Reklama

Reklama

Život savců

(seriál)
  • Česko David Attenborough: Život savců (více)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Savci, teplokrevná stvoření pokrytá srstí, která krmí svá mláďata mlékem, jsou nejpopulárnější mezi zvířaty - snad také proto, že mezi ně také patříme." - David Attenborough Dokument Davida Attenborougha nabízí jedinečný pohled na pozoruhodnou skupinu těchto zvířat. Ukazuje mnoho fascinujících druhů planety, včetně nás samotných, a ilustruje, jak se savci stali tak mimořádně rozmanitými a úspěšnými. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Jedinym minusem je stari tohoto dokumentu, takze necekejte full HD. Divak se musi spokojit se 4:3 formatem. To je u dokumentu vzdy skoda, protoze kvalitni obraz je zde dulezity. Ovsem tento serial to vyvazuje kvalitou zbytku. Primerene pensum informaci, prijemny dabing, opravdu zajimave a hlavne skvele zabery zvirat toho typu "jakoby tam filmari vubec nebyli". Nechapu, jak to delali, ale zviratka si kamery nijak nevsimala, pritom hodne zaberu bylo z velke blizkosti a vyzadovaly urcite hodne trpelivosti a zkouseni, nez se to podarilo. Skvely porad. ()

lift666 

všechny recenze uživatele

Jeden z velice povedených dokumentů BBC. Zavede vás do skutečného života savců a přede věci, o kterých jste ani neměli tušení. Pomocí pokročile techniky se dostali s minikamerou do doupěte syslů... Báječné. Ale jednu výtku mám. Za těch 50 minut si člověk, který přijde unavený z práce, toho nedokáže moc zapamatovat a dívat se na to podruhé už není ono. Přesto je tento cyklus na vysoké úrovni :-) ()

Reklama

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Skvelý 10 dielny dokument, ktorý možno nemá logickú kategorizáciu z hľadiska náučnosti, ale funguje skvele hlavne pre laických divákov ako som ja, ktorý sa dozvedia veľa vecí zaujimavou cestou. Nehovoriac o krásnych záberoch, originálnych kamerových zobrazeniach a zábavnom sprievode David Attenborougha, ktorý sa dokáže postaviť na neuveritelné miesta v blízkosti zvierat. :))) ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Dokumenty BBC pod patronací Davida Attenborougha tvoří špičku žánru přírodovědného dokumentu už dlouhou dobu. A cyklus "Život savců" je z nich v mnoha ohledech nejlepší... Rozmáchlý, mnoho let připravovaný a natáčený dokumentární skvost fascinuje svou obrazovou vytříbeností a skvělou hudbou, která z "pouhého" sledování dějů někde v africké savaně nebo kanadském lese dokáže udělat emocionální drama, které vám nedá dýchat. A které vám dodá pocit, jako byste tam byli sami... Jenže nejde jen o filmy "na efekt", informační hodnota Attenboroughových dokumentů je nezpochybnitelná - je až nepochopitelné, kam všude se tvůrci se svými kamerami dostali... "Vlci už týden nic nežrali, situace začíná být kritická. Smečka se opět vydává po stopách stáda jelenů wapiti. Štvanice začíná..." Všude leží kupy sněhu, mráz štípe na tváři a ve vzduchu čpí zápach štvané zvěře. Vlci jsou unavení a nedaří se jim. Chlad proniká až do morku kostí a oči se mi plní slzami. A přitom sedím v obývacím pokoji... Taková je síla přírody a takové je umění dokumentaristů BBC. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Ak ma pamäť neklame, tak je Život cicavcov prvý, mnou videný dokument, v ktorom účinkoval David Attenborough a ktorý sa síce tým dnešným po technickej stránke (detailné spomaľovačky a najvyššie vizuálne rozlíšenie) až tak nevyrovná, no po obsahovej už navždy zostane nesmrteľnou prírodopisnou klasikou, u ktorej zaručene zapôsobí i príjemná nostalgia. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama