Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 145)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Horory s nadpřirozenými prvky moc nevyhledávám, jsou ale výjimky jako právě tenhle film. Zšeřelá zákoutí, tajemné zvuky v domě obklopeném mlhou, působivá kamera a hudba, kterou Amenábar sám pro film složil, to vše korunované vynikajícím výkonem Nicole Kidmanové i ostatních včetně dětí. Ve filmu je minimum lekaček, celý je je postaven výlučně na atmosféře a gradujícím napětí, navíc celkový obsah filmu jde mnohem dál, než jen k "to jsme se krásně báli". ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevím co napsat, protože se ještě vzpamatovávám z právě skončené projekce Těch druhých. Jedná se o skvěle vypointovaný snímek, s dokonalou atmosférou a přesvědčivě hrající Nicole Kidman, v roli milující matky. A bez krve. Film se mi po celou dobu stopáže líbil, byl napínavý a zajímavý, avšak první pointa, která přišla po otočení fotografie nalezené na zemi, snímek ještě povýšila a to jsem netušil, že nás čeká ještě druhá. Že se jedná pouze o jakýsi šokový mezistupeň a to pravé rozuzlení si pro nás tvůrci nechali až na samotný závěr. Ten mě totiž poslal do kolen. Zřejmě režisér myslel na divákovo duševní zdraví a nechtěl jej omráčit jednou ranou. Dokonalost, skvělá práce, úžasná duchařina - nemám dalších slov a ještě vše vydýchávám. A dlouho budu. Takhle má vypadat horor, takhle má vypadat filmový zážitek. Po Shyamalanově Vesnici další trošku opomíjená senzace. ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Z prvních minut filmu jsem měl jakýsi takýsi rozpačitý dojem. Smrdělo mi to další ódou na téma "překombinujeme příběh a v závěru diváky vytočíme". Jsem rád, že óda v té podobě - jak jsem se obával - se nekonala. A to, co se naplnilo, mně nakonec jen a jen příjemně překvapilo. TI DRUZÍ coby minimalisticky zpracovaný horor se velmi pozvolna rozjíždí, aby v polovině nabral příjemně strašidelné tempo a v závěru překvapil pointou. Pro jistotu ten závěr zopakuji: překvapil pointou. Svým počátečním skepticismem jsem si vytvořil řadu verzí závěru. Ale s takovouto inteligentní pointou jsem fakt nepočítal. Shrnuto a podtrženo: Pokud si libujete v hororech stavějících na postupně budovaném napětí a na strachu z neznámého, tak do toho jděte. Dostane se Vám toho všeho vrchovatě + navíc s bonusem kvalitního zpracování a svěží pointy. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ač jsem sám nevěřil, že se něco takového může stát, jsou Ti druzí na druhé zhlédnutí ještě mnohem lepší než na první. Příjemné drama jedné rodinky s nástavbou hororu je jasnou ukázkou dobře zvládnutého filmu. Samotný snímek začíná nevinně. Příběh známe jen okrajově a narozdíl od jiných žánrových kousků je nám tu nabízeno více než jedno téma. Autoři pracují s divákem, a to přímo úžasným způsobem. Pomaličku vykládají karty na stůl a když se začné zdát, že divák má vyhráno, rychle vyloží trumf. Počáteční minimalismus není na škodu, právě naopak, skvěle dokresluje komorní atmosféru rodinného dramatu. Nicole Kidman uchopila roli skvělým způsobem a hraje velmi podobně jako v Trierově Dogvillu (dokonce i obě její postavy mají stejné jméno). Samotná strašidelnost vyplývá pouze z faktu, že se jedná o horor. Ano je to tak. Ono se vlastně vcelku nic neděje. Autoři sice něco málo naznačují, ale divák se chytá do pasti zcela sám. Pokud by bylo jasně uvedeno, že Ti druzí jsou pouze dramatem, byl by počáteční přístup diváka naprosto odlišný. Atmosféru pak dokresluje veliké sídlo plné temných koutů, pochmurná atmosféra, nejistota v tom co se vlastně děje, dokonce i doba, ve které se film odehrává a v neposlední řadě komorní, kteří se nám ke konci začnou pěkně vybarvovat. Zajímavý je pak závěr, který je diametrálně odlišný od doposavadního dění. Náznaky dostávají pevné obrysy a na povrch vychází pravda, která se však ještě několikrát převrátí vzhůru nohama. Alejandro Amenábar od počáteční nevinnosti postupně přitvrzuje, ale nikdy nevyjede z jasně dané linie. Příběh graduje až do závěru a to postupně. Ti druzí nabízejí opravdu povedený divácký zážitek. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alejandro Amenábar .. Tyhle duchařské báchorky mi už lezou na nervy! Bát se není čeho, pointy jsou podprůměrné a po mistrovských kouscích žánru z posledních let - 6 Smysl či Kruh - mě další pokusy většinou pouze nudí. Celý film se odehrává ve tmě, což je sice dáno povahou scénáře, ale pokud se ve tmě rádi nebojíte či nechcete obdivovat zručnou práci osvětlovačů, nebudete se asi také bavit. Kromě řemeslné stránky a slušného hereckého výkonu Nicole Kidman se jedná o nepovedený film.. "Zemřeli jsme na tuberkulózu před více než půl stoletím..". To se radši někde nakazím, než znovu tohle! 30%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • První vikend promítání v USA se film umístil na 4. místě žebříčku návštěvnosti kin, po sedmi týdnech se dokonce vyšplhal na 2. místo. (HappySmile)
  • Jde o první film, který dostal španělskou filmovou cenu Goya za nejlepší film, aniž by ve filmu zaznělo jediné slovo španělsky. (don corleone)
  • Film začíná tak, že Grace (Nicole Kidman) čte dětem pohádku a slyšíme její hlas, jak říká: "...sedíte pohodlně? Tak tedy začnu." Těmito slovy začínal rozhlasový program rádia BBC pro děti "Listen with Mother" ("Poslouchejte s mámou"), který byl vysílán mezi 16. lednem 1950 a 10. zářím 1982. Úvodní znělka začínala slovy: "Tak děti, sedíte pohodlně? Tak tedy začnu." (HappySmile)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama