Reklama

Reklama

Kosmetička Louise přijíždí do Paříže na návštěvu ke své sestře Martine, která vede pohodlný, ale psychicky vyčerpávající život. Tři dny ve společnosti bezstarostné Louise stačí k tomu, aby se Martine zhroutil život... (oficiální text distributora)

Recenze (9)

djPeťál 

všechny recenze uživatele

Příjemný a vydařený snímek zdařile balancující na hraně reprezentující žánr tragikomedie, který vedle jiného hlavně dobře ukazuje jak lidé spokojenost či nespokojenost s vlastním životem přenášejí na druhé a ovlivňují je tak. Pro to jsou důležité především zde výborné výkony obou představitelek dvou hlavních rolí. Co mi výsledný dojem ale o něco pokazilo bylo zakončení, které v tomto provedení nepovažuji za pozitivně otevřeně pojaté, jako spíše nedostatečně promyšlené a vyřešené, což je možná škoda. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Promyšlené, inteligentní drama dvou rozdílných sester s komediálním, místy takřka tragikomickým nádechem. Catherine Front jako živelná žena se srdcem na dlani a Isabelle Huppert jako zajatkyně zlaté klece, jíž by zdánlivě nemělo nic chybět, a přesto je se svým životem očividně nespokojena - snad proto, že bere všechno příliš vážně, snad proto, že neví, co chce. Velmi zajímavé, hodně dobře odehrané. Víceméně otevřený konec snímku také neškodí. ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Studie jednoho charakterového typu. Žena na rozhraní tradiční a moderní civilizace. Výbavu do života má tradiční: vzdělání minimální, profesi žádnou, umí jen vypadat a běžně konverzovat. A dobře se vdát. Pak už žije jako moderní žena. Nemusí manželovi podkuřovat a poslouchat ho. Dítě stačí jedno, stará se chůva. Na domácnost je hospodyně. Zaměstnání nemá. Zájmy žádné. Povrchní společenský život. Otrava. Postupně už jen závidí a uráží a ponižuje všechny ve svém okolí. --- Znám takové osudově nešťasné typy z reálného života a provokují ve mně otázky. Žila-li by ta žena v jiné době či na jiném místě, byl by její život radostnější? Anebo si svůj osud najdeme děj se co děj? --- Zní to intelektuálně, ale nebojte se. Ten film nenudí, má spád, vynikající dialogy a herecké výkony. Velmi dobré! ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím, že se Martine zhroutil život. Takhle protivnou ženskou jsem totiž v životě neviděla a Isabelle Huppert pro mě ani nemusela podat extra výkon. Té já prostě nemůžu přijít na chuť už déle. Jinak tedy dávat tenhle film v deset dopoledne, s těmi sexuálními scénami, nechápu. Dějově zajímavé, ale režijně a herecky nic moc. ()

Candid 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou sester, které jsou opakem jedna druhé. Každá zvlášť si žije svým životem, s kterým je smířená, i když není dokonalý. Na jedné straně něžná, milá, optimistická Louise, která vše myslí s druhými dobře, na druhé straně tvrdá (alespoň se tak tváří), zahořklá, vším opovrhující Martine. Při propojení těchto dvou životů musí nevyhnutelně dojít ke kolizi. Příjemný snímek, i když nic světoborného. Jedna z hvezdiček výhradně pro Isabelle Huppert, která je opravdu výtečná herečka a v roli Martine je úžasně nesnesitelná. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama