Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yomiko Readmanová je taková zvláštní slečna. Asi ta největší knihomolka, kterou jste kdy mohli vidět. Byt má plný knížek a na první pohled se může zdát, že jediné, co dělá, je čtení a nakupování nových i starých knih, ale to není jediné, co je na ní zvláštní. Má neobvyklou schopnost ovládat papír tak, že jej dokáže klidně zpevnit i na úroveň oceli. Používá ji jako agentka oddělení zvláštních operací v Britské knihovně pod krycím jménem The Paper. Tentokrát ale nejde jen o nějakou běžnou misi. S dalšími dvěma kolegy se musí pokusit o záchranu světa. (Agita)

(více)

Recenze (12)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj - Jistá nejmenová zločinná organizace se touží zmocnit jisté nejmenované knihy. Zjistit jaké jsou její plány a zabránit jim bude muset knihomolná agentka s krycím jménem "Paper" Yumiko Readman. Její zvláštní schopnosti - různá kouzla s papírem - jí jistě budou ku pomoci. Verdikt - Dobré OVA, jehož kvality spatřuji hlavně v nadpřirozených bitkách, přestřelkách a honičkách. Hlavně musí člověk celou brát na vědomí, že jde o nadsázku. Škoda posledního dílu, kde slovo "nadsázka" je třeba nahradit slovem "nadnadsázka"...to už na mě bylo moc. Ale i poslední díl má velmi kvalitní momenty. Příběh má lehce bondovskou atmosféru, kterou mimo jiné vytváří i nulanulasedmičková hudba. Slabší ****. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

„Bondovka“, kde se kradou knihy, reinkarnují mrtví a hlavní hrdinkou je tajná agentka - knihomolka. Ano, autoři pojímají dění především zpočátku s nadsázkou a zároveň měli výborné nápady při navrhování speciálních schopností dvou hlavních agentek, což vrchovatě zúročili ve velice zábavných a nápaditých soubojích. Jen škoda zvážnění v druhé polovině a nadbytku „deus exů“ v závěru. 7/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak trochu James Bond, trochu Flynn Carsen ale hlavně hodně povedená akční a zábavná podívaná s dobrým příběhem i postavami. Yomiko byla prostě skvělá... "Vraťte mi mojí knihu!" 7,7/10 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je Yomiko Readman suplující učitelka, kterou od šedosti obyčejnosti odlišuje jen její velká záliba v knihách. Ovšem na druhý pohled to je tajná agentka "Royal British Library's Division of Special Operations", krycí jméno "The Paper". Jejím úkolem je ochraňovat vzácné knihy po celém světě. A přesně o to jde i v tomto třídílném OAV - Yomiko musí (ve spolupráci s druhou agentkou) ochránit před zlou mocí vzácnou knihu, kterou si právě koupila, a navíc nalézt její druhý díl. ____ Ačkoliv by se mohlo zdát, že příběh knihovnických agentů bude strašná nuda, není tomu tak. Agentky mají zvláštní schopnosti, díky nimž jsou akční scény zajímavé a originální, navíc je seriál opravdu zábavný (imho občas mírně paroduje Jamese Bonda). ()

gibbon

všechny recenze uživatele

Na stejný námět byl o dva roky později natočen mnohem propracovanější televizní seriál, který se mi bohužel na CSFD nepodařilo najít. :( ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Kouknul jsem na to jen kvůli tomu, abych mohl začít Tv sérku a dle očekávání mě to ani moc nevzalo. Děj mi přišel docela plytký, stejně jako většina postav kromě Yomiko. Ta je mimochodem neskutečně kawai a její zásluhou se to i dalo přežít. 6/10 ()

mota 

všechny recenze uživatele

Vzacne knihy se musi pred zlymi ctenari chranit, a proto vznikla knihomolska tajna sluzba sbirajici vsude po svete kouzelne svitky a dalsi pergameny. Jenze, banda mystiku a silenych vynalezcu vedena pomatenym basnikem si chce taky "pocist" ... ()

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Lepsi ***. Sice Yomiko neni nejvic cool postava, ale aspon je o tom zajimavejsi. Nemuzu sice rict, ze fighty by byly zas az tak super, ale aspon se mi libil pribeh a jeho originalita (hlavne pojeti paper-masteru). Od navazujici serie jsem cekal rozvinuti pribehu, ktery byl u OVA dost zajimavy, ale uplne nevystvetleny. Bohuzel se mi tohoto ocekavani nedostalo, a tak OVA R.O.D., stejne tak jako nasledujici serie, zustava v sede zone tri hvezdicek. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Atmosféra starých bondoviek, titulky ako zo seriálu Dallas, sympatická knihomoľná hlavná hrdinka, ktorá robí špeciálnu agentku, len ak práve nesupluje za chýbajúcu učiteľku v škôlke či kde, nejaká tá mystika, trocha steampunku a smrtiaca hláška "Vráťte mi moju knihu!" :-). Záchrana sveta môže počkať, najskôr musím dočítať ;-). Skrátka, teším sa na seriál. ()

Reklama

Reklama