Reklama

Reklama

Arachnia: Nestvůry útočí

  • USA Arachnia
všechny plakáty

Průzkumná cesta za ostatky masožravého pavouka se brzy změní v boj o holý život. Samolibý univerzitní profesor Jonathan Mugford se rozhodne ukázat skupince studentů stopy existence obřího pavouka, který žil na Zemi před 300 miliony let. Jejich cestu soukromým letadlem však zastaví déšť meteorů a všichni se rázem ocitají uprostřed drsného lesa. A co hůř – jejich kroky je zavedou na místo, kde se z hlubin jeskyně derou na zemský povrch gigantičtí pavouci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

tron odpad!

všechny recenze uživatele

Strašné čosi. Predpotopné efekty, otrasne umelohmotná podzemná výprava, herecké výkony na úrovni céčkarského porna, s psychológiou postáv je to ešte horšie a scenár? Ten je bez komentára. Niekto zvykne u podobných filmov hovoriť „je to také zlé, až je to zábavné“. Zlé to je, to sa musí uznať. Ale že by to bolo zábavné... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Profesor Mugford letí se svými studenty do Arizony, kdy byly nalezeny při vykopávkách ostatky pozoruhodného dinosaura. Bohužel během cesty je zasáhne rázová vlna od místa dopadu velkého meteoritu a letadlo havaruje. Naštěstí všichni přežijí, vedení se ujímá pilot Sean Pachowski a snaží se dostat pasažéry do nejbližšího města vzdáleného padesát mil. Když se jim do cesty postaví opuštěná farma, uvítají dočasný příbytek, aniž by tušili, že otřesy země po explozi meteoritu probudili v hlubinách obří pavouky. Netrvá dlouho a boj o holý život vrcholí scénou podobnou z Vetřelců - královna, vojáci a dojde i na vyhřeznutí z hrudi oběti. Ultralevný film společnosti Edgewood Studios nabízí televizní look, příšerné herecké výkony, cudnou lesbickou scénu, koupající se prsatku a pavouky, nad nimiž by zalomil rukama i Ray Harryhausen. Ale jako komedie místy výborné! Když pavouci obklíčí farmu, stane se ze zamýšleného hororu jedna velká řachanda. Jinak oficiální text distributora z větší části klame... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dobrých pavoučích hororů existuje na světě opravdu jen velmi málo a tenhle film mezi ně nepatří. Už začátek filmu vám napoví, jak na tom bude zbylých osmdesát minut. Zelené meteority a plastové letadélko zmítající se v poryvu větráku jsou prvním co uvidíte. Největší katastrofa však začala teprve po pádu letadla. V té chvíli se spustila lavina stupidních monologů, otřesný český dabing se nedal poslouchat a započala dlouho trvající nuda. Jediným zpestřením těchto chvil byla lechtivá scénka z vany. To je ovšem to jediné co vás za první půlhodinu dokáže rozptýlit. Ta největší show však měla teprve přijít s příchodem pavouků na scénu. Pokud jsou pavouci zabráni z velké blízkosti tak to ještě ujde, ale jakmile se kamera jenom trochu víc vzdálí nastupuje animace. Scéna kdy dva tvorové trhají jednu z postav před barákem mi připomínala Pata a Mata když se přetahovali o balon. V této chvíli jsem se už zcela vzdal naděje, že uvidím slibovaný horor a soustředil jsem se pouze na jeho parodii. Korunku všemu nasadil boj hlavních postav s gigantickými pavouky. Dynamit, mol. koktejl či motorová pila se stali módním doplňkem tohoto paskvilu. Výběr herců byl naprosto katastrofální. Dám tomu 10% za poskytnutí zábavy v jinak špatném dni a dalších 10% za scénku z jeskyně ala malí pavoučci se klubou na svět. ()

Karamanlis odpad!

všechny recenze uživatele

Príšerné herecké výkony - to síce už znie ako zautomatizovaná fráza, používaná pri každom horšom filme, ale sci-fi horor Arachnia dáva tomuto slovnému spojenia vcelku nový rozmer. O spoločnosti Edgewood, ktorá má tento kúsok na svedomí som doteraz nevedel nič, podľa "jedinečného" štýlu, ktorý používajú však vyzerajú byť dôstojnými konkurentmi neslávne známeho štúdia The Asylum. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako ono to s oběma zavřenýma očima, odřenýma ušima a vědomím, že je masakr již to, že na celém tom filmu jsou nejlepší makety pavouků, které by zvládli i spolužáci mého syna z mateřské školky, i docela šlo, do té doby, než mi došlo, že ty herecké výkony jsou tak neuvěřitelně špatné a iritující ne proto, že ti herci a herečky prostě vůbec neumí hrát, ale proto, že oni se je snaží takhle debilně hrát schválně. Pak už to bylo hodně dost masochistické to dojet do konce. Ten film totiž opravdu vypadá, že takový není proto, že by to nikdo z tvůrců lépe neuměl, ale proto, že se snažili o to, aby takový byl. A to je prostě masakr. Ta trapná lesbická scéna to už je jen taková poslední rána kladivem z milosti. Ale jo, tu a tam to bylo i zábavné. Kromě toho to má jednu velkou zvláštnost. Je to snad první film, v němž oběť v nesnázích měla telefon, byl tam signál a dovolala se pomoci. 0,5* ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Začínám milovat společnost Asylum. Tak fajnové komedie nikdo dělat neumí:) Smíchy jsem se málem podělal. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Objektívne je to odpad ako vyšitý ale keď sa nadrbete s kamošmi a vychutnávate si amatérske triky ktoré akoby z oka vypadli Edovi Woodovi musíte z tej prče udeliť aspoň 1*. Keď už nič iné tak aspoň za tie ovisnuté kozy sa snaha u tejto megasračky cení. O deji ani hereckých výkonoch samozrejme nemôže byť ani reč. Ale nebyť takýchto sračiek nikdy by sme naplno nedokázali oceniť kvality tých skutočných filmových skvostov. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

No to je tak pitomý, že to prostě ani nejde brát vážně. Začínám v těchto filmech vidět určitěj záměr a pointu, takže na zhulenost a kýbl žrasa to musí být čistej strop! :D ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo... superextraordinarissimo. Takovou partu blbců už jsem v žádném filmu (Byl tohle vůbec film?) dlouho neviděl. Dvě tupé slečinky (To byly studentky? Ty by nemohly dělat ani VŠE!), přestárlý puberťák, kterému sperma tlačí na mozek, profesor studený čumák, černá přicmrdávačka, pilot hrdina a dědek z venkova. Vskutku geniální skvadra. No a pak tu jsou pavouci. Nebo vlastně brouci? Á, chuj s tím. Ta stop-motion animace je tak hrozná, až mám důvodné podezření, že jde o poctu 50. létům. Omlouvám se, pokud jsem se někdy o filmových příšerách vyjádřil jako o špatně animovaných - pojem "špatně animovaný" získává svůj reálný význam až zde. Ta hvězdička, kterou jsem nakonec udělil, je (jak je u mě dobrým zvykem) za kozy a za lesbickou scénu. Jinak opravdu úlet. (558.) ()

Holina odpad!

všechny recenze uživatele

Nejde dát něco horšího než je odpad ještě? Tohle totiž ani není sranda, všechny podobně laděná béčka, která jsem dosud hodnotil jsem právě strašně urazil... ()

Emzet odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal, že když už se natáčí film o obřích pavoucích, tak si někdo ze štábu třeba alespoň zjistí, jak pavouci vypadají, ale to ne... Ačkoliv je pravda, že takový scénář by nejspíš seberealističtější technické provedení nezachránilo. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Názov znie ako klasické Béčko a to aj Arachnia je: nízkorozpočtový pavúčí horor od chlapíka čo natočil Nymphoid Barbarian in Dinosaur Hell. Našťastie je to oveľa lepší film, zábavnejší, hoci rozpočet je rovnako nízky ako vyššie uvedenom filme. Režisér nám slizko ponúka jednú ženskú postavu, ktorá je nahá v zbytočnej kúpeľnovej scéne a smiešnou lesbickou prestávkou, ktoré slúžia len k pohladeniu oka mužského diváka. Herecké výkony sú dosť zlé. Najlepší z nich je asi David Bunce ktorý hraje hnusného profesora, v určitej časti je dosť slizký. Ženské postavy sú pekne ale hlúpe, herecké výkony ubohé, ale nie až tak zlé ako Rob Monkiewicz, ktorý si myslí, že je Bruce Campbell! Namiesto toho vyzerá ako Martin Nikotín z Milionára, a vôbec mi nesedí ako hlavná postava. Myslím, že ARACHNIA uspeje u každého fanúšika Bečiek. Je tu chlapík ktorý na streche s motorovkou bojuje s obrím pavúkom - je tu záplava Molotových koktailov, veľa vybuchujúcich pavúkov a nakoniec sa objavia vzdušné sily, ktoré im nakopú zadky. Mojou obľúbenou scénou je keď jednému chlapíkovi v zámotku exploduje hruď a začnú z nej vychádzať malý pavúci. Presne ako vo Votrelcoch. Divím sa, že mali odvahu to natočiť. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Arachnia je film o obrovských pavoucích jako filmy PAVOUČÍ TEROR či ARACHNID, akorát že je spíše hororem než komedií. Především ti pavouci nebudí hrůzu, ale spíše ironický smích. Jsou polysterénově umělí jako z béčkových filmů, které se točily v 50. letech. Přesto i to je jediný důvod, proč se na tenhle film dodívat. Naopak to kolem je celé jeden strašnej brak. Herci hrát neumí. Ženský jen řvou a chlapi hrají jednoho debila vedle druhýho (zhulenec, postranej ňouma a machýrek co si hraje na Old Shatterheanda). Příběh je také strašný: Letadlo spadne vinou meteoritu na území, z jehož podzemí po desetiletích vylejzají obří pavouci. [170. hodnocení, 26. komentář, 20%, 493. nejhorší film] ()

Johny M. odpad!

všechny recenze uživatele

Bomba!!! Horší efekty jsem snad ještě neviděl (a to ani u 40 let starejch snímků) a ti "herci"? Proboha, kde vyhrabali takový retardy?!? Arachnid je oproti tomuhle fakt skvělej biják... ()

gazogazo odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmu, u kterých si nejsem jist jestli 5 nebo nic... :) Béčko trochu na zpusob mamuta a jemu podobnych, film se nebere vážně, což mu přidává na zábavnosti, ale ubírá na té nezaviněné srandě z kokotin, kvuli které na tyhle filmy koukame ne? ()

Reklama

Reklama