Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Průvodkyně cizinců ve středním věku paní Pavlásková (J. Bohdalová) má dceru (V. Žilková), která začala studovat medicínu. Právě kvůli ní se matka nehodlá zatím vdát za svého dlouholetého přítele (J. Somr). Matčin přítel je obětavý muž a zrovna maluje byt, když na zdi objeví vzácnou fresku. Odborná komise se rozhodne fresku uchovat a pošle do bytu restaurátora (V. Dlouhý). Mladý muž je dívce lhostejný a ani on se o ni vůbec nezajímá. Jenže pak zasáhne matka Pavlásková… (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná role pro Jiřinu Bohdalovou v krapet ztřeštěné televizní povídce o touze matky provdat svoji dceru. Námět zajímavý, ale nevyužitý. V ději se značně přeskakuje a dohromady tu spousta věcí jaksi postrádá logiku. Jak to nakonec dopadlo s tou nalezenou freskou na zdi pod omítkou, kterou to všechno vlastně začalo? Kdy se zamlklý a nedobytný mladý restaurátor nakonec vzdal a podvolil se nátlaku o přízeň studentky? Chtělo to delší stopáž a větší plynulost. Takhle je z toho jen podivná směs scén, kde vidíme jen Bohdalovou běhat sem a tam a pořád žvanit. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, zda je to odstupem doby nebo prostě scénářem, ale budu se opakovat, že i toto je zcela průměrná malá komedie z let osmdesátých, u které jsem se spíše nezasmál. Herecké obsazení je "luxusní", ale když není příliš co hrát, tak ani skvělí herci neudělají film zábavným. Scéna na radnici budiž toho důkazem... ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Tradiční televizní komedie starého formátu s výtečným obsazením a takovým tím docela nezábavným příběhem. Bohdalka odvádí standart, její filmová dcera Žilková hraje mladou a prostou studentku medicíny, Vladimír Dlouhý odvádí spíše svůj podprůměr jako restaurátor fresky a Somr zaujme na začátku a na konci filmu jako Bohdalčin nápadník. Hezké, potěší to a na sobotní či nedělní podvečer jako stvořené. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Stejně, jako automaticky zvyšuji hodnocení filmu, kde se objeví bicykl, ženské ňadro (nahé!) nebo účetní, automaticky srážím hodnocení filmu, kde se objevuje jedna z největších lidských tragédií - svatba. Kdyby tam aspoň byly nějaké pěkné záběry na svatební hostinu, to by se ještě dalo přežít. Jinak film je i důkazem, že sebelepší herci nic nezmůžou, pokud dialogy a scénář obecně nestojí za nic. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příšerná ukázka dobové televizní "zábavy". 1) Mohu pominout náběhy k trapné grotesce, přehrávání postav či absurdnost námětu jako takového. 2) Nepřenesu ale přes srdce, jak autoři vylíčili práci průvodce Prahou. Nervózní průvodkyně hovoří za chůze před sebe (kdo ji uslyší?) s ovcoidním turistickým stádem za zády (takhle se chovali sovětští turisté, ale rozhodně ne ti ze Západu). Se svými znalostmi němčiny či angličtiny by mohla provádět leda tak hluchoněmé. Odložit turisty do restaurace, aby si sama mohla dojít do firmy na kafe, může napadnout fakt jen magora. 3) Chudák 54letá Jiřina Bohdalová (průvodkyně), jak jen k tomu přišla? Zajímavý byl pohled na nenalíčenou (!) 24letou Veroniku Žilkovou (dcera ke vdávání). ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Točilo se v Praze. (sator)

Reklama

Reklama