Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (23)

  • Vůz, se kterým Frank (Jason Statham) pronásleduje letadlo a poté vybuchne, je italský superspot Lamborghini Murciélago Roadster vyráběný v letech 2004-2006. Vůz vycházel z kupé, byl však 3mm nižší, o 150 kg těžší a maximální rychlost klesla na 320 km/hod. (JARDAHONDA)
  • Druhé filmové nasazení kurýra stálo producenty 32 milionů amerických dolarů a během prvních tří dnů (2.-4. 9. 2002) promítání zaplatili američtí diváci za akční jízdu 20 milionů. Celkový výdělek v této zemi se vyšplhal na 43 mil. dolarů. (imro)
  • Pistole ve scéně v soukromém tryskáči je typu Walther P99. (DaViD´82)
  • Snímek je věnován pomocnému kameramanovi Michaelu Stoneovi, který zemřel při automobilové nehodě měsíc před uvedením snímku do kin. (DaViD´82)
  • První díl nebyl v kinech příliš úspěšný, takže toto pokračování dostalo zelenou až po vynikajících prodejích DVD. (DaViD´82)
  • Podľa hodín vo Frankovom (Jason Statham) aute je v deň únosu dátum 1. 4. 2005. (Zeker)
  • Pištoľ, ktorú dievča používa v úvodnej scéne, je Vektor CP1. Značku a typ možno čítať spomalene. (Zeker)

Reklama

Reklama