaticky nepřenesla nějaký virus, který ze mě taky udělá mongoloida. Silný "herecký" model pak byla i její ségra. Za bídné pozitivum celé téhle frašky pak považuju fakt, že obě holčiny byly pěkné kočky, ale víc by jim to sedělo v nějakém lobotomizovaném přízemním pornáči, než v rádoby seriózním filmu. Ke konci jsem si říkal, že dám slabou druhou hvězdu za ruskou machnu v zástěře, alias špičkovou agentku KGB Zoju Kokotovič (sic!), ale za ty poslední minuty... Ne, to nelze. Po použití okamžitě do koše a rychle zapomenout (což nebude problém). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pohodová sci-fi jednohubka, která svým otevřeným koncem působí spíše jako pilot k seriálu. I přes ryze televizní look to je dost zábavné, místy napínavé, dějově trochu banální, ale chytlavé. Hlavní hrdinka je sympatická i přes to její mírně hysterické chování v první půli a Joe Flanigan je hodně vtipnej. Seriálový nášup, kdyby nějaký byl, bych si rozhodně dopřál. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Takový "dar", kterým je obdarována hlavní hrdinka filmu, bych teda nechtěl ani za nic na světě...Omezený rozpočet a průměrné zpracování jsou slabinami tohoto jinak námětově zajímavého kriminálního filmu s ne až zase tak neskutečným příběhem. Hlavní hrdinka filmu Freya (sympatická Navi Rawat) najednou začne slyšet hlasy, stovky ba tisíce hlasů a je diagnostikována jako silná schizofrenička a skončí na dlouhých osm let v psychiatrické léčebně. Na scéně se objevuje tajemný dr. Michael Welles, pracující pro NSA a který ji ubezpečí o tom, že není blázen, ale má schopnost telepatie a hlasy, které slyší, jsou myšlenkami lidí. Jde jenom o to naučit se tuto schopnost ovládat a pomoci s vyšetřováním zapekliého případu, který přímo ohrožuje národní bezpečnost. Dlouho jsem váhal, zda ztratit drahocených devadesát minut času ve společnosti tohoto filmu. Nakonec jsem podlehl a dílko shlédl. Škoda promarněné šance. Mít námět schopnější scénarista a režisér a získat jedno z velkých studií, byl by to hit alespoň, když už nic jiného alespoň na jednu sezónu. Takhle jenom zbylo DVD pro váhavé střelce ve spodní polici videopůjčovny.... ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Tady bych výjimečně hlasoval pro remake, protože námět je to zajímavej. Dostat to do ruky dobrej scénárista a nějakej prvotřídní režisér, tak by moh bejt na světě hodně dobrej filmik. V tomhle provedení je to jen průměr a to ještě stěží. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Kromě trochu slabšího začátku se jedná o dost dobrý (sci-fi) thriller. Mírně napdrůměrný scénář, dobré herecké výkony, slušné tempo, krátká délka, kvalitní režie. Lepší 4*. ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Tady se tvůrci trefili přímo do mojí krevní skupiny.Schopnost Freye je přímo užasná-a už vůbec né sci-fi,jak tady někteří píšou.To jsou vědecky ověrené fakta.Krimi až po špionážní nádech.2.3.2009.Hypnoza,telepatie,telekinéze-co je na tom sci-fi???? ()

Mocoft 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná detektivka, i když trochu scifi. Pár klišé a děr se tvůrci nevyhnuli, ale za shlédnutí to určitě stojí. ()

Reklama

Reklama