Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie o jedné americké svatbě. Skvělé výkony Stevea Martina a Diane Keatonové plus nezapomenutelný svatební koordinátor Martina Shorta. Osobně ale nejvíc holduju scénce se zrušením svatby kvůli mixéru, je to naprosto ze života:) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Povedené duo Steve Martin/Martin Short vyzdvihuje průměrnou rodinou komedii do neskutečných výšin a dělá z ní památnou podívanou, která stojí za vícero shlédnutí... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $89,325,780Tržby Celosvetovo $99,000,000║ V niektorých úsekoch fajn ale ako býva zvykom u takýchto komédiach musí to byť aj preplácané trápnosťou. /50%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

"Nevěstin otec" v hl. rolích Spencer Tracy a Elizabeth Taylor. To byla nádhera. "Hlava rodiny" je hodně slabý remake. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title ,2. Annie's Theme ,3. Drive to Brunch ,4. Snooping Around ,5. Pool Cue ,6. Annie Asleep ,7. Basketball Kiss ,8. The Wedding ,9. Snow Scene ,10. Nina at the Stairs ,11. The Big Day ,12. Annie at the Mirror ,13. Pachelbel Canon ,14. The Way You Look Tonight ,15. My Annie's Gone ,16. The Way You Look Tonight (Reprise) ,17. End Credit , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Môžeš mu hovoriť ´ocko´ alebo ´George´.“ – „Stačí George.“ Tieto americké rodinné neškodné a nezávadné komédie mi občas niečo hovoria a občas nie, HLAVU RODINY mám každopádne už zopár rokov rád a napriek nešťastnému pokračovaniu si ju vždy pozriem rád. Ktovie, keby tvorcovia vychytali muchy (napríklad by vystrihli aspoň štvrťhodiny), hodnotil by som až 80%, faktom je, že i 105 minútová verzia obsahuje scény kúzelné, ktoré si zamilujete (basketbal). A k tomu prvotriedne herecké obsadenie, v ktorom sa - medzi autoritatívnym Steveom Martinom a milujúcou Diane Keatonovou či komickou dvojkou Short/Wong – nestratí ani neobyčajne magická dvadsaťročná a herecky debutujúca Kimberly Williamsová. Vtipné a dojemné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich filmu se Stevem Martinem a s timhle hercem asi muj nejoblibenejsi. Steve tady hraje fakt paradne, jak je vzdycky na hadry z nejakejch utrat je perfektni a ostatni herci jsou taky v pohode. A kdyz se do toho vseho prida uchylnej Martin Short tak vznikne skutecne skvela komedie. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mi je náhodou jedno, jestli se jedná o remake. Tenhle film mě iritoval od samýho začátku. Nevím, jestli jsem tak cynickej starej bastard, ale přišlo mi to jako jedna velká fraška. To, že by si měla vzít někoho po čtyřměsíční známosti mi přišlo jako hovadina a taky bych jí tu svatbu nezaplatil. A průběh filmu děsně nudnej a doopravdy trapnej. Vlastně mi to přišlo spíš jen jako pohled na pseudoproblémy několika horních tisíc. Žvásty Diane mě iritovaly, Steve mi připadal jako naprostej neovládající se trouba a ta jejich dcera jako pořádně rozmazlenej fagan. Jediná dobrá scéna z obou filmů (tento a pokračování) je, když ve dvojce jedou večer do té nemocnice. Jinak je to absolutně zapomenutelnej nedůležitej kvazisnímek. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zkratka S.M. zkrátka projednou neznamená sado-maso, i když dívat se na šklebícího se a přehrávajícího S.M. a vůbec celou tuhle plytkou ryzí hollywůďárnu mi chvílemi připadalo až sebepoškozující... :-[ . . . D.K. mi pak bylo chvílemi i trošku líto. Anebo mi to hlava nebere a celý jsem to nepochopil a byla to prostě nějaká parodie na všechny ty vymazlené inteligentní komedie, ve kterých kdy hrála... . . . Nu, každému co jeho jest. Ztráta času a škoda slov... - - - - - (Poprvé viděno 1.5.2009 za nováckého májového odpoledne, komentář zde zbytečně kdovíkolikátý - 1.5.2009) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková pohodovka se Stevem Martinem, ten je tady mimochodem naprosto úžasnej. Za zmínku z herců určitě ještě stojí Martin Short v roli teplouse, jak ten se na to hodil, to je neuvěřitelný. Tohle je takovej správnej rodinnej film na večer. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sakra, tohle je ale parádní oddychovka, ze mě vypadlo, když jsem náhodou přepnul na novu. Hlavu rodiny jsem sice již kdysi dávno viděl, ale nemyslel jsem si, že by se mi mohla stále líbit. Ne, rozhodně tady nechci říkat něco o genialitě nebo jednom z nejlepších snímků svého života, ale rozhodně je to velmi dobrá taškařice. Příjemná výpověď otce, od něhož právě odchází jeho 'malá holčička'. Krom pár zbytečných trapností, jako bylo třeba přeparkovávání aut, si vlastně nám na co ztěžovat. Steve Martin totiž hraje skvěle, i když mi v několika záběrech připomínal jiného komediálního herce - jméno schválně utajím, abyste mě neukamenovali, díky čemuž velmi zvyšuje výslednou kvalitu tohoto snímku... Dokonce i hudba je velmi povedená, jedná se o jakousi variaci na tradiční svatební znělky. No jak už jsem řekl, jako oddychovka se to opravdu povedlo, tahle komedie totiž neurazí, a ani nijak zvláště neuchvátí. Takže pokud se chcete pobavit, ale nechce se vám přílišně namáhat mozkové závity, neváhejte a zhlédněte tento snímek. 80% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Mnohým sa to zdá beznádejne priemerné a myslím si, že to hodnotia s niekoľkoročným časovým odstupom, čo to videli naposledy a pamätajú si len útržky, ale nemôžem poprieť, že mi Steve Martin a jednotlivé vtipné situácie zlepšili náladu a vynikajúco som sa bavila. Nie je to síce kráľovský Wilder, ale 4 hviezdičky si to rozhodne zaslúži. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Humorno romantická sonda do života rozmrzelého tatíka, ktorého idilický rodinný život naruší votrelec v podaní budúceho manžela milujúcej dcérky. Tým sa samozrejme nestáva prvým jediným mužom v jej živote a navyše sa chystá svatba! Úplné peklo. Priemer úplne vystihuje tento snímok. A to po všetkých stránkach. Síce neurazí, ale neobsahuje jediný výraznejší zapamätaniahodný filmový moment. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Steve Martin tu vypadá o 20 let starší a moc se mu ten starostlivý otec (spíše dědeček) věřit nedá (a co teprve ve dvojce). Nicméně je to jedna z těch jeho komedií, co běžely v bedně až povážlivě často a mnohokrát jsem to s klidem dokoukal do konce. I připomenutím po letech ode mě zasloužených 8/10. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Originál se Spencerem Tracym jsem neviděl, takže nemám s čím srovnávat. Toto si však myslím, že je velice povedená komedie. Je příjemná a dokáže příjemně pobavit. Původní verze s názvem "Nevěstin otec" musí být něco. Protože i tento remake je skvělá podívaná se skvělým Stevem Martinem. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Videl som tuto komediu viackrat a vzdy sa nasmejem hlavne na reakciach Stevea Martina, ako sa v jeho ociach vecne malicka dcerka Annie, ktora je dnes uz dospela zena chysta vydavat a tie stresy pred svatbou. Spokojne mozem dat tejto komedii 4 hviezdicky, pretoze vzdy ma pobavi, nech ju vidim kedykolvek. Reziser Charles Shyer natocil i pokracovanie HLAVA RODINY 2 - TATINEK NEBO DEDECEK (1995) alebo i novinarsku komediu s Juliou Roberts ZBOZNUJU TRABLE (1994)... 06.04.2010 ______ Steve Martin - (George Banks) +++ Diane Keaton - (Nina Banks) +++ Kimberly Williams-Paisley - (Annie Banks) - Kieran Culkin - (Matty Banks) +++ George Newbern - (Bryan MacKenzie) +++ B.D. Wong - (Howard Weinstein) +++ Peter Michael Goetz - (John MacKenzie) +++ Kate McGregor-Stewart - (Joanna MacKenzie) +++ Hudba: Alan Silvestri +++ ()

Reklama

Reklama