Reklama

Reklama

Killer Constable

  • Hongkong Wan jen chan (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážný Leng Tian-Ying (Chen Kuan-Tai) je pověřen, aby sestavil tým, který najde ukradené zlato. Jedná se o dva milióny taelů, které byly ukradeny z císařovy pokladny. Leng dostal na nesnadný úkol minimum času, a pokud ho nesplní včas, čeká ho trest smrti. (Epistemolog)

Recenze (4)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Anglický název zní Killer Constable a hlavní postava je pěkným přírůstkem do sbírky lehce psychopatických hrdinů Hongkongu. Tedy do jisté chvíle... Duo spolehlivých akčních režisérů - veteránů a charismatický Chen Kuan Tai v hlavní roli zaštiťují solidní akci - spíše wuxia akci, podotýkám. Tenhle film je takový relikt po umírajícím žánru wuxia (který na chvíli využili ke vzkříšení režiséři Hongkongské Nové vlny). Čím však pro mě Killer Constable vyniká, je krásně hustá atmosférá, kde řádí všechny možné živly. Postavy bojují v moři, likvidují se pomocí pasti tvořící ohnivý kruh, vynořují se a mizí za větru ženoucího listí a prach, šermují v hustém dešti, umírají na bojišti, na něž se plíží mlha... ()

Reklama

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Průměrné wuxia story se odehrává v době dynastie Qing, tedy v době plné zlodějů a palácových intrik. Malou roli má legendární Wah Yuen, který v roli bodyguarda (v červeném kostýmu) brání ve finále hlavního záporáka, ďáblužel nic extra ze svého bohatého repertoáru nepředvede. ()

midget 

všechny recenze uživatele

Autor Shawovských hororů o černé magii (Boxerovo znamení, Hex, Bewitched) Chih-Hung Kuei natočil celkem netypickou pozdní Shawovskou wuxia. Nakonec se z toho vyklube variace na klasické téma zkorumpovaných úředníků, kteří ušili na hlavního hrdinu boudu, ale hlavně v úvodu se film zajímavě zabývá otázkou násilí. Zatímco hlavní hrdina jde suverénně přes mrtvoly, aby splnil zadaný příkaz, jeho bratr je soucitnější a snaží se mu to rozmlouvat. Vliv japonských chanbara filmů je právě v tomhle trochu znát. Jinak je to docela precizně natočená studiovka, spousta scén má působivě hutnou atmosféru. ()

Zajímavosti (2)

  • Ve finální části filmu je možné slyšet hudbu Jerryho Goldsmithe ze snímku Alien (1979). (Epistemolog)

Reklama

Reklama