Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Pod žánrovým vymezením horor/thriller si představuji něco dočista jiného, než tuhle podivnou frašku, kde vlkodlaci zvedají prostředníček v reakci na nadávky a herci zmateně pobíhají beze smyslu sem a tam. Atmosféru to chvílemi má a vlkodlačí přeměny také stojí za shlédnutí, ale i tak film nemusíte vidět. Závěr tomu nasadil korunu - spousta keců a jedno klišé za druhým. 30% = 1+/5 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Až na pár lekaček vcelku úsměvná (a ku škodě věci příliš rutinní) záležitost - pokud tedy má jít o vlko(d)lačně hororrový žánr. Sám si tak říkám, jestli o tu značnou >odlehčenost< mistru W.C. fakt šlo, nebo je to jen kouzlo prokla(e)tě nechtěného. Každopádo, tihle vlkodlaci z Hollywoodu vypadají spíše jako parodie žánru, zvláště ta sebestředná blonďatá novinářka (v podání Judy Greerové), nechající se nachytat na vtipné poznámky o svém lidském kostnatém zadku... ;-) . . . Dvě a půl hvězdičky za místy i docela zábavný film, leč pro tu přílišnou >zábavnost< bez nějaké velké logiky a smysluplnosti celého toho dění zaokrouhleno bez (s)kousnutí dolů... ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Neskutečná ptákovina, taková nevtipná teenage parodie na filmy o vlkodlacích. K hororu to ani nepřičichne, ale to jsem naštestí ani neočekával, takže nejsem ve výsledku tolik zklamaný. Dvě hvězdy dávám za sympatické obsazení, hlavně za v té době neznámého Eisenberga, už tady bylo vidět, že v něm něco je :). V druhé řadě za garážovou naháněčku a vlkodlačí " fuck off ", což je nejlepší scéna z filmu. Tím jsem ale vyčerpal všechna pozitiva. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

wow...vrieskajuca Shannon Elizabeth zozrata vlkodlakom na zaciatok filmu, tak to je teda uvod ako sa patri. Nema cenu sa rozpisovat, ze film je s*acka a preco je taka s*acka, staci si ho pozriet. Podivna mi je vsak pritomnost Christiny Ricci, ktora po Allenovom Anything Else a oscarovom Monstre skutocne zmenila zaner...a mimochodom, upircence su aj tak viac cool ako vlkodlaci. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celé mi to přišlo jako nějaká vlkodlačí parodie. Divák se za celý film ani jednou nelekne, ale zato zažije několik humorných situací, které ve filmu tvoří podstatnou část děje. Většinou jde však jen o ulítlý Cravenův černý humor, kterému se smál asi jen on sám. Jediným větším plusem vidím účast několika pěkných hereček, ale jinak jde o dost průměrný rádoby horor. Já jsem si vždycky myslel, že vlkodlak vycítí druha na sto honů, ale tady bylo těch potvor nějak moc a nikdo o nikom nevěděl. Ten pes-vlkodlak byl docela trapný. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Skeet Ulrich měl hrát přítele Ellie (Christina Ricci), ale když byl scénař znovu napsán a připravoval se na opětovné natáčení, byl nespokojený se změnami jeho postav a rozhodl se opustit film. (lucius789)

Reklama

Reklama