Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Shit 

všechny recenze uživatele

Trapnej příběh a naprosto šílený triky posílaj tenhle film do sraček. Ze začátku to ještě bylo celkem koukatelný a i slušně hororový, ale pak se to najednou celý převrátilo a stala se z toho neskutečná sračka s naprosto ubohejma trikama, který snad Craven nemoh myslet vážně. Film ještě trošku zachraňuje přítomnost Christiny Ricci,ale jelikož je scénář fakt kravina, tak ani ona nemá moc šanci vyniknout ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Wes Craven si točí zhruba od začátku devadesátých let pořád to samé. Průměrné konzumní horory jenž nikoho neurazí a jsou pořád podle stejné šablony. Neustále někdo někoho honí a stále se něco děje na obrazovce. Pokaždé je to podpořeno také kvalitní kamerou a solidním rozpočtem. A také narážkamy na svět pop kultury. Schvalně v kolika posledních Cravenova filmech se mluvilo o hororech a o filmových celebritách?! Prostě taková Cravenova sériová výroba, která napotřetí naspočtvrté už dost nudí. Jak je vidno samotnému mistrovi bohatě stačí na klidný důchod. A přesně tak je na tom i Prokletí. Solidně zvládnutý horůrek ze kterého občas probleskne nějaký vtípek. Jen škoda natahovaného a klišovitého závěru - vlastně poslední půlhodiny. 50% ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Pod žánrovým vymezením horor/thriller si představuji něco dočista jiného, než tuhle podivnou frašku, kde vlkodlaci zvedají prostředníček v reakci na nadávky a herci zmateně pobíhají beze smyslu sem a tam. Atmosféru to chvílemi má a vlkodlačí přeměny také stojí za shlédnutí, ale i tak film nemusíte vidět. Závěr tomu nasadil korunu - spousta keců a jedno klišé za druhým. 30% = 1+/5 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Srst vlkodlaka hebká zdá se... když vrní láskou, je k sežrání... však pozor! Říkává se, že bezpečný sex s ním není! Šuk či RAF!? Tak či tak, i z tebe bude vlkodlak! Dychtivá vycpaná mršina v křoví, drápem ti do srdce zaryje. Buď jako já, budem sví a noví. Dost smrtelnosti! Vlk nám zavyje... Zapomeň na sex, milý můj, nejdřív Tě představím rodičům..." No nebyl by to pěkný přírůstek do Addamsovy famílie? Otec Gomez a matka Morticia vdávají svou, dnes již dospělou, morbidní holčičku Wednesday. A za koho? Za vlkodlaka! Sice nám při svatební hostině sežral babičku i kněze a oslintal pár družiček, ale jinak je to milý a hezký chlapec, určitě s ním Wednesday bude šťastná. A co na to Christina Ricci, která si to vlčí vytí na úplněk střihla s náramným gustem? "Drápy a srst? Měla jsem asi jen špatný den." Holka moje milovaná, to neřeš. Mě nevadí, že jsi prokletá, stejně tě mám rád, protože jsi prostě k sežrání! Jo a omluva všem nelibostí vrčícím čtenářům mého komentáře za můj divoký filmový skus, pardon, vkus. Prostě tahle lehce hororová hryzavá komedie, plná vtípků i hlodů mě bavila. Kdykoli si rád smlsnu znovu. Pac a RAF! na to. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Když se důkladně zamyslím nad podobou svého totemového zvířete, tak nasraná vlkodlačice ukazující fakáče docela přesně odpovídá. Film samotný je dost špatný a bohužel není až tak špatný, že by už byl zase dobrý. Kdybych zrovna nebyla nasraná a neukazovala fakáče, tak bych asi u těch scenáristických klišé brečela. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V několika scénách v baru během souboje s vlkodlakem je možné spatřit jako výstavní kus masku Ghostface z Cravenovy úspěšné série Vřískot. (Lorge)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, některé speciální efekty pak vznikaly ve Winnipegu. (Terva)

Reklama

Reklama