Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George Dupler (Gene Hackman) už nie je tým, čím býval. Čas sa neúprosne ohlásil a jeho niekdajšia pružnosť je, aspoň v tomto čase, minulosť. A tak sa jeho manažérska dráha rapídne mení a George je degradovaný na manažéra nočnej prevádzky non stop obchodu. A tak podľa hesla „ako mne tak aj ostatným“, George okamžite zakazuje svojmu dospievajúcemu synovi Freddiemu (Dennis Quaid) rozvíjať vzťah k už dospelej vydatej žene a zároveň vzdialenej sesternici (Barbra Streisand) a zároveň v tom istom čase Cheryl usilovne pracuje na tom, aby zviedla Georgea. Ešte väčšia pohroma však nastane, keď Freddie priamo pred očami svojej matky Georgea obviní z krádeže svojej priateľky. George sa však nevykrúca. Namiesto slov nasledujú činy. George odchádza od svojej ženy Helen, končí v práci a navrhuje Cheryl spoločný život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

rt12 

všechny recenze uživatele

Celá řada skvělých herců a taková zpotvořenina. Zdlouhavé, bez šťávy a potřebného vtipu.Takové divné, chvílemi jakoby náhražkové scény. K tomu se kostyméři vyřádili na Barbře (kterou jinak miluju), vypadala spíš jako blonďatý pudl s velkým čenichem, než sexy baba, která svedla půlku jedné famílie. Avizovaná Annie Girardot (obrovskými titulky ) , hraje ve filmu asi tři minuty a ty prokrafá ve francouzštině. Jenom z úcty ke dvojici hlavních aktérů dám o jednu hvězdu víc než bych měla. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kdyby po titulku Casting Anita Dann následovalo něco v duchu Trest smrti byl vykonán oběšením, tak bych to snad i zkousla. Scénář měl velkou šanci na úspěch, protože vůbec není špatný. Jenže jej do rukou dostal neschopný režisér, kterému naházel spoustu klacků pod nohy ještě neschopnější casting. Vynechám-li pidiroličku Aničky Girardotové, zbyl jen jeden herec, kromě Hackmana se všichni buď křečovitě pitvoří (tragický zloděj v obchoďáku), nebo přehrávají (netřeba jmenovat, stačí si prohlédnout obsazení). Straisandová je strašná, příšerně strašná a možná by se dalo pochopit, že se do ní zakoukal stejně příšerně strašný Quaid. Věřit, že afektovaná pipka může během pár sekund svést ženatého chlapa, když má na hlavě neskutečný kokrhel a na sobě podivuhodné roucho, se mi moc nechce. Pro Hackmana by to mohla být nejlepší komediální role (z pohledu toho, co odvádí za práci, bezesporu je), kdyby mu to nekazili všichni kolem. Je to velká škoda, protože tohle skutečně mohla být velmi dobrá romantická komedie o dospívání dospělých. Možná stačilo do role hlavní ženské postavy obsadit někoho jiného. Ti ostatní byli spíše do počtu, takže jejich animozita k filmovému umění by nemusela být až tak na závadu. / Edit: V originále není Straisandová tak příšerná, většinu afektu zvládla Kretschmerová svým velepříšerným dabingem. Na pozici nejhoršího herce tohoto filmu se tímto vyšvihnul Quaid. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

No, tak ja som to pozeral hlavne kvoli Annie Girardot, lenze ta mala len minimalnu ulohu. Gene Hackman /Francouzska Spojka1,2 a Enemy of the State 1998/ bol na to vlastne sam, prisernu babu Streisand nepocitam, ono rovnako nepocitam ani priserneho Quide-a. Scenar je praveze dobry sam o sebe, len sam hackman to nema sancu utiahnut, ta mnou spominana dvojka sa vyslovene zviezla. Jean -Claude Tramont ako reziser odviedol len zrucnu rutinu, nic viac : 68 % ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Mezi Genem a Barbrou to jiskří hezky (zvlášť v začátku), oběma jim to hodně sluší (narozdíl od 27ti letého Dennise Quaida hrajícího beatlesáckého 18ti letého kluka), ale nějak se nemůžu se zbavit dojmu, že v režii Sama Mendese díky Americké kráse spatřila světlo světa mnohem zajímavější přeměna muže, který najednou začne žít svůj život... stejně jako že v Rivalech s Kieferem Sutherlandem byl trojúhelník otec, syn a krásná žena podaný mnohem lépe. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand je trochu mimo misu (keďže nahrádzala Lisu Eichhorn, keď bol film už v produkcii), ale Hackman je na vrchole svojho šarmu v tejto jemne podceňovanej komédii. Všeobecne je to však príjemné prekvapenie. Hackman predstavuje komické herectvo, ktoré nemá jedinej falošnej noty. Film, ku ktorému scenár napísal W.D. "Rick" Richter, obsahuje zreteľnú komickú citlivosť, časami pripomínajúcu Tatiho, inokedy zas W.C. Fieldsa a potom, možno, Lubitscha či Maxa Ophülsa. S Dennisom Quaidom, ako Hackmanovým svalnatým, zle artikulujúcim synom, Diane Ladd ako Hackmanovou manželkou, Kevinom Dobsonom ako manželom Streisandovej a Williamom Danielsom ako právnikom. Prenikavá hudba, ktorú počujete, je "La Violetera" José Padillu, ktorú možno začuť aj v Chaplinovom filme "City Lights". ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama