Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sotva se otec George Banks vzpamatuje ze svatby dcery Annie, čeká ho další rána. Annie a její muž Bryan totiž rodině s nadšením oznámí, že čekají dítě. Aby si dokázal, že ještě není tak starý, zajde George do posilovny, nechá si obarvit vlasy a rozhodne se prodat dům, aby se mohl s Ninou přestěhovat na pobřeží a splnit si tak dávný společný sen. Jediný kupec, arabský podnikatel Habib, sice překvapí nabídkou dalších patnácti tisíc dolarů, pokud se vystěhují do deseti dnů, ale George ji přijme, aniž se s Ninou poradí. A to je chyba, protože se vzápětí dozví, že je nejen nastávajícím dědečkem, ale znovu také nastávajícím otcem. Přestože se mu myšlenka na nadcházející rodičovství příliš nezamlouvá, nezbývá než odkoupit dům zpátky a začít se připravovat na blížící se "radostné" události, které přijdou v nejméně vhodnou chvíli, a navíc u obou žen současně. (TV Nova)

(více)

Recenze (99)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejlepší nápad celého filmu je prozrazen v českém názvu, což malinko prozrazuje to důležité, ale to nevadí. Film funguje jako komedie, funguje i jako rodinný film, ale je vidět, že místy ani tvůrci nevěděli, čím to pořádně naplnit, aby diváka skutečně zabavili. Herci jsou ale pořád stejní a natolik příjemní že se to dá kousnout. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračování, v jehož úvodu má George pocit že je mladší než si myslí jeho okolí, navštíví kadeřnictví, zajde do posilovny ale pochopení se nedočká, tak se opět vrátí k běžnému životu, ve kterém se už jakžtakž vyrovnal se svatbou své jediné dcery a chce si se svou milující ženou užívat klidného života v krásném domě, jenže pak se situace shodou jistých okolností úplně převrátí a George je opět vržen do víru zmatků, zmaru a překvapení ze kterého se vyvine zdánlivé dilema, zda se více těšit ( děsit) z narození vnoučete a nebo si ještě jednou od začátku zkusit roli otce, nakonec si se vším poradí, neboť mu s tím, jako v předchozím díle, pomáhá jehožena Nina, okouzlující dcera Annie a taky všudypřítomný odborník na všechno, Frank se svým asistentem..tenhle díl mě pobavil neméně dobře než ten první a rozhodně mi nebude vadi, když se na něj v budoucnu podívám znovu... ()

Reklama

Mr.Lojza 

všechny recenze uživatele

První díl už nasadil docela solidní laťku a i přesto díl druhý je podle mého zajímavější a zábavnější. Stále rodina Banksů bydlí v krásném bílém „panství“ a užívá se rodinné trable. Problém, který řeší v tomto pokračování, je originálnější, a ukáže divákům ještě výraznější rodinné semknutí. A navíc jejich dům bych hrozně moc chtěl! :) ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Dvojka filmu Hlava rodiny je podle mého názoru na vyšší úrovni, není jen to opakování fórků z jedničky. Pokud pokračování filmu udrží a překročí kvalitu prvního dílu, je to vždycky znamení, že tvůrci neměli potřebu jen se opakovat a stavět na předešlém úspěchu, ale že se někam posunuli. Děj se oproti jedničce logicky posunul dál a z toho vyplynula i hromada nových příležitostí k novým humorným situacím, které tvůrci zvládli na sto procent. Herci v hlavních rolích byli skvělí, což není třeba rozebírat. Když jsem v jedničce trochu vyzdvihnul Martina Shorta, platí to i teď. On a jeho parťák (B.D. Wong) dali filmu šťávu, na kterou nezapomenete. Film kromě humoru obsahoval i notnou dávku dojímavých scén a ty, alespoň pro mně, dali filmu kouzlo, které budu chtít podstoupit častěji. Opravdu se to hodně povedlo. Co dělá film filmem, to je taky hudba a i tentokrát je fajn, že hudbu dělal Alan Silvestri a svým uměním podtrhnul krásu tohoto příběhu. Hodnotím tak, jako první díl, ale to jedno procento přidám určitě rád: **** - 91%... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pokračování založený na stejným principu jako jeho předchůdce, což sice stále ze začátku dokáže pobavit, ale s přibývajícím časem to už neni ono, aspoň že zápletka je pozměněná, ovšem stále film stojí a padá s výkonem Martina, který tady už neni bezchybný jako v první díle, ale komediální talent tady určitě neztratil ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Věta "Mám jeden geniální nápad za druhým" pronesená Georgem Banksem, když mluví o prodeji jejich domu, je ta samá, kterou řekne ve filmu Past na rodiče (1998) Hallie o výměně dvojčat. Scénář k oběma filmům napsala Nancy Meyers. (HappySmile)
  • Když Diane Keaton (Nina) dostala scénář k filmu, téměř odmítla natáčet, když zjistila, že musí předstírat, že je těhotná, protože jí bylo téměř 50 let. Steve Martin (George) a Nancy Meyers ji přemluvili, aby se k natáčení připojila. (veronikajel)
  • Kdyby Diane Keaton odmítla zopakovat svou roli Niny, bylo by ve scénáři napsáno, že se rozvedla s Georgem (Steve Martin) kvůli jeho neustálým stížnostem, že musí platit za svatbu z prvního dílu a George by se znovu oženil a měl dítě s druhou ženou. (veronikajel)

Reklama

Reklama