Reklama

Reklama

Život savců

(seriál)
  • Česko David Attenborough: Život savců (více)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Savci, teplokrevná stvoření pokrytá srstí, která krmí svá mláďata mlékem, jsou nejpopulárnější mezi zvířaty - snad také proto, že mezi ně také patříme." - David Attenborough Dokument Davida Attenborougha nabízí jedinečný pohled na pozoruhodnou skupinu těchto zvířat. Ukazuje mnoho fascinujících druhů planety, včetně nás samotných, a ilustruje, jak se savci stali tak mimořádně rozmanitými a úspěšnými. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Život savců představuje jeden z vrcholů přírodopisného dokumentárního seriálu. Nabízí exkurz do života třídy živočichů, ke které sami patříme, je logicky rozčleněn a obsahuje spoustu jedinečných záběrů. Jedinečných v tom smyslu, že zachytily věci, které ještě nikdo nikdy nenatočil a jež, krom toho, že tvoří tento nádherný dokument, si dokážu představit (možná se ale mýlím) i jako studijní materiál pro vědce, kteří se savci zabývají. Attenboroughův tým plně využil možností moderní techniky a tak se dočkáme záběrů miniaturních kamer z nor, ba i vnitřků savčích těl, nočního života natočeného v části spektra, kterou zvířata nevnímají a tak se chovají přirozeně, či záznamu zvuků mimo rozsah našeho slyšení. A vše nám vysvětluje fundovaný komentář. Příprava takového skvostu musela dát moře práce a trpělivosti, ač se Attenborough skromně tváří, že někam jen tak přijde a už točí něco unikátního... Takovou promyšlenou dřinu můžu ohodnotit jedině maximálně. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Život cicavcov“ alias „The Life of Mammals“ /2002/ je dokument BBC s Davidom Attenboroughom. Presne toto vyžadujem od prírodopisu: inteligentného sprievodcu. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Dokumenty BBC pod patronací Davida Attenborougha tvoří špičku žánru přírodovědného dokumentu už dlouhou dobu. A cyklus "Život savců" je z nich v mnoha ohledech nejlepší... Rozmáchlý, mnoho let připravovaný a natáčený dokumentární skvost fascinuje svou obrazovou vytříbeností a skvělou hudbou, která z "pouhého" sledování dějů někde v africké savaně nebo kanadském lese dokáže udělat emocionální drama, které vám nedá dýchat. A které vám dodá pocit, jako byste tam byli sami... Jenže nejde jen o filmy "na efekt", informační hodnota Attenboroughových dokumentů je nezpochybnitelná - je až nepochopitelné, kam všude se tvůrci se svými kamerami dostali... "Vlci už týden nic nežrali, situace začíná být kritická. Smečka se opět vydává po stopách stáda jelenů wapiti. Štvanice začíná..." Všude leží kupy sněhu, mráz štípe na tváři a ve vzduchu čpí zápach štvané zvěře. Vlci jsou unavení a nedaří se jim. Chlad proniká až do morku kostí a oči se mi plní slzami. A přitom sedím v obývacím pokoji... Taková je síla přírody a takové je umění dokumentaristů BBC. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se mi napsat opus magnum D. Attenborougha, ale tím není jen Život savců, ale všechny série, na nichž má větší osobní vklad. Samozřejmě je to o skvělých vypiplaných záběrech, krásné hudbě atp. ale tím nejhodnotnějším stejně zůstává jeho komentář, uchopení všeho v rámci evoluce a formulace závěrů a soudržnost celého díla, které doslova nabízí intenzivní vrchol v posledním díle. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jak nejlíp zhodnotit tento seriál? Nejvístižnější asi bude takhle = prostě BBC! Z pozice "nezaujatého" diváka perfektní a zajímavý pohled do života savců. pro milovníky fauny a flory to musí být naprostá extáze a plně 100% hodnocení. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Život savců, tedy i o zvířeti zvané člověk, tedy o nás. Kdo o tom ví málo, je víc zvíře než na čas tvor myslící. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Seriál z cyklu Zázračná planeta z produkce BBC opět boduje. Nic lepšího o této skupině obtratlovců jsem doposud neměl možnost vidět. Vynikající !!! ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Přírodopis, biologie ať to nazveme jak chceme, tak zrovna já jsem tenhle předmět na škole nikdy v oblibě neměl. Jenže v televizi je to něco úplně jiného, tam vynikne ta zajímavost a barvitost živočišné říše. takže téměř jakokoliv přirodopisný dokument mě nikdy nezklamal, a když se připojí profesionalita jako v tomto případě, byla by chyba se nepodívat. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Život savců je překrásný dokument plný zajímavých informací a krásných záběrů. Bohužel se mi nabízí srovnání s nedávno shlédnutým dokumentem od Davida Attenborougha - Zázračná planeta, jejíchž kvalit tato série nedosahuje... Přesto stoprocentně 4* jisté! ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Vynikající a jedinečný vědeckopopulární přírodopisný dokument. Překrásné obrazy, které ukazují tu nejúžasnější krásu života, život a jeho nejrozmanitější podoby. Jediné, co mě do určité míry iritovalo, byl David Attenborough před kamerou. Z jeho dramatických gest a přehnané mimiky, podivných pohybů a stále stejného oblečení jsem byl velmi rozpačitý. Naštěstí to podstatné vše překryje a poskytne kvalitní směs zábavy, překvapení, poučení, krásy i úžasu. Savci jsou ti, co vládnou této planetě. Jsou postupně představovány všechny možné druhy savců: od ptakořitních a vačnatců přes hmyzožravce, býložravce, hlodavce, šelmy, prasata, ploutvonožce, kytovce, stromolezce, opice a lidoopi až po člověka. Savci jsou představováni ve své různorodosti podob, způsobu obživy, prostředí výskytu, či způsobu soužití. Jsou ukazováni všeobecně známí savci, ale i ti méně známí a neznámí. Jsou popisovány jejich životy s jejich jedinečnými a unikátními zvláštnostmi, které je výrazným způsobem odlišují od ostatních. Stačí jen otevřít oči dokořán, svůj mozek pootevřít novým informacím a o silný zážitek, plného životního dobrodružství úchvatného syrového života a každodenního boje o přežití, je postaráno se vším všudy. Zajímavosti a technické řešení nevšedního natáčení jsou podnětné. Savci se snaží přežít i užít života ve své syrové okázalosti těch největších dramat i komedií. Příroda je stále tak velmi inspirativní. ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

ČT po letech opakuje tento skvost mezi přírodopisnými dokumentárními cykly a znovu se dokáži dívat a opět si to užívat. Poklunu zaslouží tradičně vynikající a kultivovaný výklad a projev Davida Attenborougha, ale i celý realizační tým. Je nevděčné a smutné, že neberou miliony filmových star, nechodí po červeném koberci. Pro mne ale jsou "hvězdami" zasloužícími obrovskou úctu a obdiv. Myslím, že by se dalo ještě dlouho psát o tom, jak fantastický seriál to je, jakou poklonu všichni, kteří se na něm podíleli, zaslouží. Zkrátím to a řeknu jen, že se opravdu hluboce klaním a každému, kdo má nějaký cit pro přírodu, chce o ní vědět více, vidět, co běžně opravdu jen tak neuvidí, jen a jen doporučit a určitě to je krásný námět k tomu, vzít si děti třeba na klín a užít tento fantastický materiál s neobyčejnou poznávací hodnotou společně. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak TOHLE je ono. Nejdokonalejší dokument a nejen z dílny DA, ale pravděpodobně celkově. S naprosto fantastickou znělkou, úžasným komentářem, dokonalými záběry se spoustou detailů. Kompletní pohled na život savců a skvostný klenot, který je radost sledovat. Nemám slov, ale nic mě tak dlouho neohromilo. Neskutečně fascinující. Krásné a dokonalé. Neopakovatelné, David Attenborough je skutečně génius a i přesto, že miluju všechny jeho doumentární série, tenhle bych jmenoval na prvním místě. Špičkové záběry a zasvěcený, srozumitelný komentář tady dosáhly svého vrcholu. Ten chlap je kouzelník a nikde jinde než na BBC by tohle prostě vzniknout nemohlo. 100%. ()

chmíří 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý dokument s obrovskou vypovídací hodnotou, jaký dokáže udělat snad jen BBC a David Attenborough. Jasných 100% ()

Reklama

Reklama