Reklama

Reklama

Zákony pohybu

(seriál)
všechny plakáty
Československo, 1978, 12 h 27 min (Minutáž: 45–69 min)

Scénář:

Miloš Smetana

Kamera:

Eduard Landisch

Hudba:

Karel Mareš

Hrají:

Viktor Vrabec, Vladimír Ráž, Martin Růžek, Luděk Munzar, Jiří Štěpnička, Antonín Procházka, Josef Somr, Viktor Maurer, Vlasta Fabianová, Ota Sklenčka, Ilja Prachař, Jiří Vala, Věra Bublíková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Děj nás zavede do kolotoče každodenních problémů zaměstnanců národního podniku Radiana, vyrábějící litinové radiátory. V prvních dílech se točíme kolem osudů starého vedení podniku, kdy svědomitého ředitele Drachslera (M. Růžek) jeho náměstci a okolí neustále obelhávají, nabádají ho k nekalým machinacím, což má za následek, že ředitel je ve čtvrtém díle odvolán a na jeho místo je dosazen mladý, úspěšný a svědomitý ing. Hájek (Viktor Vrabec). Ten po následující díly nitku po nitce rozmotává spletenec lumpáren, které po svém předchůdci zdědil a snaží se celý podnik dostat opět na vrchol. Toto hlavní téma je doprovázeno osudy mnoha dalších postav. (ČSFD)

(více)

Recenze uživatele pajkir k tomuto seriálu (7)

Zákony pohybu (1978) 

O tomhle seriálu jsem až do teď neměl ani ponětí...komunisti si tady dali trošku vlastní gól...jinak asi největší Viktorova role, kterej si tady zahrál taky Viktora, férovýho direktora Radiany, kterej svým poctivým přístupem zválcuje všechny ty flakáče z údržby, nebo křivýho náměstka Kalaše. ()

Povážlivý úspěch (1978) (E02) 

Pešek hledá šikovného kytaristu, ale nesmí to být žádný divoký vlasatec ()

Černý Petr (1978) (E03) 

soudruzi tady mezi fabrikama rozehráli partičku Černýho Petra, kterej zbyl nakonec Radianě.... ()

Pád (1978) (E09) 

hodně vyhrocená schůze, po které soudruh ředitel Viktor zkolaboval, bál jsem se infarktu, ale naštěstí to byl "jen" vřed... ()

Bez ředitele (1978) (E10) 

Epickej konec, když se u soudruha ředitele toho času v rekonvalescenci sejdou všichni ti poctivý chlapi z fabriky a ukazujou mu ty zlepšováky, nebo hladkej radiátor, aby mu udělali radost ()

Starosti se ženami (1978) (E12) 

to zpívání u ohně a soudruha ředitele Viktora v plavkách, to nevymyslíš... ()

Zasloužený úspěch (1978) (E13) 

Kapitallsta ze Švajcu přijel vyjebat se soudruhem ing.Hájkem, ale nějak zapoměl, že v jednotě je síla a nakonec vyjebali všichni soudruzi ředitelé s ním... ()

Reklama

Reklama