Reklama

Reklama

Andělský kabát

Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Československo, 1947, 10 min

Obsahy(1)

Animovaná groteska o podivuhodných osudech zázračného nebeského kabátku. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Film který podle vlastních slov měl Eduard Hofman úplně nejraději, a ono se mu nelze ani divit. Po jeho shlédnutí jsem dospěl k názoru že se jedná určitě o jeden s nezdařilejších poválečných animovaných snímků. Opravdu hodně moderně natočen, krásně syrově ostrý a barevný jakbysmet, a vůbec animace jednotlivých postav, předmětů a jiných reálií tu byla opravdu krásně vykreslena. Po těchto všech stránkách, se jednalo vskutku o poctivé filmařské řemeslo staré animované školy. Tak trochu svým pojetím a hudbou, bych ho přirovnal k pozdějšímu mistrovskému Stvoření světa. Některé scény tu byli podobné, jako třeba ta v nebi, kde se společně nakonec všichni setkají. Už i jeho téma bylo ve své době docela ojedinělé. Tato animovaná groteska o podivuhodných osudech zázračného nebeského kabátku, s hudbou od kapelníka Karla Vlacha (a já furt, že mi je nějak povědomá), určitě patří nejen k nejlepším snímkům autorského tria Brdečka (scénář), Makovec (scénář) a Hofman (scénář a režie), ale i k nejlepším snímkům svého žánru. Doopravdy skvělá podívaná. 1. cena ve své kategorii - Paříž 1949, tu tedy byla udělena na místě a celkem i zaslouženě. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Když na nebe s absolutním nezájmem vstoupí zarputilý čtenář svých novin, kterého s novinami před obličejem srazilo auto na ulici, neumí si nahoře ani nasadit svůj andělský kabátec přes křídla. Sklouzne mu na povrch Země, a s kýmkoli se dostane do styku, tak ten se chová jako andělíček. Kabátek za pobyt na Zemi vystřídá spoustu majitelů a v každé je notná špetka humoru. Když se kabát připlete do koridy v souboji býka s toreadorem, nebo lupiče se svým svědomím a tak dále, nenechá nás příjemný a lehký zákusek dlouho zarputile a vážně sedět. Nesmíme zapomenout že je zde použito klasické Disneyovské speciality, a to ruchů vyjádřených pomocí hudby orchestru, v tomto případě jde o velmi dobré hudební těleso své doby v Československu - Orchestr Karla Valacha. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nádherný český animovaný film. Krásné barvy a animace, skvělá hudba, zajímavý nápad a hlavně, což se málokterému snímku podaří, tu opravdu nebylo potřeba žádných slov a přesto mu bylo rozumět. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama