Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o lásce a bolesti natočený podle knihy Shana Alexandera Very Much a Lady představuje Jean Harrisovou, milenku slavného doktora přes diety Hermana „Hy“ Tarnowera, jež ukončila jejich dlouholetý vztah vraždou. Osud ženy, kterou ztělesnila slavná hollywoodská herečka Annette Beningová, se z velké lásky proměnil v tragédii a skončil střelbou, při níž byl doktor ve svém domově na předměstí New Yorku zabit. Půvabná vzdělaná Jean rozhodně nebyla kandidátkou na vraždu. Ale poté, co řadu let tolerovala milencovy nevěry a díky němu se propadla i do závislosti na drogách, se její láska propadla do temnoty. Byla však opravdu vinna promyšlenou vraždou, nebo k výstřelu došlo náhodou, když se sama pokusila spáchat sebevraždu? Režii má Phillis Nagy, v dalších rolích uvidíme Bena Kingsleye, Franka Whaleyho, Ellen Burstynovou a Frances Fisherovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nesmírně nudně zpracovaný TV film o psychicky nevyrované ženě, visící kdoví proč na chlapovi, který byl pěkný parchant. A pokud to tak nebylo myšleno, tak to bylo špatně natočeno. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Anette Beningovej a Bena Kingsleyho, to je to jediné, čo tento film vlastne dokáže ponúknuť. Pani Harrisová je totiž veľmi nudný a nezaujímavý film. Priznám sa, že som čakal prepracovanejšiu psychologickú mozaiku, dostal som časté pozeranie sa na hodinky a mnoho, mnoho zívania. Tak, tak... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Polo dokument a polo film. Chvíli se to tváří jako psychologické drama s výbornou Annette Bening a standardně solidním Benem Kingsleyem, aby se z toho po chvíli udělal dokument. Film, který je na cestě stát se dobrým, ale končí na slově průměrný. ()

Agora 

všechny recenze uživatele

Smutná ukázka toho, co dokáže egoistický muž udělat z původně sebevědomé inteligentní ženy. B.Kingsley je opravdu bezcitný a sobecký egoista, A.Bening velmi dobře ztvárňuje ženu, která se nedokáže od takového muže odpoutat ( i když nechápu, co na něm viděla, choval se k ní divně hned od začátku) a nechává se ponižovat. Návyk na léky, nespokojenost v práci a ve vztahu ji postupně psychicky i fyzicky zničí a hořký konec je jen logickým vyústěním. Ty tři hvězdičky jsou mou poctou hereckému výkonu A. Beningové, jinak by to bylo za dvě. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Fádně natočená partnerská sága o jednom doktorském seladonovi a jeho psychicky vylabilněné přítelkyni, na kterou se nedostalo. Nuda, která snad nemůže vydráždit ani ženy, s nimiž partner taky zachází jak s onucí a které jsou v pokušení - jako paní Harrisová - mu dát na budku. Paní Harrisová je zajímavá jen brilantní paní Beningovou, která je tu ale třešinkou na ... sucharu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Lynne Tryforosová se nikdy veřejně nevyjádřila ke svému vztahu s Tarnowerem či Jean Harrisovou. (Rodriguez)
  • Po Tarnowerově smrti se "úplná scardaleská dieta" znovu dostala do čela bestsellerů, více než rok po svém prvním vydání. (Rodriguez)
  • 20.3.1981 byla Jean Harrisová odsouzena k 15ti letům vězení za vraždu 2.stupně. Byla omilostněna v prosinci 1992 ve věku 69 let. (Rodriguez)

Reklama

Reklama