Reklama

Reklama

Kadeřnice Gina se přestěhovala do Atlanty, aby její dcera mohla chodit do prestižní hudební školy. Zařídí si vlastní salon, který brzy začne prosperovat. Konkurenci se to však nelíbí a chce její salon zničit... Gina Norrisová je vdova, která vychovává dceru Vanessu, nadanou klavíristku. Vanessa byla přijata do prestižní hudební školy v Atlantě a tak se přestěhují z Chicaga k babičce. Gina dostala práci jako kadeřnice v nóbl salonu namyšleného Jorge Christophera. Jorge vyžaduje, aby všichni jeho zaměstnanci poslouchali na slovo a na Ginu má poněkud spadeno. Gina sice potřebuje vydělávat, aby Vanessa mohla chodit do školy, ale jednoho dne už jí s Jorgem dojde trpělivost a odchází středem pryč. Nemá zájem zase pracovat pro někoho jiného a rozhodne se, že si otevře vlastní salon. Myšlenka je to dobrá, ale aby ji mohla uskutečnit, potřebuje peníze. Spoustu peněz. A ty nemá. Banka jí zprvu odmítá půjčit, ale nakonec dostane půjčku třicet tisíc dolarů. To stačí tak akorát na zanedbaný salon, ale Gina je rozhodnutá dát to tam do pořádku. Se salonem získává i kadeřnice, které pracovaly pro bývalou majitelku. Kadeřnice mají pěkně prořízlou pusu a nebojí se říkat své názory. Dvě z nich se s Ginou nedohodnou a odchází. Nevadí, za Ginou přišla její bývalá kolegyně Lynn, talentovaná kadeřnice, které Jorge dovolil pouze mýt hlavy. Později získá ještě dobře vypadajícího Jamese, který má za sebou vězení, ale umí báječné copánky z afroamerických vlasů. Tým je nyní kompletní a jejich klientela se začíná rozrůstat. Nezůstává jen u místních, za Ginou začnou chodit i klientky Terri a Joanne z Jorgeho salonu. Gina se o jejich vlasy umí dobře postarat a navíc má svůj vlastní kondicionér, který jim prospívá a u Jorgeho ho nedostanou. (TV Prima)

(více)

Recenze (84)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Film, který se přímo vyžívá ve zveličování či zvýrazňování toho, jak jsou (jak jen to říct spisovně)... Afroameričané odlišní od bělochů. Miliony stupidních řečí mě ve filmu spíše iritovaly, než bavily, Queen Latifah mezi ostatníma barevnýma kolegyněma se svým přístupem vypadala naprosto nepřirozeně a těch pár bílých herců a hereček to nijak nevylepšovalo (byť šlo o vesměs hezké ksichtíky). Dvojka je maximum. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Další z čistokrevných amerických komedií, která se motá okolo kadeřnictví (zdravím Barbershop) a v jedné z hlavních rolích je komediální osobnost ameriky. Tentokrát byli Ice Cube a Cedric the Entertainer vyměnění za Queen Latifah, která je mnohem příjemnější než byl Cedric s jeho americky laděnými vtípky, které zbytku světa moc nedocházeli (stejně jako srandičky v Simpsnových na 50 let mrtvou politickou osobnost s nějakou tou aférkou...). Queen se snaží jak může a film působí vcelku zábavně. Totálně teplý Kevin Bacon je výborný a je příjemné vidět i takovou hvězdičku, že se nebojí ze sebe udělat šílence. Malá rolička Djimona Hounsou, Andie MacDowell a Meny Suvari jen potěší. Pokud očekáváte lehkou a příjemnou zábavu, určitě se dočkáte. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Čo je toto za hnus?! Černošský rasizmus sa na nás valí v hlavnom vysielacom čase z televíznych obrazoviek. Ak by si niekto dovolil tak korenisté narážky a urážky na afroameričanov, ako boli nimi prednesené v tejto filmovej sračke na adresu belochov, tak by sa na neho zosypala nenávistná zloba sorošových slniečkárov. Podľa merítok dnešnej chorej spoločnosti môže byť rasista jedine beloch. Zobuďte sa, uvedomte si na čo sa pozeráte. Zosmiešňujú vás, urážajú vás a vy sa pri tom ešte bavíte. Tento film je odporný rasistický odpad! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je tu spousta žvatlání o nepodstatných věcech a je zde kladen velký důraz na rozdíly mezi bílejma a černejma, což tomu vůbec nepomáhá. Právě to zastává většinu času a tak tu není prostor na kvalitní děj, který by šel více do hloubky a tak se zapsal do povědomí. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Docela slušná oddychová komedie plná velkoprdelatejch černošek. Když se ale přenesete přes tento ne zrovna vzrušivý fakt, dočkáte se docela dobré podívané s dobrou Queen Latifah a fakt nehorázně hustym Kevinem Baconem. Podruhý už bych se ale u toho asi dost vařil. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Aneb zpusob, jak se da zabit nedelni odpoledne. Sice si z tohoto filmu asi za den az dva nebudete pamatovat vubec nic (mozna az na Kevina Bacona v roli Jorgeho), ale v prubehu sledovani tento snimek chvilemi i pobavi. Samozrejme musite pocitat s tim, ze ve filmu vystupuje drtiva vetsina cernochu, takze dle toho se odviji i typicky zpusob konverzace i s klisovitymi vtipky ... ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Velice stupidní záležitost plná odporných rasistických narážek. Tenhle film mě vyloženě urážel a doposud nepochopím, jak mohli na takový hloupý scénář přikývnout herecké třídy typu Queen Latifah, Kavin Bacon nebo Andie MacDowell. Jo a to měla být komedie? Kde? Ničeho vtipného jsem si nevšiml... ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kvintesence trapnosti a duchaprostých žertů. Bod je za Kevina Bacona, který je celkem vtipný. K mému hodnocení si můžete přičíst další body, pokud: (1) jste černoch (nevztahuje se na Karla Černocha) nebo alespoň máte slabost pro černošské komedie (2) se rádi koukáte na filmy, kde hrají tlusté ženy (3) máte IQ do 85 (4) jste kadeřník. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdyby mnohé bělošky měly alespoň z půlky tu energii, švih, říz a jiskru filmových černošek. Zrovna jsem si nedávno říkal, copak asi dělá Alicia Silverstone a ejhle, sice už před skoro osmi lety, ale dobře zvládá thlé bělošky v zajetí černošek. Mena Suvari strašná, ostatně jako vždy. Je to zábavné, pobavilo mě to, nijak neznechutilo. Dostal jsem přesně, co jsem čekal - Queen Latifah, bandu trhlejch černošek a návrat Andie MacDowell.... Já jsem rozhodně spokojenej. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Věř mi, Gino, že vychovávat tu holku je mnohem těžší než bylo ji udělat !! Tvůj tchán ho neměl zrovna velkýho, takže jsem se na ni dost nadřela !!" ;) ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Příjemně strávená hodina a tři čtvrtě... Zahrané, natočené a celkově takové, jaké bych od podobného filmu čekal.. A některé vtipy a narážky byly skvělé... Za ty o bod navíc... :D Přál jsem, aby vše dobře dopadlo, jelikož ten salon byl skvělý, příjemná atmosféra... :) P.S.: Postřeh: Proč skoro vždy v těhle filmech klientky jásají z nového účesu, když vypadá víceméně stejně jako když přišly? :D ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Černošská kadeřnická komedie. 1) Film zobrazuje mentalitu, pohled na život i životní styl černošského obyvatelstva USA lehce ironickým pohledem. Na mušku si bere i stále citlivé rasové otázky stejně jako sexuální orientaci. Na seriózní odraz je ovšem příliš povrchní. Na druhé straně tu rasové a sexuální předsudky nejsou jen do počtu jako bezbarvá kulisa, ale tvoří podstatnou část děje. 2) Svižný scénář, šmrncovní Queen Latifahová i roztomilý Kevin Bacon, který konečně odložil svůj obvyklý botulinový obličej a začal trochu hrát. 3) Chtělo by to dotáhnout některé situace a vtípky a dořešit zbytečně nevěrohodné charakteristiky (elektrikář - klavírista s decentním vkusem například). 4) Darnelle: Cappuccino? Lady in chair: No uh uh baby, I don't eat or drink nothing I can't spell. Terri: Wow, you must be like the spelling bee champ, don't look like your mouth is shy to a fork at all. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

už to tu zaznělo - je to film o černejch pro černý, kde hlavní padouši jsou povrchní běloši .... ale aby to nebylo jenom pranýřování, tak se vždycky jeden nebo jedna bílá ovce, která není typickej zlej běloch, najde v podobě postavy Silverstone.... jinak mi to přišlo to samý jako film Taxík s Queen Latifah v hlavní roli, akorát tady řídila chod kadeřnictví.... Jednorázový shlídnutí na zahnání nudy ale jinak dobrý - 2 hvězdičky (a pro černošky můžu dát tři) PS: dabing dělal někdo, kdo neví o černošský kultuře nebo hudbě vůbec nic ()

Paulina01 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je vyloženě dělaný pro TV, takže je to vyloženě průměrný snímek. Jenže Queen Latifah ho pošoupla trošku dál, tahleta skvělá baba ví, jak pobavit. Musím říct, že jsem se hodně nasmála a nechala se unášet příběhem až do konce. .. 60% ()

Reklama

Reklama