Reklama

Reklama

Herkules a ztracené království

(TV film)
  • Nový Zéland Hercules and the Lost Kingdom (více)

Obsahy(1)

V dávných dobách si bohové pohrávali s lidmi jako s loutkami. Herkules, provázen krásnou Deianeirou, se vydává zachránit Tróju. Bohyně Héra však nemanželskému synovi svého muže Dia nepřeje a straží na něj četné úklady… (oficiální text distributora)

Recenze (41)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

...slušný...docela výpravný, byť televizní rozpočet z toho pořád cáká....slušně odvyprávěný....tentokrát to funguje hlavně jako klasické fantasy putování....místy až moc schematické a situační, ale hodí se to sem...hodně to těží z přírodní krajiny Nového Zélandu ( a pak že byl první Pán prstenů, prejže rejže...)...člověku vlastně vůbec nevadí, že to má suplovat antický Řecko...je to prostě abstraktní fantastická krajina...stejně tak, jako přimhouří oko nad faktem, že ztracené království je Trója....některý scény jsou debilní takovou tou typicky béčkovou prací se statistama, ale některý jsou zas docela působivý, byť trochu samočelný (sežrání obřím mořským hadem)......a v rámci možností je to docela dospělý...hlavní postava je solitér na cestě, který hledá svoje místo ve světě...učí se, že ne vždy a každým je vítán...a že jeho funkce je pomáhat a zároveň se nevměšovat do vztahů,nevázat se, nesetrvávat na jednom místě ( viz. závěr)...zároveň poznává komplikovanost vztahů mezi lidmi a bohy a mezi bohy navzájem (výborné dialogy s Diem)...ta postava je v podstatě element rovnováhy......lidské figury se zase učí nespoléhat se na bohy, ale na svoje vlastní schopnosti...oběť bohům nic neřeší, je to jen berlička......jináč v prvnim dílu Lucy Lawless alias budoucí Xena, v tomhle zas Rene O´Connor alias budoucí Gabriela......bavilo mě to, byť už to nemá ten moment překvapení jako první film ( emancipace v kostce)... ()

sydney 

všechny recenze uživatele

Další z pilotních dílů, předcházejících pozdějšímu TV seriálu Hercules The Legendary Journey. Poprvé se tu objevila v hlavní ženské roli Reneé O'Connor, pozdější Gabrielle ze seriálu Xena. Docela koukatelné, i když musíte počítat s tím, že Herkules Sama Raimiho má pramálo společného s tím "opravdovým" - snad jenom jména hlavních hrdinů. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Keď som bol ešte malý videl som to prvy raz a odvtedy som na to nezabudol. Dnes som si to po 9 rokov zohnal a bol som velmi prekvapený pretože po takom dlhom čase sa mi to páčilo. V tomto prvom dieli narazíme na obra a velkého morského hada a samozrejme na princeznu Dianeiru poznáme ju zo seriálu Xena ktorá je velmi božská a najviac tu máme aj boha Zeusa. Na televízne pomery je to celkom slušné a Herkules je vždy ako sa patrí 80 percent. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Herkules a ztracené království je v první polovině skvělou a vtipnou podívanou. To se však změní ve chvíli, kdy Herkules a Deianera vstoupí do Troje. Logika jde totiž v tu chvíli úplně stranou. To, že cizí dívka prohlásí, že je dcerou krále a všichni jí hned věří a během minuty se z ní stane statečná a modrá žena, bych ještě odpustil, ale nemohu odpustit to, že první polovina se věnuje nalezení Troje, kterou jen tak někdo naleznout nemůže, jedině s vzácným kompasem a pak se ukáže, že kdejaký otrok si cestu dokáže najít sám a ještě umí létat, jinak totiž nevím, jak by se dostal přes to moře. Já mám přesto tyto filmy s Herkulem rád a i když si myslím, že kvalitativně so zrovna tento film zaslouží jen jednu hvězdu, tak z nostalgie dám dvě. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Já mám Hercula v podání Kevina Sorba rád! Jenže tohle bylo opravdu dosti otřesné! Příběh zrůdoidní, zamíchání Gabriely ze Xeny a.k.a. Reneé O'Connor jakožto princeznu Deinareu bylo doslova děsné! Bitky legrační, ale nečekal jsem nic ve stylu Michaela Baye, takže na pohodu. A jupí jdeme si vzít zpátky Tróju. Škoda velmi hloupých dialogů, zbytečně shazují tento film pod průměr. Vše naštěstí trochu zachraňuje Herkules a jeho občasná suchá hláška - Když neprší, tak zavlažujte :) Ale jinak fujky... Snad budou další filmy o něco stravitelnější, i když se mi po tomto kousku do nich moc nechce. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama