Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (177)

Cival 

všechny recenze uživatele

Finále je očekávaně debilní ve všech směrech, ale první hodinku Craven s Williamsonem servírují docela podařenou a víceméně vtipnou variaci na teen horor na střední škole. Bavil jsem se, což se mi u tohohle typu filmu zas tak často nepodaří. 2 a 1/2* ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Craven a Williamson poměrně nerozumně sázejí čistě na to, že divák BUDE vědět, kdo film natočil a napsal a tudíž BUDE očekávat horor, který je většinu času spíše komedií, která si utahuje z žánru a zároveň se ho drží. Fanoušci Vřískotu (a dejme tomu i Fakulty) si rozhodně přijdou na své - ostatně, které jiné duo dokáže divákům naservírovat fuckujícího vlkodlaka. Film je víc klišé, než vřískající trilogie, ale Williamson naštěstí nezapomněl na absurdní situace, narážky na Hollywood a poměrně slušně vybrané prostředí. Když se k tomu připojí zkušená Cravenova režie a výborné obsazení některých rolí (Ricci je standardně dobrá, Jackson silně charismatickej), rozhodně je o zábavu postaráno. Škoda některých klišé (především debilní závěr), malé krvavosti a slabých digitálních triků. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Debilní se mi jevil jen "závěr č.1", ten druhý už byl docela kůl. Obsazení výrazně pomohl Joshua Jackson, Christina se snaží, ale moc jí to nejde. Vtip docela OK, jen mi přišla uměle naroubovaná ta dějová linka se smrtí rodičů, ale HLAVNĚ: nepřítomnost nějaké pořádné lekačky či něco takového. A pokud jste viděli trailer, moc vás toho nepřekvapí. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Je veľmi ťažké pre mňa ohodnotiť film, ktorý v každom svojom zábere upozorňuje na svoju filmovú iluzórnosť a B-čkový pôvod. Cursed je filmovým metasvetom tak po naratívnej stránke sledujúcej linky teen hororov, ako aj vonkajším kódovaním v podobe neustálych odkazov na iné filmy, resp. ich fragmenty. Priznám sa, že bolo pre mňa takmer nemožné určiť, či okaté prehrávanie Christiny Ricci bolo výsledkom Cravenovej neschopnosti pochopitelnejšie priblížiť jej filmovú postavu, alebo išlo o tvorčí zámer v súlade so spomínanými odkazmi. Čo však ale možem s istotou určiť je to, že zatiaľčo Vreskot bol pre mňa úspešnou resuscitáciou teen hororov hlavne vďaka obrovskej dávke nadhľadu a pohrávaniu sa s klišé daného žánru, tak Cursed tento pohľad citeľne chýba. Film sa berie hlavne v druhej polovici až príliš vážne v zmysle kopírovania dvadsať rokov starých postupov, ktoré v závere ešte neštastne kombinuje s módnym trendom finálových twist efektov. Škoda, pretože réžia je pomerne zručná a nájde sa aj jeden veľmi vydarený vtip a zopár ďalších, stojacich asopň za pousmiatie. 2,5* ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ultranudný, shitovní exkrement, který je personifikací slova sračka. Craven má dokonce takovou drzost do hlavní role neobsadit nějakou pěknou holku a Shannon Elizabeth to koupí hned ze začátku. Kde je spravedlnost? Ptám se! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Heleme se Koukejme se.. Tohle se fakt Povedlo.. Čekal jsem sračku jako Prokletí( From Within) A ono to bylo o dvě třídy výše.. Tak skvělého Vlkodlaka jsem fakt dlouho neviděl! Perfektní Masky, akce, Krev.. Super Horor! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je fakt, ze Craven uz natocil lepsi kousky, ale me se tenhle film libil daleko vic nez precenovanej Vriskot. Ale samozrejme ani tohle neni nic extra. Problem je, ze film neprinasi nic novyho, i kdyz ono je tezky uz neco originalniho o vlkodlacich vymyslet. Na druhou stranu, to, co uz bylo k videni v jinejch filmech, je tu natoceno docela stylove a misty napinave. Navic potesi par vtipnejch scen, jako treba fuckujici vlkodlak. Ale zase zklame, ze tu neni zadna poradne krvava scena a vlkodlak v cely svy krase vypada dost trapne, hlavne v "obliceji". Navic mel Craven stesti na herce, nejsou tu sice zadny hvezdy, ale svy role zvladaj naprosto bez problemu. Nebavil jsem se tu tolik jako u Moje sestra vlkodlak, ale zase sem byl napnutejsi, i kdyz mi bylo dopredu jasny, kdo je ten master vlkodlak. Proste slusna oddechova zabava. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti, takže haúúúúúúúúúúúú! Naneštěstí pro Prokletí vyju solidárně s těmi, kdož vyjí nad trapností scénáře a slabostí hereckých výkonů. Jestli ještě někdo takhle zprzní mé soukmenovce, nechť vezme na vědomí, že přede mnou se nikam neschová a stříbrná kulka mě nezastaví. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal a byl jsem příjemně překvapený - scénář opravdu moc nápaditý není (od spolupráce Craven -Williamson by jeden čekal víc), ale sympatické obsazení a standardně kvalitní Cravenova režie způsobily, že jsem se dobře bavil. P.S. Tak čtu na webu, že se hodně přetáčelo a stříhalo kvůli přístupnosti. Fakt škoda, potenciál tu byl. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Až na pár lekaček vcelku úsměvná (a ku škodě věci příliš rutinní) záležitost - pokud tedy má jít o vlko(d)lačně hororrový žánr. Sám si tak říkám, jestli o tu značnou >odlehčenost< mistru W.C. fakt šlo, nebo je to jen kouzlo prokla(e)tě nechtěného. Každopádo, tihle vlkodlaci z Hollywoodu vypadají spíše jako parodie žánru, zvláště ta sebestředná blonďatá novinářka (v podání Judy Greerové), nechající se nachytat na vtipné poznámky o svém lidském kostnatém zadku... ;-) . . . Dvě a půl hvězdičky za místy i docela zábavný film, leč pro tu přílišnou >zábavnost< bez nějaké velké logiky a smysluplnosti celého toho dění zaokrouhleno bez (s)kousnutí dolů... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Horor na kterém se výrazně podepsal fakt, že je z Hollywoodské produkce, pochytil všechny možná klišé a že jich nebylo málo. Jediné plus je herecké obsazení, které při troše nevědomosti vzbuzuje očekávaní. Docela se divím kdo všechno se pod tuto „slátaninu“ podepsal a kolik na tom mělo zásluho obsazení režiséra? Přeci Wes Craven má nějaké jméno v Hollywoodu. Děj je slabý, předvídatelný, navíc mu podráží nohy tupé dialogy, které herci mnohdy pronášejí se vší vážností. Více jsem se smál než bál a to fakt není dobře. 4/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trapnej příběh a naprosto šílený triky posílaj tenhle film do sraček. Ze začátku to ještě bylo celkem koukatelný a i slušně hororový, ale pak se to najednou celý převrátilo a stala se z toho neskutečná sračka s naprosto ubohejma trikama, který snad Craven nemoh myslet vážně. Film ještě trošku zachraňuje přítomnost Christiny Ricci,ale jelikož je scénář fakt kravina, tak ani ona nemá moc šanci vyniknout ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Když se důkladně zamyslím nad podobou svého totemového zvířete, tak nasraná vlkodlačice ukazující fakáče docela přesně odpovídá. Film samotný je dost špatný a bohužel není až tak špatný, že by už byl zase dobrý. Kdybych zrovna nebyla nasraná a neukazovala fakáče, tak bych asi u těch scenáristických klišé brečela. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sledování tohohle filmu mě téměř fyzicky bolelo. Přirozeně jsem nevěřil, že by dvojice Craven-Williamson podepsaná pod VŘÍSKOTEM dokázala vyprodukovat totální shit, to bylo něco absolutně nemyslitelného. Ale je to tak. Tenhle film stojí totálně za hovno, pominu-li že se tvůrcům podařilo sehnat tak početné stádo "vašich oblíbených amerických teenagerských hvězdiček". Nebudete se bát, nebudete se smát, nezabaví vás žádné nápady ani hry s klišé, budete jen otupěle přihlížet nudnému prefabrikátu načrtnutém Williamsonem na pivní tácek a nedbale odrežírovaném Cravenem vyspávajícím opici. Na Christinu Ricci a Joshuu Jacksona jsem se těšil, ale oba jsou neuvěřitelně otravní a Shannon Elizabeth se tu jen mihne. Děs a hrůza, ale jiná než od hororu čekáte. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Další z řady podprůměrných hororů. Jediné štěstí Prokletích je, že si nehrají na žádný velký film s dokonalým příběhem. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ hororu, který se nemá brát příliš vážně. Není to ani horor, ani komedie. Film se s námahou marně snaží vetřít alespoň do jednoho z těchto žánrů. Tvůrci prostě nevěděli, co chtějí natočit. Během sledování jsem našel pár scén opravdu k popukání. Hned po shlédnutí jsem si dokonce myslel, že jde o jakousi zábavnou formou natočenou "učebnici" pro tvůrce hororů s názvem: Co nejvíce klišé v hodině a půl dlouhé sračce. Hloupý film, tvůrci vynaložili zbytečně mnoho energie na nejlepší vizuálně-komediální efekty všech dob, navíc s nejzábavnějšími herci v hororu za posledních xxx let. Při sledování úvodních titulků jsem se zhrozil - Scott Baio, to si tvůrci ze mě dělají prdel hned na začátku? Je zde pár dobrých scén s vlkodlakem, ale všechny jsou zaměřeny pro pobavení diváků věkové kategorie 5-9 a 85-99 (pro tuto věkovou kategorii je doporučeno sledování filmu s doprovodem rodičů, hrozí totiž udušení spolklou zubní protézou) let. A co zde proboha dělá Christina Ricci? Prohrála s Wesem Crawenem sázku, nebo co? Prokletí měl být natočen v 80. letech, do dnešní doby se nehodí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Podepsané Cravenovo jméno by pod tímto vlkodlačím hororem s lehce komediálním podtónem, nejspíše většina z vás asi nehledala a ani nečekala. Na Prokletí jsem se chtěla podívat především kvůli Jesse Eisenbergovi. Dle zdejšího, ne zrovna nejlépe vyhlížejícího hodnocení s častou kritikou na úsměvný efekt, jsem zvažovala, jestli mě Prokletí se svou vtipnou podporou zklame podobně jako Jízda na střele, nebo se mi naopak zalíbí a budu hledat důvody, proč má tolik málo procent. Zvítězila druhá možnost. Zasmála jsem se, byla jsem napjatá a za častého doprovodu žánrových klišé a přibývajících (vlkodlačích) prvků v příběhu, jsem s postupem děje začínala být opravdu zvědavá, jak tato povedená vlkodlačí párty skončí. I přes všechnu tu mírnou trapnost, klišé a na dveře klepající béčkovitost na mě spousta scén zapůsobila. Christina Ricci je jako vlkodlačica velmi sexy a Jesse jako její outsiderský bratr s výrazem a chováním trouby vydařeně doplňuje sourozeneckou dvojici. A Joshua Jackson se také předvede v pěkném "kožíšku". "Co to bylo?" - "Můj pes." - "Co to máš za psa?", "Jde to ovládnout." -"Mám ohryzávat kojoty na poušti?" ()

Reklama

Reklama