Reklama

Reklama

Nevěsta přes internet

  • Velká Británie Birthday Girl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spolehlivý bankovní úředníček (Ben Chaplin) si na internetu vybere krásnou ženu - Rusku Nadiu (Nicol Kidman). Představa se stává skutečností, kdy Nadia skutečně přiletí a začnou spolu žít. Vše se zdá ideální až do chvíle, než dorazí její bratranci (Vincent Cassel, Mathieu Kassowitz) a z nechtěné návštěvy se vyklubou nebezpeční gangsteři východního typu Sen o spokojeném životě s úžasnou ženou se mění v dokonalou noční můru a nezbývá než bojovat o vlastní život. Kdo je Nadia a jaká je její úloha v celé hře na ostří nože je přitom stále nejisté... Režisér Jez Butterworth původně scénář filmu psal pro Jana Svěráka. Nakonec ho natočil sám a vytvořil thriller s řadou překvapivých zvratů, v němž americká superstar Nicol Kidman hovoří rusky a francouzské hvězdy Vincent Cassel (Purpurové řeky) a Mathiue Kassowitz (Amélie z Montmartru) jsou jako typičtí pěšáci ruské mafie zcela dokonalí... (SPI Film)

(více)

Recenze (91)

POMO 

všechny recenze uživatele

Režisér Birthday Girl chcel evidentne nakrútiť originálnu, postmodernú romancu, ktorá by kombinovala anglickú kultivovanosť Denníku Bridget Jones so sexistickou kontroverznosťou francúzskej Pianistky. Ale jeho zámer sa mu buď vymkol z rúk, alebo - v horšom prípade - má veľmi zvláštne predstavy o filmovej réžii. Príchodom thrillerovej roviny sa totiž prvotné, zaujímavé vyznenie snímky mení v nedôveryhodnú zlátaninu, ktorá nevie, čím chce diváka osloviť. Birthday Girl sa vám bude páčiť iba v prípade, že máte divný vkus, alebo máte veľkú slabosť pre Nicole Kidman či Vincenta Cassela. Obaja sú tu výborní. Čo sa nedá povedať o maximálne nevýraznom Benovi Chaplinovi. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyrovnaný snímek, který drží nad vodou pár skutečně vychytaných scén (vybrání peněz, boj po vyřčení pravdy) a skvělý ústřední tandem. Přesto, že jsem byl chvílemi celkem zklamaný, charizma Bena Chaplina a krása Nicole Kidman mi nakonec vyhnala hodnocení na nejpoctivější tři hvězdičky, jaké lze udělit... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč Rusáky hráli Francouzi jak poleno (nicméně dobře) Kidmanová se mi tam vzhledově kupodivu líbila (jinak je to podle mě koště) a Ben Chaplin je loser. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrej nápad, ale tak trochu nedotaženej. Ben Chaplin je tady skvělej a jeho nevěřícnej výraz je fakt dokonalej, u Nicol Kidman to je horší, u ní mi ta ruština připadala dost divná i když se na rusku celekm hodila a Vincent Cassel mi připdal jako typickej rus. nebýt tak trošku divně poskládaného děje, tak by to mohl být dost dobrej film ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film nezvládnutý po všech stránkách, ale především po scénáristické. Dementnější scénář jsem už dlouho neviděl. Hlavní hrdina se po celý film chová jako naprostý idiot. Svěrák udělal moc dobře, že to odmítl točit:-/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kidman v nejlepších letech vytáhne k průměru i naprostý paskvil. Celá kriminální linka mi přišla nadbytečná, protože světlé momenty přinášelo jen špičkování Johna s Nadiou. Takto vznikl film, který neuspokojí romantiky ani drsňáky. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, pár scén mě opravdu pobavilo (zejména ta padací v bance), na druhou stranu si myslím, že z nápadu šlo vytřískat mnohem víc jak legrace, tak napětí. Ovšem, nikdy bych nečekal, že to bude Nicole tak slušet. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kavka, volavka a dva Finisti, jasní sokolové. Hejno pěkných ptáčků, které zmatený orel Butterworth prohání mezi komedií, romancí a thrillerem. Neměl bych s tím problém, kdyby alespoň jedno z toho fungovalo.. Ben Chaplin je zase freaky Banderas, takže jediné překvapení nakonec byla Casselova kung-fu otočka do větvičky.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Zpočátku solidně rozehraná tragikomedie s řadou povedených postaviček (nudný anglický ňouma z předměstí, hospodinka, co to umí rozpálit i v posteli, ruští kamarádíčkové, co zrovna utekli z mafiánské kriminálky střihu "Východních příslibů"), která sebe sama absolutně odstřelí ve druhé polovině - to když se scénář rozplizne do romantické komedie (fuj!) a všechny postavy začnou jednat zcela nelogicky a dokonce proti svému stanovenému charakteru (z ňoumy je najednou div ne agent 007). A přitom potenciál tu byl! Tak snad někdy příště... ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Načisto prihlúpla záležitosť. Film, od ktorého som očakávala viac a namiesto toho mi pripravil jednu logickú nezrovnalosť za druhou. Retardovaný scenár a Nicole Kidman mi v tomto filme nech ju mám akokoľvek rada, prvýkrát dostatočne pílila nervy natoľko, aby som sa podobným "podpriemerňákom" s ňou v hlavnej úlohe, vyhýbala. Mám pocit, že jej to viac sluší v úlohe schizofrénnej (hoci výzorovo doriadenej) Virginie Woolf ako v úlohe vypočítavej "mafiánky" na ženský spôsob. PS: keď je vám v pätách polícia, je úplne na mieste "schovať" sa na letisko plné ochranky, však? :) Zaujímalo by ma, ktorý infantilný magor mal na starosti scenár. Žeby samotný režisér? To by som sa v tom prípade v ostatnom čase hanbila ukázať filmovým štúdiám na oči. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nenecháme-li se ovlivnit laciným plakátem a tragickým českým distribučním názvem, setkáme se s velice dobrým filmem. S chytrým scénářem, místy velice vtipným, sexy, napínavým, který se na konci změní v nečekanou pohádku. Minimum hlavních rolí je taky plus, směs z celého světa tomu dodala správnou šťávu. Začínám být pomalu zamilovaná do nepřeberné škály umění Nicole Kidman. Otázkou ale zůstává, jestli by si sedla i s Janem Svěrákem. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, hodně zvláštní film. Podle názvu jsem čekal nějakou komedii, jenže už v prvních minutách mi došlo, že tady to bude o něčem jiném, než o srandě. A taky že jo. V jednu chvíli to je drama, v další je to téměř akční (ale fakt jen téměř :-)) a po celý film jsem se nějak výrazně nenudil. Navíc, některé výrazy, které tu hází Nicole, mi potvrdily, proč ji mám tak moc rád… Vlastně jen díky ní jsem o tento film "zavadil". A jak říkám, mně se líbil. Jak se tak koukám, zůstanu tu se svými čtyřmi hvězdami osamocen, ale co už… ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Nechápu co se na tomto filmu někomu nelíbí. Možná je dějově rozkolísanej a místama dost nevyrovnanej. Ale příběh je zajímavej a do jisté míry i poměrně originální. Obsazení je perfektní. Prostě chvilkama napínává a chvilkama oddechová, ale hlavně velice dobrá komedie. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

No tak tohle mě teda vůbec nebavilo, neboť herecké výkony jsou příšerné (což jsem od Kidmenové a Chaplina nečekal) a celé je to takové, že se z toho chce člověku blejt proudem. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

John Buckingham je slušně vychovaný bankéř, který tajně touží po svazování žen při sexu. Je však příliš stydlivý na to, aby ženu vůbec oslovil, natož aby jí přesvědčil o slasti bondage. I při své samotě by si však měl lépe rozmyslet svou objednávku manželky z nekonečných zdrojů matičky Rusi. Zásilka jménem Nadja je už na první pohled kvalitní zboží, které se však při dodávce evidentně poškodilo, protože angličtina mu moc nejde. Za to v posteli plní dokonale Johnovy sny, ale jak už to tak bývá, tak každá sranda něco stojí. A Nadjini obchodní partneři už klepou na dveře zmateného finančníka se svým azbukou psaným soupisem požadavků. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Seznamování přes internet je risk sám o sobě, to vím i bez toho, abych se musel zaobírat tímto filmem. Stokrát oprášené téma ztratilo lesk a ztratí ho vždy, když ho něčím neozvláštníte. Krom Nicol Kidman a Vincenta Cassela na filmu není nic, co bych neviděl jinde...a lépe zfilmované. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi úboho zrežírovaný snímok na tému netradičnej romantiky, nezáživné až hrôza. Mal som čo robiť aby som nezaspal - žiadne napätie, žiadna myšlienka čo by zaujala, žiadna solídna akcia... skrátka nič čo robí thriller thrillerom. Tiež nechápem prečo to má nálepku že komédia. Jediné čo ostáva sú aspoň priemerné herecké výkony. Slabé 2 hviezdy. 30/100 ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jako komedie za *** (ale to jen pro to, že mám ráda černý a morbidní humor), jako thriller za **. Ale Kassovitz a Cassel jsou prostě "neodolatelní", což se rozhodně nedá říci o Kidmanové a Chaplinovi. ()

Reklama

Reklama