Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou špionážního dramatu je mladá herečka Charlie (Diane Keaton), která se proti své vůli, zcela nepřipravena ocitá v centru životu nebezpečných událostí palestinsko-izraelského konfliktu. Je energická a touží po velké roli. Okolnosti ji však donutí, aby svou životní úlohu sehrála ne na jevišti nebo před kamerou, ale ve službách izraelské špionáže. (šubelinka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Zajimavy obsah & tema z pera genialniho Johna le Carré bohuzel znacne prevysuje lehce tragikomickou osmdesatkovou formu. Nepomohla ani (pro me) trochu iritujicim zpusobem hystericka Diane Keaton ani legendarni Klaus Kinsky. Tohle zpracovani me nechalo i pres par sympatickych momentu zcela chladnym. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Přestože se film odehrává v době před třiceti léty, neztrácí nic na své aktuálnosti. Vypovídá hodně o temnější stránce lidské duše, o nebezpečí zaslepení nenávistí a fanatismem. Uprostřed těchto emocí se ocitá "malá bubenice" Charlie, kterou získává na svoji stranu izraelský Mossad /vynikající výkon K.Kinského jako šéfa týmu Mossadu/. Film jen potvrzuje smutnou pravdu, že život jedince nehraje žádnou roli v soukolí poltických zájmů. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Zatímco v knize je postava Charlie (Diane Keaton) angličankou, které je kolem 20 let, ve filmu se jedná o američanku, které je přes 30. (jezurka42)
  • Film se natáčel na různých lokacích v západním Německu, Řecku, Libanonu, Izraeli a Anglii. Štáb také využil ateliéry Lee International Studios v Londýně a Bavaria Studios v Mnichově. (jezurka42)
  • Ve filmu má malou roli i autor knižní předlohy John le Carré. V titulcích je však uveden pod jménem David Cornwell. Jedná se o jeho rodné jméno. (jezurka42)

Reklama

Reklama