Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z ulic malého městečka v Mexiku vrah s tváří mumie nejenže unáší krásné dívky, odnáší je do tajné, podzemní místnosti na hřbitově a tam je zalévá horkým voskem, ale zabíjí i potenciální svědky jedovatými šipkami namočenými v kurare. Policie je bezradná, žádné pachatele ani svědky nemá. Postupně se ukazuje, že podezřelými z únosů a vražd mohou být vznětlivý preparátor Profesor Abramov, Luis, kdysi skvělý herec, dnes mrzák a ředitel divadla, kde se vystavují voskové figuríny, a místní lékař doktor Raúl, který je zamilován do místní krasavice Marty, která však chová city k Luisovi a Raúla bere jen jako kamaráda. Dívky mizí, svědci umírají, z hrobů se ztrácejí mrtvoly. Přijde policie na to, kdo je vrah, než se krásné Martě něco stane? (hladass)

(více)

Recenze (7)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli skvělý, ale povedený či úspěšný určitě, v Mexické hororové produkci jde o lehce nadprůměrný snímek zcela bez debat. Atmosféra tady je velmi dobrá (úzké ulice a domy zahalené v oparu mlhy etc) a pěkně z tuha začíná prakticky od samého úvodu, film má několik dobrých hrůzných momentů, které jsou pěkně efektivní, vzpomenul bych například ještě na děsivou sekvenci na hřbitově (pohřbení zaživa, kde tomu chudákovi skrze hlínu koukají jen ruce ve kterých se nachází ještě nějaký ten cit), film je jako celek dobrý, nenudí, jen tý romantiky a některých přespříliš dlouhých hudebních čísel, zde bylo na můj vkus příliš hodně nebo mnoho, ale zase s ohledem k zemi a datu vzniku (+ nějaké ty tradice) to tak strašné nebylo a člověk lehce přimhouřil oko. Celkově to tedy nebylo vůbec zlý a snímek jistě sklidil úspěch ve své době, vyzdvihl bych především samotnou režii a kameru, přesto všechno, režisérův o rok mladší "La maldición de la Llorona" se mi líbilo ještě o trochu víc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mexický mix Fantoma opery a Muzea voskových figurín je plný mlhy, temných stínů a smrti. Noční scény patří k nejkrásnějším - žena spěchá skrze mlžný závoj ulicí a za ní se světlo lucerny utápí ve tmě. Najednou se ze stínu vynoří postava s černým pláštěm, kloboukem a znetvořenou tváří. Výkřik a už je unášena na hřbitov, kde je skrze jednu hrobku tajný vchod do podzemní laboratoře. Tam už ji nikdo neuslyší. Zdejší mladé ženy jsou krásné a naprosto báječně ječí. Nic z toho jim ale nepomůže....vlastně krása se jim stává osudnou. I když divák jaksi tuší, kdo je maskovaný vrah, snaží se ho tvůrci zviklat a nabízejí mu hned několik možných adeptů. Když Marta udělá osudovou chybu, stane se okamžitou kandidátkou na jednu z panoptikálních postav. Závěr má spád a napětí. Černobílá kamera dodává snímku pravou atmosféru gotických hororů. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

House of Wax(1953) na mexický způsob. Ulice zahalené do tmy, mlžný opar, hřbitov kde tajemná postava s nelidskou tváří mizí se svou obětí v útrobách hrobky. Vrah jenž se řídí zásadou nechť krása žen zůstane zachována navěky. Určitě t má svoji atmosféru. A ačkoliv se tvůrci snažili trošku mlžit, myslím si, že je jasný kdo je tady vrahem v celku hned. Ale ani to nezkazí výsledný zážitek. Za mě slabší 4hvězdy ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Skvělý gotický horor od režiséra neméně povedeného La Maldición de la Llorona (1963)... Museo del horror je dá se říci mexická adaptace Domu voskových figurín, se skvělou hororovou atmosférou, plná záběrů na ulice zahalené mlhou, na místnost plnou rozkládajících se mrtvol, s děsivou snovou sekvencí, ve které se mrtví probouzejí k životu... Skvělé zahraný kousek s výborným soundtrackem, který se klidně může srovnávat s těmi lepšími italskými gotickými horory... Já byl více než spokojen... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherně natočený horor který má něuvěřitelnou atmosféru a moc hezké masky. Bohužel to ale režisér musel posrat naprosto sterilní vyšetřováním které strašně nudilo a hlavně bylo hloupé, proč se ti vyšetřovatelé tak stupidně chovaly je mi záhadou.. Navíc sdělovat občanům informace o zločinu je taky pěkná blbost. Ale i tak je to solidní film který je vidět že je natočen s láskou. Hodně slušné, nicméně taky lehce zprzněné. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je hlboká noc,mrazivý hmlový opar sa vznáša hlbokou nocou a v nej čaká vrah v maske múmie na ďalšiu obeť.Neskutočne hustá a mrazivá atmosféra a z napätím tento film tiež disponuje dosť slušne.Len herci neboli presvedčivý a zo žien sršala strašná naivita.Veľmi temné,veľmi atmosferické a parádne mrazivé.Pár chybičiek krásy to má a hlavná je ta že identitu vraha som vedel skoro od začiatku,nebolo to ťažké uhádnuť.Z Baledónom by som sa rád stretol aj pri jeho ďalších filmoch ale to ešte dlho asi nebude možné. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tajomný triler, ktorý sa hrá na horor, a to v takej podobe, že vrah žien má masku a plášť. Polícia je bezmocná rovnako ako ženské obete, ktoré pri pohľade na masku vraha okamžite (!) upadávajú do bezvedomia. Neexistuje výnimka, najprv srdcervúci výkrik a potom rýchle omdletie...rad radom, ako na bežiacom páse....veľmi úsmevné. Rovnako úsmevný je aj záverečný súboj, ktorý je dlhý a nudný, uderov je tam viac ako v komédiách s Hillom a Spencerom a ani po dlhých minútach nie je nikto unavený. Tajomný vrah je rýhlo odhaliteľný, aj keď sa tvorcovia snažia od neho odviesť ďalšími dvoma kandidátmi. Hlavnými plusmi tejto béčkovosti sú obstojná atmosféra a krátka stopáž. Pri dlhšej by som už išiel s hviezdou nadol. ()

Reklama

Reklama