Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický šílenec a fanatický vrah Charles Manson se obklopil sektářskou skupinou lidí, kteří na jeho rozkaz neváhali s nevídanou brutalitou zabíjet nevinné. Úkol odhalit a rozplést pozadí bizarního vraždění jednoho z nejbestiálnějších maniaků, který květinová šedesátá léta proměnil v jatka, nebude jednoduchý... Spisovatel Vincent Bugliosi, podle jehož románu bylo toto temné drama natočeno, se aktivně podílel na vyšetřování patrně nejděsivější zločinné série v dějinách Spojených států - řádění fanatického vraha Charlese Mansona a skupiny jeho přívrženců. Kdo byl tento charismatický šílenec a co zapříčinilo, že se obklopil sektářskou skupinou lidí, kteří na jeho rozkaz neváhali s nevídanou brutalitou zabíjet nevinné? Od jeho narození až po soudní přelíčení budeme sledovat osudy jednoho z nejbestiálnějších maniaků v novodobé historii světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé krimi drama, prezentující skutečné události minulého století. Hlavním prvkem filmu mělo být předpadení Polanskiho domu, to je "nejslavnější" a zároveň nejděsivější událost, točící se okolo jména Charlese Mansona. Bohužel, události je věnována minimální pozornost a když už se objeví inkriminované vraždy, jsou tak příšerně, sterilně ztvárněné, že jsem pouze kroutil hlavou. Při čtení na wikipedii, jsem zažíval mnohem větší úzkost a znechucení, než při tomto filmu. Všechnu pozornost na sebe strhává sekta, plná idiotů reprezentující výplachy svého mozku a kázání "Ježíše Mansona". Místo těchto hlodů a dlouhého soudního procesu, se měla pozornost zaměřit na zákeřné, bezcitné a nechutné vraždy. Takto sestavit film o jednich z nejhorších zabíjácích historie, je celkem k zamyšlení. Koukat na to narušený jedinec, druhý den se objeví s tričkem Mansona a stejnou morální hodnotou zítra venku. Davies dobrý výkon. 60% 07.02. 2010 ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Ou jé, vyšokujem celej svět tím, jací jsou lidé svině. Podobné heslo si asi vytyčili páni tvůrci, napsali si ho velkým písmem na ledničku a potom se dali podle seznamu do práce. Dojemné scény pro slabší povahy - těhotná manželka si telefonuje s milujícím manželem. Moderní přiblížení kůl mladické generaci - akční střihy, akční tripy a akční body (myšleno jako podstatné jméno od slovesa bodat). Srdceryvné scény pro celé spektrum diváků - zdrcený manžel klesá na kolena. Chvilka hádanek pro latentní psychology - Mansonovy bláboly a permanentní úsměv Sexy Sadie. Kopec nesrovnalostí pro šťouraly jako jsem já - desítky bodných ran na oběti(ích) a bílé oblečení zůstává bílé. Asi ho prali v Perwollu. Tímto se nechci nijak dotknout obětí nebo ten bestiální případ zlehčovat, jenom mi absolutně nesedl přístup, s jakým bylo v tomto filmu téma zpracováno. Za jeden z mála kladů bych označila výkon Jeremyho Daviese, ale tady mi zase příjde blbý ho chválit za to, že špičkově zvládl zahrát bestii. "Charlie has a way of taking the truth and making it a lie." ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Helter Skelter nie je len názov jednej pesničky od Beatles, ale aj predstava rasovej vojny vykonštruovanej z chorej mysle nechvalne známeho maniaka Charlesa Mansona. Tento film popisuje skutočné dramatické udalosti, ktoré sa na konci 60-tych rokov odohrali v kruhu "Mansonovej rodiny", vrátane známeho masakru v rezidenciách LaBianca a Tate (pri ktorom zomrela tehotná manželka režiséra Romana Polanskeho). I keď bola snímka vyrobená v televíznej produkcii, na výslednej kvalite to nič nemení. Dynamická kamera, úderná hudba, a hlavne kvalitné herecké výkony (Jeremy Davies alias Charlie Manson alias Ježiš Kristus je vskutku démonický!) vytvárajú krásne mrazenie počas celej enormnej stopáže filmu, ktorá nenudí ani sekundu. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Štandardná TV produkcia s univerzálnym zacielením a bez ostrých hrán. Pôvodný Helter Skelter zo 70. rokov je 3-hodinová procedurálna dráma s podstatne menším záberom (udalosti PO vraždách Tate-LaBianca), no paradoxne je to drsnejšie (flashbacky z miesta činu) a viac ponuré. Novšia verzia začína príchodom Lindy Kasabian na Spahn Ranch, jej uvedením do Rodiny a vykresľuje všetky podstatné udalosti až do súdneho procesu. Manson tu má až parodický rozmer a pôsobí dojmom vyšinutej rockovej hviezdy, akoby niekde na polceste medzi skutočným Mansonom a Jimom Morrisonom. Nie je to vyslovene fail, ale v porovnaní s démonickým Railsbackom z originálu je to druhá liga... Ako celok, táto verzia Helter Skelter nenadchne ani neurazí, no pre laického diváka nedotčeného fenoménom Manson to nemusí byť zlá voľba. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Helter Skelter není prvním ani posledním snímkem, nebo lépe řečeno jakýmsi dokumentem, který nám postupně popisuje všechna zvěrstva jenž Manson a jeho rodina spáchali. Rozhodně však stojí za povšimnutí, protože Johnu Grayovi se jakžtakž podařilo alespoň zběžně poukázat na několik nejdůležitějších událostí, které dodnes děsí celou Ameriku. Bohužel se musím přiznat, že jsem se při sledování občas docela nudil, protože film měl naprosto nevyvážené pasáže a tvůrci se zřejmě báli cenzury, takže nám toho ani moc neukázali. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Tento snímek na mě docela zapůsobil a to i přes jeho stopáž a natahovaný konec. O Charliem Mansonovi jsem slyšel už dost dávno, o jeho krvavém tažení a vraždách, díky kterým si vysloužil statut jednoho z nejznámějších, nejšílenějších ale také nejpodivnějších zabijáků americké historie. Nevím, jestli se někdy někomu podařilo přijít na to, co se tomuto muži skutečně honilo hlavou a proč kvůli jeho "vizi" zemřelo tolik nevinných lidí. Výpovědi lidí se lišily - někteří jej měli za pomatence, který to vše dělal pro svě potěšení, jiní v něm spatřovali novodobého mesiáše, jehož skutky měly jakýsi skrytý význam s ohledem na budoucnost světa. Také tu ale byly názory, že to byl vysoce inteligentní člověk a svým konáním si přišel nejen na slušné peníze, ale také si zajistil slávu (především díky brutálnímu zavraždění manželky Romana Polanského - americké herečky Sharon Tate) a hlavně nesmrtelnost. Ať už to bylo jakkoliv, jedno se mu upřít nedalo a to jeho schopnost manipulace s lidmi. Jeremy Davies zvládl svoji úlohu ve filmu výborně, jeho zanícené řečnické projevy, pohled maniaka, náladovost, to vše nám příblížilo Mansonovu temnou stránku, ale také dokázal poukázat na zdánlivě lepší část tohoto člověka a představit tak vizionáře, který se snaží lidem ukázat lepší svět, kde "všechno patří všem, kde neexistují žádné zábrany a smrt je pouhou iluzí. Schopnost manipulovat s lidmi byla ve filmu dobře vidět také u závěrečného soudního přelíčení, když už celý svět věděl, co je Charles zač. I tehdy měl své věrné stoupence pořád ve své moci a oni v něj stále a navzdory skutečnostem nepřestávali věřit. Jeho "odkaz" nezemřel a je jisté, že se stal inspirací pro mnohé další. Helter Skelter, Mansonova údajná rasová válka měla změnit svět a on měl na jejím konci stát na vrcholu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Charles Manson - nejděsivější psychopatický vrah v moderních dějinách Spojených států.... No, viděl jsem už lepší zpracování o tomto muži. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Toto je príšerný príbeh psychotického Charlesa Mansona (Jeremy Davies) a jeho „rodiny“. Hlavným problémom tohto filmu, ktorý chápem, že má veľmi nízky rozpočet, je nedostatok kvalitných výrobných hodnôt. 5/10 ()

hans500

všechny recenze uživatele

Prozatím bez hodnocení, bude to chtít ještě jedno zhlédnutí, každopádně Jeremy Davies byl skutečně charismatický i ďábelský. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Od toho co jsem čekal je tohle slabota založená na výkonu Jeremyho Davidese. Ale ten výkon nemohl nijak rozšířit, protože to této postavě kazí bezduchý scénář. A vlastně i režisérská práce je slabá. Myslel jsem, že to bude zároveň pohled do jeho mysli a do jeho života, chápu, že to není životopisný film, ale i jako nějaké krimi si Hlava nehlava nevystačí. Charles Manson je zajímavý člověk, tvořený přímo pro film. Kdy už nastane pořádné zfilmování. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil zvláště vizuálně. Vůbec mi nevadilo, že tam nebyly vykresleny do detailů krvavé scény. Kdybych chtěla vidět spousty vylitého kečupu, můžu se podívat na horor. Myslím, že filmu to jen prospělo, více vykreslených krvavých scén, by spíše vypadalo, jako sympatizování s manson family. Nelíbil se mi zdlouhavý děj. Celkově mohl být film kratší i vzhledem k obsahu, který nebyl nijak závratný. Taky tam podle mě, nebylo moc zachyceno, jak Manson dokázal zfanatizovat lidi, aby pro něho vraždili. Čekala bych nějaký promyšlený lobbing a prosazování jeho vize. Takové to totální vymývání mozků známé ze sekt. Oproti vizi odchodu do pouště. Vše působí tak stroze a nedůvěryhodně, že tomu snad nemohl nikdo uvěřit. Když jim Manson, jen tak mezi řečí, dal příkaz:,, Jeďte a zabte je.“ Působilo to na mě, jako kdyby někdo přišel a řekl: ,, Jdi a skoč z mostu.“ Taky jen na tento popud nepůjdu a neudělám to. Celkově postava Mansona v tom filmu nepůsobila fanaticky ani charismaticky. Spíš dojmem člověka, který neumí přednést svůj názor a prosadit ho a jen se veze s davem. Všichni, z jeho vraždící party, působili, že opravdu vraždí ryze na svůj popud a jsou více přesvědčeni o svém vlastním megalomanství a narcismu, než o charismatu svého vůdce. Herecké obsazení bylo dobré, ale obsah sdělení značně pokulhával. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Film o Charlesovi Mansonovi by som vedel spracovať aj lepšie, je to fascinujúca postava. Lenže toto sa nedá ani len nazvať filmom, to je naozaj "Helter Skelter". Jednu * dávam za hlavného predstaviteľa, ktorý ma dostal svojim diabolským pohľadom a druhú * za pár fajn scén. Odporúčam ľuďom, ktorý chcú natočiť film o Charliem aby sa viac zamerali na Charlesovo detstvo a psychológiu postavy ako na otrepanú klasiku so zavraždením Polanskeho ženy. Nie, nie som žiaden neznaboh alebo čo, ale urobiť z neho vraždiace monštrum tiež nie je bohviečo. Ak to vedia urobiť so ženskou a menej známou (film Monster s Ch. Theronovou) tak prečo nenatočiť kvalitný film aj o najslávnejšom masovom vrahovi (ktorý vlastne nikoho nezabil) éry hippies a aj dôb nasledujúcich. A možno by potom tiež nabrali nejaké tie Oscary :)) P.S.: Charles Manson mal v base na čele hákový kríž, nie klasický kresťanský. To len pre detail. ()

POciSEM odpad!

všechny recenze uživatele

Natoceno podle knizky Vincenta Bugliosiho. Statniho zalobce jenz poslal Mansonovu rodinku do chladku. Takze pohadka vycucana z prstu na zaklade vyslechu u soudu kde Mansonovy holcicky menily vypovedi jak na bezicim pasu. Samotnyho Charlieho vykresluje jako klauna co porad poskakuje a snazi se koulenim oci porad nekoho zhypnotizovat (i kdyz je fakt ze to obcas doopravdy udelal) no proste prehrava jak muze. Co se tyce hlavniho bodu filmu a to masakru na cielo drive tak sem byl docela na rozpacich protoze zabijaci vypadaly jako z reklamy na novy sampon a netekla ani kapka krve takze to cely vyznelo jako nechtena komedie. Dokoukal sem to cely abych zjistil neco dalsiho ale vic nez z tohodle odpadu se da dozvedet z par videi na youtube ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Celkem věrohodně natočené, dokonce sem si myslel že ten film je z té doby :-) Těžko hodnotit obsah, po celou dobu sem tak nějak čekal až bude odhalen motiv těch zajímavých manipulací, ale bohužel nic uspokojivého nebylo (možná naštěstí). Za zmínku stojí láskyplně se usmívající dívky, jež vás bez váhání podříznou... ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Pohled na sektářství v nejbrutálnější podobě. Pohrdání životem na základě zvrácené filozofie a ovládání lidí jedním psychopatickým maniakem...Vcelku dobře pojato a ztvárněno. Kladu si otázku, co asi vede lidi takového magora obdivovat? A nemyslím tím zdaleka jen lidi z Manson's Family... ()

Reklama

Reklama