Reklama

Reklama

Queen ve Wembley

(koncert)
  • Velká Británie Queen Live at Wembley '86 (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1986, 300 (60) min (Director's Cut: 80 min)

VOD (1)

Britská rocková superskupina v plném obsazení a v plné síle v roce 1986. Pojďte se s námi přesvědčit o tom, že v roce 1986 britská skupina Queen v čele s Freddiem Mercurym byla ve vynikající formě. Záznam koncertu z londýnského stadionu Wembley je skvěle natočen sestřihem záběrů čtrnácti kamer. O tom, že má AIDS, se zpěvák Freddie Mercury dozvěděl pět let před tím, než 24. listopadu 1991 zemřel. Obavy z nemoci měl už dávno. Uvědomoval si, že jeho divoký životní styl přesahoval běžné excesy rockových hvězd. „Měl jsem víc milenců než Elizabeth Taylorová," chlubíval se Mercury přátelům. Svěřil se pouze své přítelkyni Mary Austinové a manažerovi skupiny Queen Jimu Beachovi. Dohodli se, že zatím o všem pomlčí i před Mercuryho queenovskými kolegy, kytaristou Brianem Mayem, bubeníkem Rogerem Taylorem a baskytaristou Johnem Deaconem. „Kdyby to věděli, týmový organismus by se rozložil. To nechci. Jejich muzikantské kvality potřebuji víc než jejich soucit," argumentoval Mercury. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

buchannon 

všechny recenze uživatele

Queen byla nejlepší skupina všech dob, Freddie Mercury největší zpěvák všech dob a píseň Bohemian Rhapsody nejlepší a nejkomplexnější skladbou všech dob, spolu s We Are the Champions, The Show Must Go On a We Will Rock You tvoří absolutní svatou čtveřici. Můžete si o tom myslet, co chcete, neschopní, neodborní, nekompetentní a diletantští kritici si o tom můžou myslet, co chtějí, ale tak to prostě je. Ámen. Ty takzvané odborníky na hudbu opravdu nechápu, když hledáte na Googlu koncert Live Aid (1985), nejčastěji se zobrazí vystoupení právě této skupiny, ale v žebříčku "100 Greatest Artist" časopisu Rolling Stone z roku 2010 jsou až na 52. místě, což tedy opravdu nechápu, Queen prokazatelně zajímali více lidí než třeba Aretha Franklin (9. v žebříčku), nebo Prince (27. v žebříčku huh)!!!!!!!! I když jsem viděl jen hodinovou verzi, zazněly ty největší hity a byl jsem opravdu spokojen. Zajímavý komentář: buchannon ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Čo dodať .... Freddie a celý Queeeeeeen v čase svojej najväčšej slávy ( Barcelona prišla síce neskôr a aj to už bol taký popík ) nemohol dopadnúť inak ako na 5 hviezdičiek ... Porovnateľné s koncertom v Budapešti, na ktorý som sa ako študent VŠ chcel dostať, ale nakoniec sa to podarilo aspoň Peťovi Repkovi ( pozdravujem ho) ktorý nám následne celý koncert potom do detailov vyrozprával a vzhľadom na jeho hlasové dispozície i vyspieval takmer neporovnateľne ako Freddie ...!!! Many thanks !!! ()

Reklama

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem záznam z tohoto koncertu viděl snad stokrát, nemohl jsem se zabažit. Opravdu není jednoduché utáhnout tak dlouhý koncert pro takové množství lidí sám, ale Mercurymu se to povedlo. Žádný pohyb nebyl zbytečný, všechno do sebe přesně zapadalo. Z dnešního úhlu pohledu možná trochu nabubřelé, v některých okamžicích až kýčovité, ale viděno prismatem doby, výborné. ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Moc se mi toto líbilo, ale řekl bych, že to bylo buď náročné turné, nebo už Freddiho začala postihovat nemoc, protože byla tu vidět jistá únava, ani při prvních písničkách nevytáhne svůj hlas přiliš vysoko, jak je to v originálu. To když vidim, jak zpívá na Live Aid, to si teda říkám... Oba koncerty jsou fakt hustý, ale na Live Aid je živější, neteče z něj tolika potu. Já vím, a to i z vlastní zkušenosti, že předvést se lidem, to je jak vrcholovej sport, ale že by Freddie byl po druhý písničce tak hotovej..., to teda nevim. Na Live Aid bylo i víc lidí... Ano, sice toho nezpívali tolik, ale pot si utřel asi až po pěti písníčkách. Ale dost tý kritiky, to umí každej. Byl to prostě super koncert ! ()

Lubek 

všechny recenze uživatele

Queen vo Wembley? Nenormálna akcia nenormálnej kapely. Len hudobný ignorant môže ignorovať niečo takéto. Queen má najpremakanejšie štúdiové nahrávky, majú možno najlepšieho rockového speváka a takého istého gitaristu. Queen je zároveň považovaná aj ako najlepšie hrajúca kapela naživo, čo viac ešte k tomu dodať... 100 %! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Fredie Mercury na koncertu vystoupil navzdory doporučení lékaře, který jej od účinkování odrazoval z důvodu jeho akutního zánětu hrtanu. (jurama525)
  • Kvůli okamžitému vyprodání lístků byl „hlavní“ sobotní koncert rozšířen ještě o „menší“ páteční vystoupení na stejném místě. (Vrata88)

Reklama

Reklama