Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Harryho a Waltera, dva estrádní umělce z devadesátých let, zavřou za drobné krádeže do cely ke slavnému kasaři Adamu Worthovi, který si z nich rovnou udělá posluhovače. Když novinářka a sociální pracovnice v jedné osobě Lissa Chestnutová zpovídá Waltra za mřížemi, neschopnost Harryho a Waltera ji donutí nabídnout oběma pomoc. Když se konečně dostanou na svobodu, vyzbrojeni plány k údajně nedobytnému trezoru, které ukradly Worthovi z cely, vyráží Harry s Walterem... a Lissou rovnou do New Yorku. Adam Worth je díky úplatku také volný a hned jim je v patách. Všichni se chystají vyloupit banku, a Harrymu s Walterem začíná závod s časem, ve kterém musí porazit Waltera v jeho vlastní hře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Konec 19. století: Dva bratři, drobní podvodníci a kabaretní rádobyumělci James Caan a Elliott Gould se dostanou do vězení shodou náhod ve stejné chvíli jako namyšlený lupič Michael Caine, celebrita v oboru, kterou si vedení věznice předchází všemožným komfortem. Rádi by se svezli na jeho šosech a přijmou proto práci poskoků. Servírují hostům jeho cely křepelčí vajíčka, podepisují za něj fotografie pro fanoušky atd. A protože Caine chystá vyloupení nedobytného sejfu a ti dva si ofotí plány, druhá půlka filmu se nese v duchu "kdo s koho". Film, který měl na ČSFD jen 4 nepřesvědčivá hodnocení, žádný obsah, ba ani renomé, které by ho předcházelo, je... skvělý. Štěstí, že na takové povrchní ukazatele nedám. Samozřejmě je to "pouhá" oddechová veselohra, ale v rámci tohoto vymezení téměř nemá chybu. Velmi mile a vtipně pracuje s komediálními principy z němých grotesek, které ale používá civilněji, bez křečí a často jako způsob výstižné charakterizace jednotlivých postav. Věčně povýšený Michael Caine svým nádherným cockney přízvukem a lehkým konverzačním tónem pronáší pichlavé krutosti, Caan a Gould kličkují někde mezi dvojicemi Laurel a Hardy a Butch Cassidy a Sundance Kid a Diane Keatonová v roli novinářky se nenechává sešněrovat dobovým korzetem a trošku šablonovité postavě vdechuje život stejně nervní komikou, jakou uplatnila ve filmech Woodyho Allena. Mám jedinou výhradu a pokusím se ji zformulovat bez spoileru: Film od začátku jasně směřuje k očekávané chvíli, kdy se o vyloupení banky přestane mluvit a přejde se k činu. Tak se i stane, ale tato sekvence je řešena jako střídání dvou paralelních dějů a protože jeden z nich má být napínavý a druhý komický, vzájemně snižují míru svého účinku. Nejde ale o zásadní problém, jen malé zakopnutí po elegantní chůzi dobře zmapovanou cestou. 90% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Už od natočení uplynul nějaký čas a je to na tom znát. Hercům nelze nic vyčítat, ale chvílemi už se mi to zdálo trapné až hloupé. Spousta podobných filmů to již převálcovala a dnes to působí lehce vyčpěle. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Opätovne som sa ulakomil na 79 % od 27 užívateľov. Nedokázal som to dopozerať ani do polovice. Rovnako tak nedokážem napísať k tomuto nepodarku viac, ako tri vety. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tož tohleto ale byla svérázně extraordinérní bláznivina!! :-) Hlavně ty zpívané improvizace na operetu, které měly odpoutat pozornost všech přítomných od loupeže. Milý filmový úlet v sobě kloubí parodii na grotesky, staré kabarety, operetu i brakové příběhy o loupežích bank, je zasazen do obstarožně kouzelných časů konce 19. století a má v sobě minimálně skvělou ústřední hereckou dvojku (hm, vlastně trojku!), pěknou výpravu a pak jeden cíl: pobavit diváka... a pokud se divák dokáže naladit na stejnou vlnu, daří se tomu skvěle... a já se bavil v jistých chvílích natolik, že mi zůstal pozitivní dojem... i přesto, že jindy se mi vynořil pocit, že by to chtělo ještě použít asi tak na 10 minut ve střižně nůžky... 70% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Suverenne najlepsi film rezisera Marka Rydella /Mali Kovbojove/, tematicky ide o 90. roky 19. storocia, estrady a kadejake nekale praktiky dvoch umelcov. Skor pseudoumelcov nez poriadnych serioznych. Skoda, ze je to prakticky neznamy film v nasich CZ a SK koncinach, ale rezisersky , tempom je to naprosto perfektne. Hlavne ked film tahaju dvaja herci ako James Caan /Oddelen 2011, El Dorado , Kmotr1 a 2/ a Elliott Gould /Hrac 1992, American History X, Dannyho Partaci/. Plus samozrejme Michael Caine /Play Dirty, Interstellar, Get Carter 1971/ a dve uzasne baby - konkretne Diane Keaton /Annie Hall, Kmotr1 -3, Tajemna Vrazda na Manhattanu/, jo a videl som aj Lesley Ann Warren /Race for the Yankee Zephyr/. Nechybaju ani dramatickejsie momenty, dialogy su ale naprosto vyborne - uz dlho som nepocul vo filme tak perfektne dialogy. Potom uz ostava len samotny zaver, este aj ten je popretkavany 2 prelinajucimi sa dejmi - jednak aby sa divak nenudil a jednak je to potom fascinujucejsie a zaujimavejsie. Skoda, ze tento film je v zabudnuti, pricom ide o perfektnu podivanu. Mno jo, to bude tym, ze dnesni mainstreamovi divaci su lenivi, casto aj neschopni objavovat fajne filmy a uspokoja sa /konkretne napriklad taky jarous/ s kadejakymi dementalnymi picoidami ako Spajdr Men, Tchor, Ant Man. A co je najhorsie oni este tieto dementalne picoidy brutalne nadhodnocuju, z toho je mi potom hodne plano : 98 % ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

A proč ne? Caan, Keaton, Caine... Mně to bavilo. Mám ty herce ráda. Nejde o žádný velký film, nebo zajímavou zápletku. Je to lehká komedie, s milým závěrem, dokonce i s nějakou tou kritikou na společnost, s docela sympatickou atmosférou, a hlavně s dvojkou hloupých a přesto zábavných klaunů ztvárněná právě Jamesem Caanem a Elliottem Gouldem. Je to trošku jako kdyby si vyjeli do New Yorku Laurel a Hardy, a připletla se k tomu jedna angažovaná novinářka, a jeden neskutečně šarmantní lupič, takový gentleman, že ho dokonce nechce policie ani zas tak moc zavřít. Příjemně to ubíhá, je tam pár scén docela k zasmání, a jak jsem psala, mně to prostě obsazením vyhovovalo, takže jsem se celkem slušně bavila. Asi to není pro každého, ale pro mně jo. ()

Reklama

Reklama