Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1965 a Danny Embling chodí do pátého ročníku chlapeckého penzionátu v australském městě St. Alban. Danny byl vždycky outsiderem, který musel snášet ústrky ostatních chlapců. Chlapcovo nervozní koktání ještě více znesnadňuje jeho snahu komunikovat se svými vrstevníky, a tak zůstává osamocen, se svými knihami a přemýšlením o životě. U příležitosti ragbyového zápasu přijíždí do St. Alban skupina dívek z nedaleké školy a Danny se seznamuje s Thandiwou, dcerou afrického učence. Barva Thandiwiny kůže vyřazuje tuto citlivou dívku z kolektivu spolužaček. A jsou to možná právě společné problémy, které stojí na počátku sblížení dvou studentů. Prostřednictvím vztahu s Tahndiwou se před Dannym otevírá nový svět, v němž poznává nejen život, ale také sebe samotného. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Matty opět nezklamal. Prej o rasismu. Krom úvodní hlášky o banánech jsem si v něm ničeho rasistického nevšim. Naopak s Thandiwou se holky bavily o její lásce, rozhovor s Nicole mě přišel taky hrozně fajn, takovej hezky holčíčí a kluci jí brali úplně v pohodě. Čili o rasismu určitě ne. O lásce dvou lidí z různých prostředí v ne příliš lásce přejícím prostředí určitě ano. Příjemnej, originální, ve svý podsattě krapet silnější nevtíravej romanťáček s krásnou Thandie Newton a mlaďounkou Nicoličkou navrch. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu film se začínající Kidmanou v Hollywoodu a ona je to Kidman ve vedlejší roli ještě v Austrálii. Škoda, že příběh Noah Taylora a Thandie Newton je naprosto k nesledování. Byl rok 1965 a oba byli mladí a toužili po sobě, už jenom proto, že ona byla černá a on outsider... Kidman by pak jako prkenná Barbie mohla lépe vyniknout v těch pár povrchních momentech, které tu na ní zůstaly. Ale ani to se nestalo. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Pěkný, romantický, taky jsem mu držel palce. Je zajímavé, že jiná barva pleti byla tenkrát takový problém, který se dnes už chápe čistě z historického hlediska. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tohle je strašně zvláštní film... přes svůj věk dokáže stále navodit zajímavou atmosféru romantického filmu s podkresem politického dramatu. Ale i přes již zmíněnou sentiment navozující atmosféru a několik dalších momentů, povrchních i těch hlubokomyslnějších, se jinak ve filmu na můj vkus tolik neděje a finiš s předčasnou ejakulací a dopadením tzv. Bonny a Clyda není nikterak závratný, spíš takové zklamání z očekávání něčeho ráznějšího. Pozitivně hodnotím mladičkou Nicole Kidman v roli Nicole Radcliffe, která sice ztvárňuje roli zpočátku nadřazené a arogantní dívky, ale jejíž postava je nakonec i přes tyto negativní charakterové rysy strašně lidská a nakonec i sympatická. Ač nerad, protože jsem z filmu neměl vyloženě špatný pocit, nemůžu tomu dát kvůli vydařeným několika pár minutám závěru filmu víc než dvě hvězdy. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení - vztahová romantika ústřední dvojice v podání naprosto excelentního Noaha Taylora i zdatně sekundující Thandie Newton (Duiganova dvorní herečka) je podána pěkně přirozeně a nenásilně, ani charakter žádné z vedlejších postav neruší harmonii milostné linie. Myslím, že jsem pro sebe objevil skvělého režiséra, těším se na další jeho filmy. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý romantický film z internátního prostředí, láska outsidera Dannyho, který ale se svojí rolí na internátní škole nemá problém, a Thandiwy, která se zase odlišuje (nejen) barvou pleti od ostatních dívek. Film stojí na Noahu Taylorovi a Thandie Newton v hlavních rolích, ale nakonec - za vidění stojí i mladičké Nicole Kidman a Naomi Watts. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 2/10 ... Vizuální stránka: 4/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 2/10. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Nevím ale do kategorie drama bych to moc neškatulkoval,trochu romantiky tam bylo a spíš to mířilo do teenagerské komedie,samé narážky na sex, objevila se i nahota.V hereckých rolích si zahráli ještě mladé herečky N.Kidman,T.Newton a N.Watts,celkově nuda. ()

Reklama

Reklama