Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ona je drsná policistka bez slitování, on dobrosrdečný učitel, který jen pronásledoval zloděje ukradené dámské kabelky. Na policejní stanici ale skončil on. A právě na základě těchto událostí vznikne životní pouto dvou mladých lidí, kterým život zrovna dvakrát nepřeje. Jak se dá vypořádat s nepřízní osudu? A vyplatí se vůbec bojovat? Režisér Jae-young Kwak (My Sassy Girl, The Classic) i do třetice originálním způsobem obohacuje vody romantického filmu. (numi)

(více)

Recenze (89)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že mám velkou výhodu, že jsem My Sassy Girl ještě neviděla, takže jsem si Windstruck dost užila. Tři čtvrtiny filmu jsem se velmi dobře bavila nádhernou romanticko-komickou linií příběhu. Střelená policistka a plachý učitel jsou kouzelná dvojka a jednu chvíli to dokonce vypadalo, že se v korejském filmu dočkám i polibku. No zůstalo jen u očekávání. Plné hodnocení bohužel úplně pokazil závěr. Nevadila mi nadpřirozená duchovní nadsázka, ale její délka, konec byl trochu roztahaný a tím ztratil na účinnosti. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Na konec roku jsem si nadelil tuhle korejskou tezkou romantiku. Podtrhuji tezkou. Nebudu to nejak zvlast probirat, ale urcite tedy ne tak dokonale jako predesle My Sassy Girl a the Classic. Presto nejsem zklaman a i kdyz kolegove hodnotici tento film maji pravdu hlavne ohledne celkove tezkopadnosti stale se podle meho jedna o velice poutavy srdceryvny filmecek. Proste s Ji-hyeon je to platonika a to se neda jinak nez se nechat takhle unest ... 5 hvezd. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s Lhurgoyfem. Windstruck je také pro mne, v kontextu s dosud mnou zkouknutou jihokorejskou filmovou tvorbou a speciálně MSG, obrovské zklamání. Odzbrojující lehkost a úsměvnost, která mě v MSG tak rozněžnila, je v dalším snímku režiséra Kwaka v nenávratnu. Windstruck se totiž snaží skloubit komediální taškařici s melodramatem a vůbec se mu to nedaří. Fórky použité v komediální části jsou někdy trapné a vykonstruované až hrůza. A situaci nezachrání ani opět neodolatelná Ji-hyun Jun v hlavní roli. V druhé polovině se film překulí do žánru vážného melodramatu. To, co mi v jihokorejských romantikách spolehlivě vhání slzy do očí, mě tentokrát téměř vůbec nedojalo a ještě způsobilo bolení hlavy. Co je moc, to je moc. Abych jen nekritizoval, pár scén se mi hodně líbilo. Třeba roztomilé umývání k sobě připoutaných hrdinů (že, Seifere :-)) a již vzpomínaná závěrečná scéna s hrdinou MSG, jež je i odkazem na tento dokonalý film. 5/10 ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Spíme spolu!" ■ Smíšené pocity. Stejně jako MSG, mě i Windstruck emocionálně trochu míjí. Film vnímám jako sled dynamických a nápaditých spotů, které jsou někdy vtipné, někdy vážné, často uletěné, často cool a víceméně pasují k sobě. Paradoxně hodnotím pozitivněji druhou, vážnou polovinu. Věřil jsem jí víc (v první mě některá chování iritovala - například: "Jak si neozbrojený muž může, proboha, myslet, že pokud se vydá na místo, kde jeho přítelkyně policistka právě zasahuje, pomůže jí tím?"). Celkově jsem (bohužel) seriózně váhal mezi 3 nebo 4 hvězdičkami. ■ Pro May: Super! V balení jsem našel kromě DVD také CD s OST. Pouštím si dokola pomalou orchestrální verzi Knockin'on Heaven's Door http://www.youtube.com/watch?v=nGes-p7pTEE a BK Love. Pouze mě mrzí, že krásná a pomalá verze songu Stay má jen 25 sekund :). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prví polovica filmu je podľa mňa tým najvtipnejším čo Jae-yong Kwak napísal a zároveň aj najlepšie natočeným. Neskutočne zábavná romantika s vtipmi, ktoré ma aj po rokoch neskutočne rozosmiali. Žiadne pubertálne hlúposti ale často veľmi nápadité scénky. Ústredný pár je povahovo na tom podobne ako v My Sassy Girl, ale tentokrát ona nie je tak prehnane krutá a on nie je taký pasívny chudák, ktorý by sa nesnažil vzdorovať všetkým jej výmyslom. Chémia medzi nimi funguje od prvej sekundy. Strašne ma bavila práca s hudbou, ktorá jednotlivým scénam dodáva potrebnú náladu. Kwak si znova neodpusti aj mix žánrov, takže sa dočkáme aj kvalitnej bitky, celkom krvavej prestrelky v ktorej bleskovo uvidíme aj priestrely hlavy alebo rozprávkovo pojatú scénku o vzniku jedného zvyku. Prvá polovica filmu je pre má totálny Kórejský romanticko-komediálny top za 10/10. Lenže v polovici sa Kwak rozhodne prehodiť žánrový výhybku nadobro. Prímes tragédie tentoraz z perfektne vyváženého pokrmu urobil divne chutnajúce jedlo, ktoré sadne málokomu. Mne určite nesadlo. Nastane smrť jedného z paru a tak sa jeho druhá polovička zvyšok filmu bezcieľne poflakuje, snaží sa zabiť až nakoniec sa s osudom tak nejak zmieri. Teoreticky snáď mohla aj táto línia fungovať (ako napríklad v skvelom americkom Duchovi), ale v tomto prevedení to pôsobí nemastne neslane a ja som sa nevedel dočkať kedy sa to konečne skončí. Záverečné cameo s pomrknutím na My Sassy Girl to v mojich očiach nezachránilo. Druhá polovica je u mňa za rozpačitých 6/10 a celkovo teda za 8/10. Tá prvá polovica je proste tak dokonalá, že ani pokazená druhá časť mi nezoberie chuť si film pustiť znova. Ale je veľká škoda, že to dopadlo tak divne. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Hudební stopu nahrála pražská filharmonie pod vedením dirigenta Stanislava Vavřínka. (Vavča)

Reklama

Reklama