Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 145)

golfista 

všechny recenze uživatele

Vynikající, velmi napínavý a překvapivý thriller s hororovými prvky. Fantastická kamera s bezchybnou režií dokáží navodit atmosféru několikanásobně tíživější, než hektolitry krve. Pokud bych mohl přirovnat, pak snad k Šestému smyslu, ale váhy na straně "The Others" ! Nejen kvůli výborné Nicole Kidman. Rozhodně si nenechte ujít ! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nejlepší horor od Přichází satan!. Nicole Kidman hraje dokonale, a prakticky sama táhne celý Amenábarův autorský snímek. Bez krve, bez efektů - jen ryzí filmařina a vyděšení diváci. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s Amenábarem a opět skvělý filmový zážitek. Stejně jako v Diplomové práci si vystačí s málem a i tady umí mistrně navodit napětí, třeba i při takové banální situaci jako je otevírání a zavírání dveří. Několikrát jsem se opravdu slušně lekl a po celou dobu jsem byl napnutý, co přijde dále. A závěrečná pointa je opravdu velmi překvapivá a pochybuju, že by ji někdo dopředu odhadl. Ti druzí jsou jasným důkazem, že lze natočit kvalitní horor i bez makabrozních scén, stačí "jen" mít kvalitní scenář a být šikovný za kamerou. A to Amenábar je až příliš :o) Navíc to musí být renesanční člověk, nejenom že si napsal i scenář, ale také hudbu (výbornou!) a dokonce byl jedním ze členů orchestru. Už se těším na Váš další film, Mistře. Mohu vám tak říkat, ne? ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zase po dlouhé době jeden horor, který se obejde bez vizuálních efektů a snaží se vystrašit a zaujmout něčím jiným. Což se tady velmi dobře daří - atmosféra a stylizace jsou naprosto perfektní, Nicole Kidman je úžasná a poměrně komorní a minimalistický (teď si nejsem jistá, jestli jde o správná slova, ale příhodnější mě nenapadají) příběh je promyšlený, napínavý a zajímavý. Překvapení na konci ale celkem (alespoň mě) odrazuje od opakovaného shlédnutí, protože háv tajemna a nevědomosti už bude pryč. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Perfektní oldschoolová duchařina, která z mála doluje maximum. Jednou jsem sebou pořádně ucuknul, což je o sto procent vícekrát než u většiny filmů stejného žánru. 80% Zajímavé komentáře: Dadel, genetique, ditechi, Frankie, crozet, Ywec ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Šestý smysl po několikáté. Ale jinak. A invence Amenábarovi rozhodně nechybí. Pomalost, ponurost, jak ji známe od Shyamalana. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Možno najlepší novodobý horor. Dokonale premyslený, štýlový a na posranie strašidelný. Tá záverečná ľakačka so "škaredou pani" je možno jediná ľakačka v histórii filmu, ktorá funguje aj pri opakovanom pozretí - tak dokonale je načasovaná. Na DVD som si tú scénu pustil niekoľkokrát za sebou - a zakaždým ma myklo. Niečo také sa mi nestalo pri žiadnom inom horore. Jedinou výhradou je, že od návratu manžela je pomerne predvídateľný záverečný zvrat. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller s hororovými prvky, slyšel jsem na něj chválu, ale ta nevystihla ani zdaleka skutečnou kvalitu filmu. Nicole Kidman je vynikající, ještě více se mi ale líbila Alakina Mann v roli její dcery, ta už na první pohled vypadala "jinak", než běžné děti, navíc svou roli výborně ztvárnila, což malý James Bentley coby její bratr tak dobře nedokázal (ale u dítěte se to dá omluvit). Atmosféra byla hustší než mlha, která po celou dobu filmu obklopovala dům, a i když ve filmu nejsou snad žádné vyloženě hororové lekačky, tak mě po jeho shlédnutí v zádech mrazí ještě teď. Doporučuju všema dvaceti! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ta velká hacienda, ve které se celý film odehrává už se předemnou ve filmu někdy objevila, nemůžu vystát tu myšlenku, že jsem jí už někde viděl..jenže kde. Každopádně i tak jsou Ti druzí výborná duchařina, pro někoho, respektive pro tiskaře obalů na dvdčka je to gotický horor, i když nevím co je na tom gotického, ale budiž, i tak je to nářez nevídaný, kterých by mohlo být jen víc a víc, protože přesně takovéhle filmy já mám rád. Nic nervydrásajícího, se zvláštním příběhem, a opravdu hodně povedeným závěrem. Právě ty závěry se mi na těchto filmech velice líbí, jsou nápadité a hlavně když už se film podobného ražení natočí, tak se většinou závěr nezkazí a vždycky dokáže překvapit. Je dost možné, že mě chvíli rozčilovala Nicole Kidman, ale později jsem s ní docela v tom domě žil, a věřil jsem jí i ty nervíky, které ke konci filmu z ní tekly proudem, a nebylo se čemu divit, ze mě tekly taky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $96,522,687Tržby Celosvetovo $209,947,037 ║ prvý krát keď som to videl v TV tak ma to nejak zvlášť nebralo, kdež to už taká blu-ray projekcia cez video projektor z kvalitnou repro sústavou domáceho kina je úplne iné kafe, nakoniec uznávam pôsobivá ducharina /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra v dalším skvělém filmu španělského zázraku Alejandra Amenábara. Nicole Kidman v jedné ze svých nejlepších rolích, do které přesně pasuje včetně své bledé kůže a přísných rysů. Je pro mě překvapením, jak skvělou atmosféru dokázal Amenábar na vcelku jednoduchém příběhu, který však dostává netušenou rovinu završenou skvělým koncem, a dosáhl jednoho z nejlepších hororů posledních let, v kterém neprolije ani jedinou kapku krve. Kdo nevěří ať to zkusí a opravdu nebude litovat. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alejandro Amenábar .. Tyhle duchařské báchorky mi už lezou na nervy! Bát se není čeho, pointy jsou podprůměrné a po mistrovských kouscích žánru z posledních let - 6 Smysl či Kruh - mě další pokusy většinou pouze nudí. Celý film se odehrává ve tmě, což je sice dáno povahou scénáře, ale pokud se ve tmě rádi nebojíte či nechcete obdivovat zručnou práci osvětlovačů, nebudete se asi také bavit. Kromě řemeslné stránky a slušného hereckého výkonu Nicole Kidman se jedná o nepovedený film.. "Zemřeli jsme na tuberkulózu před více než půl stoletím..". To se radši někde nakazím, než znovu tohle! 30%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Profesionální, vkusné a aristokraticky strašidelné. Působivé - samotným názvem počínaje; svižnou pointou konče. Přesvědčivá Kidman a výborní dětští herci. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo dotýkající se Kubrickova The Shining. S Kubrickem pojí film i problematika nasvěcování v přítmí a odkaz na inovativní technologii čoček z Barry Lyndona, které vyrobila NASA a které dovolovaly natáčet v omezeném osvětlení při svíčkách. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ten dům není zrovna ideální domov. považují si v něm hlavně ticho. ,,měla bych vám představit děti, zatáhněte závěsy". citáty z bible, němá služebná, venku je stále mlha. a také ,,Ti", jenž jsou všude a dům je prý jejich. vyhrožují, že sundají závěsy...... . výtečně zvládnuté budování atmosféry. N.Kidman přesvědčivá jako nikdy a nikde. strach na vás dýchá i z obrazu. a hlavně, ZÁRMUTEK NAD NEBOŽTÍKEM PŘIMĚJE ČLOVĚKA K VŠELIJAKÝM VĚCEM. co jen ti služební kují za pikle? napadá vás spousta otázek. nakonec vetřelci odejdou, protože ,,tenhle dům je náš!!!" moc dobrej nápad! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů, co jsem viděl. Nicole Kidman moc nemusím, ale v tomhle filmu byla úchvatná, stejně tak oba detští herci ! ()

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama