Reklama

Reklama

Tady se nedá žít

(seriál)
  • Španělsko Aquí no hay quien viva
Komedie / Rodinný
Španělsko, (2003–2006), 108 h 1 min (Minutáž: 44–91 min)

Hrají:

Malena Alterio, Gemma Cuervo, Mariví Bilbao, José Luis Gil, Luis Merlo, Emma Penella, Fernando Tejero, Guillermo Ortega, Sofía Nieto, Eduardo García (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(91)

Tento družstevní dům není jen obyčejným domem, žijí zde nájemníci, kteří si vzájemně lezou na nervy, milují se, ale zároveň by jeden druhého nejraději uškrtili. Potkáte zde například namyšleného předsedu bytového družstva, který nechce přijít o svou funkci, nové přistěhovalce v podobě zamilovaného páru, párek homosexuálů, dvě ulítlé kamarádky či dokonce dvě bláznivé babičky v jednom bytě... To nemůže dopadnout dobře! (fujarik)

(více)

Recenze (11)

farinelli77 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší zahraniční komediální seriál, jaký jsem kdy viděl. Americká rádoby humorná dílka na pokračování tomuto vynikajícímu seriálu nesahají ani po poslední řádek v titulcích!!! Americký humor je prostě bohužel trochu jiný než ten evropský. Každopádně je velká ostuda, že tento skvost, u kterého se díky HBO mnoha fanouškům několik let trhala bránice, u nás zatím žádná nekódovaná TV neodvysílala a navíc nikdo ani nebyl schopen vydat ho na DVD, zatímco kdejaká americká slátanina na pokračování dávno na DVD vyšla!!! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Excelentní španělský seriál. Něco takhle vtipného jsem už dlouho neviděl. Abych se zasmál, tak spíše vyhledávám klasické prověřené zahraniční seriály, u kterých se pobavím. Ale tohle je seriál z nedávné současnosti (natáčel se v letech 2003 - 2006 ve Španělsku), který je u nás téměř neznámý a který jsem zaregistroval díky stanici HBO, která ho u nás vysílá. Tenhle seriál je ale také něčím zvláštní. A to je délka každého dílu. Téměř žádný díl nejde v délce pod jednu hodinu, spíše se to nejčastěji pohybuje kolem 80 minut na jeden díl. A to je u komediálního seriálu docela výjimka. Každý díl tím totiž dostává délku celovečerního filmu, a tak po skončení dílu nemáte pocit, že chcete vidět další díl, protože se maximálně namlsáte toho jednoho dílu a snázeji se dá vydržet čekání na další díl. A další výhodou tohoto seriálu je fakt, že ho můžete začít sledovat kdykoliv, aniž byste znali předchozí díly. Vím, o čem mluvím, protože jsem to zapnul náhodou, když běžel 10. díl třetí řady, a přesto jsem se hned dostal do děje a v seriálu ¨se zorientoval a od té doby si nenechám žádný díl ujít. Každý díl tedy zde funguje jako samostatná epizoda, který jen velmi volně navazuje na předchozí děj a dá se to začít sledovat kdykoliv. A po dějové stránce je seriál prostě perfektní. V jednom španělském družstevním domě žijí různí nájemníci, a z toho pramení vtipné situace. Navíc v přízemí domu je videopůjčovna, kde se odehrává další část seriálu. A co je nejdůležitější, tenhle seriál je neuvěřitelně vtipný. U toho nejde se nesmát, opravdu excelentní scénky, u kterých si velmi často procvičuji bránice. Takhle vtipný seriál se vidí opravdu jen málokdy. Pokud se s ním setkáte, tak rozhodně doporučuji, určitě se nebudete nudit. Já si užívám každou scénku a tenhle seriál se pro mě pomalu stává kultovním. A nesmím zapomenout zmínit znělku, která je snad tou nejlepší a nejoriginálnější znělkou, jakou jsem kdy viděl. Je to prostě bez váhání za pět hvězdiček. PS: Na Youtube také můžete nyní zhlédnout jeden z dílů tohoto seriálu s českým dabingem. Odkazy najdete v diskusi k tomuto seriálu. ()

Reklama

argentina 

všechny recenze uživatele

Je tam dost originálního vtipu, v každém díle pár vět či celých dialogů, které by se daly přepsat a někde uchovávat, ale jinak po shlédnutí celé první série jsem zjistila, že mě to vcelku nudí, vzhledem k tomu, že to je založené jen na vtipu, tak to mou pozornost neudrží celou dobu a dělám u toho milión věcí. Pak už jsem se nedonutila ke sledování další řady, i když se mi líbí Adria Collao (který snad na dvě nebo tři série zmizel a pak zase přišel, tak bych se stejnak dívala jen na ty s ním) a pak herecky velmi Fernando Tejero a samozřejmě i další. Na druhou stranu mi přijdou trochu přeceňování, ptž ten vtip i herecký projev není moc plynulý, má to spoustu děr. Seriál ve Španělsku stále běží, a to pod jiným názvem (La Que Se Avecina), je to zase o sousedech z baráku, jsou tam ti samí herci, jen mají jiné jména a hrají jiné postavy. ANHQV tedy skončila s pěti řadami a LQSA se už chystá na 4. (píšu 24.01.10). Ve Španělsku je to vcelku hit, tak toho využili a zase to natahují jak Los Hombres De Paco, ale tady to tolik nevadí, je to prostě sitcom, který člověk nemusí vidět od začátku, může se začít dívat kdykoli nebo klidně i zpřeházeně. Přes všechnu kritiku myslím, že to je jedna z nej věcí, co se u nás vysílala a jak to ocenili diváci, je tady jasně vidět. Jinak dělala se spousta remaků v Latinské Americe, což je škoda, ptž tohle moc adaptovat nejde a jak se děje vždy, narazilo to na kritiky zuřivých fanoušků originálu (což nejsou jen Španělé ale ve velké míře i Latinos). Nejdívatelnější verzi udělali Argentici, na tom se shodují všichni, přesto to nemá sebemenší smysl sledovat a to taky z toho důvodu, že Argentinci mají plno svých geniálních komedií (ještě lepších řekla bych), které se pak taky adaptují různě po světě a... škoda o tom mluvit. Co už bych ale vůbec nemohla sledovat, je tohle, ale s českým dabingem, opravdu nechápu, jak se s tím někdo může spokojit. I když chápu, že jinou možnost nemá, pokud není nadšený do španělštiny jako já. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

EXCELENTNÍ - SKVĚLÉ - VTIPNÉ : Perfektní seriál - už dlouho jsem se takhle nezasmál. Typické příběhy ze života a barák jako každý jiný. ()

ElChe 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál s pořádnou dávkou humoru. Dobrá práce s přímo ukázkovými prototypy lidí a situacemi, do nichž se dostávají. Mylsím, že tenhle seriál si dělá srandu snad ze všeho, s čím se můžeme setkat nejen ve Španělsku, od politických pří, přes telenovely, trapná rande, sousedské guerillové války až po imigrační politiku a mnohé další. Také scénář musím pochválit, Španělština je tu prostě skvělá. No a na konec postavy, charaktery s nimiž se tu pracuje jsou vykristalizované prototypy vlastností, se kterými se setkáváme každý den. Tvůrci si zde pohráli a naskládali několik úchylných vlastností do pár osob. Jediné, co bych tu snad vytknul, je občasné přehrávání zvláště některých herců, ale nad tím se dá přivřít oko, prostě jasné 4/5*. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama