Reklama

Reklama

Země dinosaurů 10: Velké dinosauří putování

  • USA Land Before Time X: The Great Longneck Migration, The

Obsahy(1)

Nožičce a jeho příbuzným se zdá zvláštní sen o daleké cestě, na kterou se pak všichni vydají spolu se zvídavými kamarády Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem. Během tohoto nádherného dobrodružství se setkají se spoustou nových zvířátek, objeví krásy přírody, ale zažijí i některé horké chvilky plné napětí. nakonec se všichni sejdou na největším srazu DINOSAURů, kam přijde také jeden opravdu zvláštní Dlouhokrk, kterého chtěl Nožička objakživa spatřit! (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Během písničky „Na cestu já se musím dát“ (v origináním anglickém znění „Adventuring“) se ve scéně, v níž Nožička pluje na kmeni stromu po Velké vodě (moři), objevuje Mo (rod Ophthalmosaurus), který představuje jednu z hlavních postav předchozího devátého snímku. (Marasuchus17)
  • Krokodýl, který se v bažině pokusil sežrat Nožičku a následně její přátele, je druhem druhohorního crocodylomorpha s názvem Sarcosuchus. Noví ostrozubové jsou naproti tomu druhem tyrannosauroida jménem Daspletosaurus, jenž byl dříve považován za evolučního předka slavného Tyrannosaura Rexe. (Marasuchus17)
  • Jedná se o první díl z této filmové série, v němž již nezazní ani jediná skladba od Jamese Hornera. Všechny skladby už pochází výhradně jen od umělecké hudební práce Michaela Tavery. Při dobrém poslechu je možné zaslechnout podobnost Taverových nových skladeb se skladbami od Jamese Hornera. Tavera se totiž snažil navázat na práci svého staršího skladatelského kolegy tím, že při skládání používal stejné nebo podobné hudební prvky, např. chorály. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama