Reklama

Reklama

Smaragdové město

  • Austrálie Emerald City (více)

Obsahy(1)

Scénář ke Smaragdovému městu upravil australský autor David Williamson podle vlastní divadelní hry; snímek se odehrává v australském filmovém průmyslu a poměry v něm se zde stávají terčem kritiky. Úspěšný scénárista Colin přesvědčí svou ženu, aby se přestěhovali do Sydney. Colin však začne podléhat lichotkám Mik, podvodníka, který vidí velkou příležitost svézt se na Colinově úspěchu. Situaci dále komplikuje fakt, že Colina přitahuje Mikova sexy přítelkyně Helen. Colin se rozhodne konečně vytvořit něco, co by mělo smysl a hodnotu, a navíc by to bylo čistě australské. Ale postaví se tím filmovému průmyslu, který upírá svůj zrak téměř výhradně směrem k americkému trhu, který nabízí kapacitu pro komerční úspěch. Ve Smaragdovém městě jsou sice humorné momenty, ale doma v Austrálii se film jako komedie nedokázal výrazněji prosadit - v něm vyobrazené pravdy byly totiž pro řadu lidí od filmu příliš nepříjemné na to, aby se nad nimi mohli bezstarostně zasmát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se vlastně jen kvůli Kidmanové. Dost nudný film, který snad měl být satirickým pohledem do vztahů filmových tvůrců v Austrálii, ale stal se jen přehledem nesympatických hereckých tváří a výkonů. Tuctová televizní kamera a nešťastné rytmy 80tých let celkově špatný dojem samozřejmě dokonale dokreslují. 35% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Veselý filmík o scénáristech, producentech, hochštaplerech, kompromisech a snech. Formička sice léty vyčpělá, ale jiskřivý scénář plný všelijakých životních i profesních souvislostí a odchytávek tím netrpí. Kromě úsměvu mám na rtech ještě otázku: jak to ta Nicol dělá, že její půvab a kouzlo jde proti zubu času? Chjo :). 3,5 *. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama