Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uspěchaná Eve, věčně telefonující a hysterická z toho, že nestíhá, protože neumí říct "Ne!", je vylekaná z každého zazvonění telefonu, který zvedá, protože je přesvědčena, že je to nemocnice, aby jí oznámila, že její otec Lou zemřel. Stejně jako její sestry, starší Georgia a mladší Maddy, ji poznamenal odchod matky, která opustila rodinu, když byly ještě děti a nyní se musí začít vyrovnávat se skutečností, že zanedlouho zemře také jejich otec, bývalý scenárista Lou Mozell, bručavě haštěřivý a těžce sklerotický stařec, jehož chátrající tělo a mysl nedokáže zvládnout jeho stále až příliš energickou povahu. Zatímco Eve je majitelkou pořadatelské agentury a jako jediná se o umírajícího otce skutečně stará, její mladší sestra, nevyzrálá Maddy je nepříliš úspěšnou herečkou v jednom z dopoledních seriálů a na otce nemá čas, stejně jako nejstarší ze sester, rázná Georgia, vydavatelka stejnojmenného magazínu pro ženy, bezohledně zneužívající své sestry pro svůj prospěch. Eve pravidelně navštěvuje otce a často vzpomíná na dětství, z něhož se jí vybavují nejen idylické střípky, kdy se vše zdálo ideální, ale mnohem častěji ty smutné, ukazující opak. Ze stesku dokonce vyhledá matku, která je opustila a pokusí se ji přesvědčit, aby navštívila umírajícího otce. Po rezervovaném setkání však odjíždí s matčiným chladným sdělením, že nikdy nechtěla být matkou a ona i její sestry jsou jen nechtěné omyly. Když se Eve, zatížená svými katastrofickými představami, problémy s organizací několika akcí a neustálými starostmi s otcem, který utíká z nemocnice, nervově zhroutí, nepomůže jí ani jedna ze sester, ale matka lékaře, jehož auto z nepozornosti nabourala. Podle ní je třeba umět vypnout. Když se sestry nakonec sejdou na jedné z akcí, které Eve organizovala a kde Georgia přednesla projev, ve kterém si přivlastnila všechny zásluhy Eve o umírajícího otce, sestry se ostře pohádají. Jejich hádku však přeruší zpráva z nemocnice, že jejich otec upadl do komatu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

otík 

všechny recenze uživatele

Ne příliš povedená a zábavná komedie, málo humoru a mnoho statických scén. Jedna z posledních (ne-li poslední) role Waltera Matthau. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Ani Lisu Kudrow, která si patrně stále myslí, že hraje v Přátelích, tak Diane Keaton, nemám příliš v lásce a jejich herectví mi nic neříkám. i když ta druhá jmenovaná ho má v sobě určitě. Celkově jde o takovou komedii-nekomedii. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

I přes hvězdné obsazení, včetně poslední role pro Matthau, a skvěle odehrané herecké party trpí film zásadním nedostatkem - dobrým scénářem. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Slibný příběh, neslavný výsledek. Tento hořký příběh s jemným náznakem komediální příchuti o znovuhledání přetrhaných pout senilního otce a tří dcer v blízké přítomnosti smrti má v sobě obrovský potenciál, ale tvůrci jej nedokázali využít ani z poloviny. Film je ve výsledku skoro nudný, i když hlavní tahouni filmu Meg Ryan a především Walter Matthau se snaží. Pro Waltera Matthaua je tato role vůbec symbolickým rozloučením, poněvadž byla i v reálu jeho poslední. 50%. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nevím, mně se to líbilo, Walter Matthau (ve své poslední roli) a Meg Ryan excelují, sranda trochu pohřební ,ale to já rád. 70% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Legendární Walter Matthau a jeho poslední filmová role umírajícího scénáristy, jehož pozvolný odchod definuje vztahy mezi jeho třemi dcerami. Hvězdné obsazení a silný příběh mírně tlumí kostrbaté ztvárnění, při kterém jednotlivé scény převyšují celkový dojem z filmu. Diane Keaton opět ukázala je celkem schopnou režisérkou, Meg Ryan to ještě slušelo, Lisa Kudrow je zkrátka Lisa Kudrow a role Mr. Matthaua byla až mrazivě paralelní s jeho posledními roky. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi dost mluvil z duše, protože mám taky sestry, a taky problémy s otcem, taky telefon.... :-) I když je pravda že jsem si od filmu slibovala víc. Herečky celkem dobře vybrané, Lisu mám ráda, Dianu taky, a Meg se dá vydržet. Jen tam mohlo být všeho víc. Ale líbilo se mi, že se sestry nedaly, a nakonec se neusmířily s matkou, která jim ublížila, i když jim to lidi doporučovali. tři hvězdičky jsou akorát. ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Kdybych věděl, že je to tak pochmurné, tak bych se na to připravil a bylo by to dobrý. Ale já jsem to nečekal a proto mě to hodně zasáhlo. Z toho důvodu nemůžu říci, že se jednalo o špatný film. Krom toho s takovýmto obsazením... 70% ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Nic moc teda. Celou dobu mě to nějak moc nebralo, a poslední zhruba čtvrthodina to rozhodně nevylepšila. Ani relativně zářivé obsazení nedělá vždycky dobrý film. ()

Austen 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nevyšlo líp. Materiál na to byl. I když při druhém podívání jsem už víc ocenila jednotlivé výstupy. ()

Dixieboy 

všechny recenze uživatele

Film, který rozhodně není "o ničem". Citlivý, vtipný a lidský příběh o rodinných vztazích a postupném ztrácení otce... Diane Keaton se předvedla jako příjemná režisérka a Lisa a Meg ji skvěle sekundují. Mě osobně se tohle dílko moc líbí. ()

Reklama

Reklama