Reklama

Reklama

Tři bratři (J. Schwarz, M. Hanuš a G. Bubník) se jednoho dne vydali do světa hledat si nevěsty. Sedli však na lep babě Hadovce (B. Holišová) a jejím třem dcerám – jedovatým houbičkám – Vláknici (T. Medvecká), Vohnivce (B. Leichnerová) a Třepenitce (E. Hrušková). A teď jsou z mládenců urostlé hřiby a mohou jen čekat, až je přijde někdo zachránit… Naštěstí nechali doma nejmladšího bratra Antonínka (K. Greif), kterému už byla samotnému dlouhá chvíle, a tak se pustil za nimi. Zachránit bratry mu pomohla Serafínka (A. Chrtková), údajná další dcera Hadovky… (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jak to na začátku při objevení vypravěče a ještě i po příchodu tří mladých tkalců do chalupy vypadalo slibně, tak to získávalo dimenzi trapné křečovitosti, kterou by měly mít jen školní akademie a dětské besídky. Kdyby scénář psalo desetileté dítě, zatleskám, kdyby to bylo představení tělesně a duševně postižených ochotníků, zatleskám, takhle jen vytřeštěně hledím na to, co všechno je taky možný. Jo, pane králi, vy se s tím už nějak vypořádáte, však i já jsem se s tím nějak vypořádala a to zdaleka nemám pod zadkem trůn. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Mám podezření,že sama autorka tohoto opusu,byla na nějakých těch houbičkách. Ale ty klobouky měli udělané pěkně. :) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sice kratší, ale obsahově plná kratší studiová pohádka s hezkou hudbou, povedeným příběhem a pohodovými hereckými výkony. Vtipná pohádka je plná tancování, poskakování, stále se něco děje - rozhodně přitáhne i mladšího diváka. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Skoro bych řekl muzikálová pohádka, protože se tam opravdu hodně zpívalo, což je ale pro dětského diváka jen a jen dobře. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, nic moc. Holčenčímu národu se asi bude líbit princ. Klučenčímu asi nic, protože tam pro ně nic nebylo. Ale dalo se to, noooo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Slabší pohádka s povedenými kulisami. Ale celkově pohádka vypadá trochu nedopečeně. Král si má pomoci sám a konec je tak trochu nedokončený. Bohužel ani hlavní hrdina nevyřeší vše úplně pohádkově. Pohádka je slabá i na svou krátkou stopáž. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Sice jsem nepochopil, proč název filmu obsahuje slovo hádání, když tato pohádka s touto činností nemá co dělat, ale jinak jde o solidní dílo na poobědovou siestu. Škoda jen, že hlavní myšlenka o zákeřných jedovatých houbách nebyla více a lépe rozvedena, bylo by to i na čtyři body, takto jen za tři. ()

Reklama

Reklama