Reklama

Reklama

Život savců

(seriál)
  • Česko David Attenborough: Život savců (více)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Savci, teplokrevná stvoření pokrytá srstí, která krmí svá mláďata mlékem, jsou nejpopulárnější mezi zvířaty - snad také proto, že mezi ně také patříme." - David Attenborough Dokument Davida Attenborougha nabízí jedinečný pohled na pozoruhodnou skupinu těchto zvířat. Ukazuje mnoho fascinujících druhů planety, včetně nás samotných, a ilustruje, jak se savci stali tak mimořádně rozmanitými a úspěšnými. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Skvelý 10 dielny dokument, ktorý možno nemá logickú kategorizáciu z hľadiska náučnosti, ale funguje skvele hlavne pre laických divákov ako som ja, ktorý sa dozvedia veľa vecí zaujimavou cestou. Nehovoriac o krásnych záberoch, originálnych kamerových zobrazeniach a zábavnom sprievode David Attenborougha, ktorý sa dokáže postaviť na neuveritelné miesta v blízkosti zvierat. :))) ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

ČT po letech opakuje tento skvost mezi přírodopisnými dokumentárními cykly a znovu se dokáži dívat a opět si to užívat. Poklunu zaslouží tradičně vynikající a kultivovaný výklad a projev Davida Attenborougha, ale i celý realizační tým. Je nevděčné a smutné, že neberou miliony filmových star, nechodí po červeném koberci. Pro mne ale jsou "hvězdami" zasloužícími obrovskou úctu a obdiv. Myslím, že by se dalo ještě dlouho psát o tom, jak fantastický seriál to je, jakou poklonu všichni, kteří se na něm podíleli, zaslouží. Zkrátím to a řeknu jen, že se opravdu hluboce klaním a každému, kdo má nějaký cit pro přírodu, chce o ní vědět více, vidět, co běžně opravdu jen tak neuvidí, jen a jen doporučit a určitě to je krásný námět k tomu, vzít si děti třeba na klín a užít tento fantastický materiál s neobyčejnou poznávací hodnotou společně. ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Přírodopis, biologie ať to nazveme jak chceme, tak zrovna já jsem tenhle předmět na škole nikdy v oblibě neměl. Jenže v televizi je to něco úplně jiného, tam vynikne ta zajímavost a barvitost živočišné říše. takže téměř jakokoliv přirodopisný dokument mě nikdy nezklamal, a když se připojí profesionalita jako v tomto případě, byla by chyba se nepodívat. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Informačná hodnota tohto dokumentu je veľmi vysoká, divák sa dozvie množstvo zaujímavosti o rozmanitých živočíšnych druhoch, aj o takých, o existencii ktorých nemal ani potuchy. A to všetko je perfektne tematicky rozčlenené a sprevádzané veľmi fundovaným komentárom Davida Attenborougha. Vynikajúca kamera prináša úchvatné zábery, aké ešte nikdy predtým neboli nakrútené. A nechýba ani kvalitná sprievodná hudba. Tvorcom patrí veľká úcta, muselo ich to stáť množstvo času a obrovské úsilie. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Dokumenty BBC pod patronací Davida Attenborougha tvoří špičku žánru přírodovědného dokumentu už dlouhou dobu. A cyklus "Život savců" je z nich v mnoha ohledech nejlepší... Rozmáchlý, mnoho let připravovaný a natáčený dokumentární skvost fascinuje svou obrazovou vytříbeností a skvělou hudbou, která z "pouhého" sledování dějů někde v africké savaně nebo kanadském lese dokáže udělat emocionální drama, které vám nedá dýchat. A které vám dodá pocit, jako byste tam byli sami... Jenže nejde jen o filmy "na efekt", informační hodnota Attenboroughových dokumentů je nezpochybnitelná - je až nepochopitelné, kam všude se tvůrci se svými kamerami dostali... "Vlci už týden nic nežrali, situace začíná být kritická. Smečka se opět vydává po stopách stáda jelenů wapiti. Štvanice začíná..." Všude leží kupy sněhu, mráz štípe na tváři a ve vzduchu čpí zápach štvané zvěře. Vlci jsou unavení a nedaří se jim. Chlad proniká až do morku kostí a oči se mi plní slzami. A přitom sedím v obývacím pokoji... Taková je síla přírody a takové je umění dokumentaristů BBC. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama