Reklama

Reklama

Jedné noci dostal mladý, a nepříliš zdatný žák školy kung-fu Kao nečekanou návštěvu - těžce raněného Chinga, mistra Shaolinu, který ho poprosí o pomoc a úkryt. Ching měl spor s obávanou bandou Tří Draků, kteří se stali jeho nepřáteli na život a na smrt. Kao se od svého přítele a nového mistra naučil staré bojové technice Shaolinu a stáhl se do samoty, aby se jí mohl plně věnovat. Po letech se dověděl, že Tři Draci usmrtili přítele Chinga a usadili se v domě jeho bývalého učitele. A tak nastává den pomsty... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Podle mě o něco málo slabší než Mistr, avšak taky je to pro mě příjemná nostalgická vzpomínka z dětství, takže rovněž dávám pět hvězd a 85%. EDIT 30.4.2013: Finální souboje jsou moc dobře provedené. Možná nejlepší z celých Shaolinů. Jsou celkem tři (jako počet padouchů) a každý z nich je dlouhý. Avšak úplně poslední souboj s nejlepším mistrem stojí fakt za to. Pro fanoušky kung-fu povinnost. Jediné, co hatí celkový dojem, je příliš rychle utnutý konec. ()

jojo-Jozin 

všechny recenze uživatele

Už si ani nevzpomenu na názvy všech těch kung-fu mlátiček, které jsem zhlédl na stařičkém videu ve sto padesáté kopii s rychlodabingem. Tahle byla jedna z těch lepších, ale kdyby jsem jí dal větší hodnocení, ukřivdil bych jiným filmům. Nejvíc mi utkvěl v mysli asi ten zvuk, každá rána je jako když praskají kosti :-) ()

Reklama

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Lineární zápletka nedělá z tohoto filmu lecjaký zážitek. Děj je klasická honba za pomstou a postupné vypracování se na bojovou úroveň nepřítele. Snímek vděčí za dobrou zábavu zejména díky skvělým bojovým a tréninkovým scénám, docela dobré kameře (nájezdy a úhly při bojích) a samozřejmě bojovému umění Kung-Fu, jenž nám hlavní a sympatický hrdina předkládá s neuvěřitelným šarmem, přirozeností a ladností jak se na vyhublého asiata sluší a patří. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna z kung-fu klasik od Intersonicu a nemyslim si, ze by ma stale bavila len vdaka nostalgii. Pribeh je klasicky jednoduchy, ale perfektne funkcny. Jedna sa o klasicku pomstu mladika (Yuen Tak) za smrt jedneho z jeho majstrov. To ze ma vlastne dvoch majstrov je jedinou inovaciou v deji. Jeden ho prilis dobre kung-fu neuci, ale kedze ho k sebe prichylil, ked bol na ulici, tak mu je vdacny. A druhemu zachrani docasne zivot, tak ho na oplatku stihne naucit poriadne kung-fu. Ale trojica zaporakov vedenych diabolskym bielovlasym sefom (Johnny Lung), ktory v boji pouziva aj cop zakratko druheho majstra dostihne a zabije, takze mladik môze pomaly nastupit na cestu pomsty a jedneho zlosyna za druhym pozabijat. Napriek nametu film nema temnu atmosferu, ale prave naopak. Je podany v Jackie Chanovskom komedialnom style. Mlady Yuen Tak tu dokazuje, ze mal celkom slusny komedialny talent a aj herecku charizmu. Bohuzial sa nasledne zacal venovat choreografii a pred kamerou sme ho uz videli malokedy. V tomto filme ale v bitkach predvadza svoj talent naplno. V bitkach este citit pozostatky fazovanej choreografie, ale casto je tak dynamicka az je skoro uplne plynula. No a to mnozstvo kombinacii na jeden zaber je nieco ohromujuce. Na Shaw Brothers produkciu bitky obsahuju aj mnozstvo skvelych akrobatickych kuskov. V tomto smere sa Yuen Takovi vyrovna len Yuen Biao alebo Hsiao Ho. Ani Jackie take kusky vo svojich filmoch nepredvadzal. Na rozdiel od dalscih spickovych kaskaderov ako Chin Kar Lok alebo Mars, ktory vo svojich solovkach v bitkach prilis nezaziarili, kedze boli zamerane len na vsemozne pady, Yuen Tak tu predvadza v bitkach pekne pestru choreografiu. Drobnym minusom filmu je len klasicka studiovost kulis v ktorych sa film odohrava. Plus zaporaci mohli mat aj nejaku lepsiu motivaciu ako to, ze su proste zli. Celkovo sa jedna o skvele komedialne kung-fu, ktore by malo uspokojit kazdeho fanusika Chanovskych oldschoolov. 9/10. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Druhou "hongkongskou" vlnu u nás přivodil Intersonic vydáním tohoto kousku, "Mistra Shaolinu" a i zde již tehdy známých "36-ti komnat". Očekávali jsme, že se dočkáme pokračování posledně jmenované legendy, nicméně jsme s mírným rozčarováním zjistili, že spolu nemají jednotlivé snímky nic společného. Nic to nezměnilo na tom, že jsme si je skvěle užívali, ale kouzlo "Komnat" už se nedostavilo. Tento byl z trojice asi nejakčnější (a tedy ve výsledku snad i nejpopulárnější), zároveň však dějově nejprostodušší a zážitkově srovnatelný s mnoha jinými filmy své kategorie a doby. Btw vždycky mě dostával konec - poslední bitka končí a než frajer doskočí na nohy, zasáhne nemilosrdně střihač a film striktně ukončí;) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama