Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George Dupler (Gene Hackman) už nie je tým, čím býval. Čas sa neúprosne ohlásil a jeho niekdajšia pružnosť je, aspoň v tomto čase, minulosť. A tak sa jeho manažérska dráha rapídne mení a George je degradovaný na manažéra nočnej prevádzky non stop obchodu. A tak podľa hesla „ako mne tak aj ostatným“, George okamžite zakazuje svojmu dospievajúcemu synovi Freddiemu (Dennis Quaid) rozvíjať vzťah k už dospelej vydatej žene a zároveň vzdialenej sesternici (Barbra Streisand) a zároveň v tom istom čase Cheryl usilovne pracuje na tom, aby zviedla Georgea. Ešte väčšia pohroma však nastane, keď Freddie priamo pred očami svojej matky Georgea obviní z krádeže svojej priateľky. George sa však nevykrúca. Namiesto slov nasledujú činy. George odchádza od svojej ženy Helen, končí v práci a navrhuje Cheryl spoločný život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand je trochu mimo misu (keďže nahrádzala Lisu Eichhorn, keď bol film už v produkcii), ale Hackman je na vrchole svojho šarmu v tejto jemne podceňovanej komédii. Všeobecne je to však príjemné prekvapenie. Hackman predstavuje komické herectvo, ktoré nemá jedinej falošnej noty. Film, ku ktorému scenár napísal W.D. "Rick" Richter, obsahuje zreteľnú komickú citlivosť, časami pripomínajúcu Tatiho, inokedy zas W.C. Fieldsa a potom, možno, Lubitscha či Maxa Ophülsa. S Dennisom Quaidom, ako Hackmanovým svalnatým, zle artikulujúcim synom, Diane Ladd ako Hackmanovou manželkou, Kevinom Dobsonom ako manželom Streisandovej a Williamom Danielsom ako právnikom. Prenikavá hudba, ktorú počujete, je "La Violetera" José Padillu, ktorú možno začuť aj v Chaplinovom filme "City Lights". ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kdyby po titulku Casting Anita Dann následovalo něco v duchu Trest smrti byl vykonán oběšením, tak bych to snad i zkousla. Scénář měl velkou šanci na úspěch, protože vůbec není špatný. Jenže jej do rukou dostal neschopný režisér, kterému naházel spoustu klacků pod nohy ještě neschopnější casting. Vynechám-li pidiroličku Aničky Girardotové, zbyl jen jeden herec, kromě Hackmana se všichni buď křečovitě pitvoří (tragický zloděj v obchoďáku), nebo přehrávají (netřeba jmenovat, stačí si prohlédnout obsazení). Straisandová je strašná, příšerně strašná a možná by se dalo pochopit, že se do ní zakoukal stejně příšerně strašný Quaid. Věřit, že afektovaná pipka může během pár sekund svést ženatého chlapa, když má na hlavě neskutečný kokrhel a na sobě podivuhodné roucho, se mi moc nechce. Pro Hackmana by to mohla být nejlepší komediální role (z pohledu toho, co odvádí za práci, bezesporu je), kdyby mu to nekazili všichni kolem. Je to velká škoda, protože tohle skutečně mohla být velmi dobrá romantická komedie o dospívání dospělých. Možná stačilo do role hlavní ženské postavy obsadit někoho jiného. Ti ostatní byli spíše do počtu, takže jejich animozita k filmovému umění by nemusela být až tak na závadu. / Edit: V originále není Straisandová tak příšerná, většinu afektu zvládla Kretschmerová svým velepříšerným dabingem. Na pozici nejhoršího herce tohoto filmu se tímto vyšvihnul Quaid. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Celá řada skvělých herců a taková zpotvořenina. Zdlouhavé, bez šťávy a potřebného vtipu.Takové divné, chvílemi jakoby náhražkové scény. K tomu se kostyméři vyřádili na Barbře (kterou jinak miluju), vypadala spíš jako blonďatý pudl s velkým čenichem, než sexy baba, která svedla půlku jedné famílie. Avizovaná Annie Girardot (obrovskými titulky ) , hraje ve filmu asi tři minuty a ty prokrafá ve francouzštině. Jenom z úcty ke dvojici hlavních aktérů dám o jednu hvězdu víc než bych měla. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Barbru Streisand považuji za jednu z nejlepších režisérek a i jako herečka není špatná, ale vždycky jsem si říkala, že na skvělé filmy má nos, ale tenhle film je důkazem, že i tak skvělá herečka a režisérka se může seknout. Tohle se vážně nepovedlo. Mezi Babs a Genem nějaká ta jiskra skočí, oba to zahráli perfektně, ale příběh filmu je nudný, nezajímavý a je to prostě brak. Škoda, tak skvělých herců, na tak podprůměrný film. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Všichni jsme klidní a úžasní... všichni jsme mladí a šťastní." Nutno uznat, že jde o velmi originální romantickou komedii, která se obešla bez tradičních klišé, přes počáteční rozpaky mne s přibývajícími minuty začla celkem bavit a závěrečné vyústění se mi moc líbilo. Vybrané scény jsou svěží a vtipné natolik, že z Celé dlouhé noci by mohl vzniknout tak oblíbený a nezapomenutelný film, kdyby, kdyby, kdyby.... Jenomže vyloženě slabá "televizní" režie dávající při některých scénách z domácnosti vzpomenout na primitivní bakalářské povídky a humor někdy málem až na úrovni Zdeňka Trošky(!) tahají místy film s kvalitou výrazně dolu... výrazně pod úroveň jak Gene Hackmana, tak Barbry Streisand (která tady v těch barevných róbách působí občas jako z jiné planety). Stále váhám mezi dvěma a třemi hvězdičkami. Ale při vzpomínce na Hackmana, který hezky dokázal povytáhnout i čistokrevní komedii (nejlepší byl ve scéně s telefonem, úplně sám v kanceláři) s velmi silným mrknutím oka to na těch 50% může být. No řekněte, kde jinde lze vidět Hackmana zpívat operetu! :-) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama