Reklama

Reklama

Queen ve Wembley

(koncert)
  • Velká Británie Queen Live at Wembley '86 (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1986, 300 (60) min (Director's Cut: 80 min)

VOD (1)

Britská rocková superskupina v plném obsazení a v plné síle v roce 1986. Pojďte se s námi přesvědčit o tom, že v roce 1986 britská skupina Queen v čele s Freddiem Mercurym byla ve vynikající formě. Záznam koncertu z londýnského stadionu Wembley je skvěle natočen sestřihem záběrů čtrnácti kamer. O tom, že má AIDS, se zpěvák Freddie Mercury dozvěděl pět let před tím, než 24. listopadu 1991 zemřel. Obavy z nemoci měl už dávno. Uvědomoval si, že jeho divoký životní styl přesahoval běžné excesy rockových hvězd. „Měl jsem víc milenců než Elizabeth Taylorová," chlubíval se Mercury přátelům. Svěřil se pouze své přítelkyni Mary Austinové a manažerovi skupiny Queen Jimu Beachovi. Dohodli se, že zatím o všem pomlčí i před Mercuryho queenovskými kolegy, kytaristou Brianem Mayem, bubeníkem Rogerem Taylorem a baskytaristou Johnem Deaconem. „Kdyby to věděli, týmový organismus by se rozložil. To nechci. Jejich muzikantské kvality potřebuji víc než jejich soucit," argumentoval Mercury. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

woody 

všechny recenze uživatele

11. a 12. července 1986.75 tisíc lidí přišlo na stadion Wembley aby si poslechli nejlepší koncert co kdy Queeni spáchali (i když i takový Live Aid si ukradli pro sebe, beru ho jako charitativní akci).Vznil v rámci turné A kind of magic.První přichází na řadu One Vision a končí God Save the Queen.Mezi A kind of magic a Under Pressure se nachází kultovní okamžik kdy Freddie nechá ten několika tisícový dav lidí opakovat docela těžké arie aby to pak zhodnotil "Fuck You".Se tu však objevuje i moje nejneoblíbenější Tutti Fruti(už jen ten název) avšak to přeskočím a jdu na další rockové pecky.Celkově úžasný koncert, který však nemá na Knebworth! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl tenhle koncert, tak neví čeho byl největší showman v historii zpěváků schopen. Naprosto neuvěřitelná atmosféra doplněna vynikajícími písničkami, nejvíce mne dojala legendární Bohemian Rhapsody. A kultovní okamžik, kdy Freddie nechá publikum opakovat árie je nezapomenutelná. Společně s Live Aid nejlepší koncert Queenů........ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ač je to teoreticky nemožné, neboť axiom mé neomylnosti je vědecky jasně prokázaný, tak mi selhala paměť. Pamatoval jsem si koncert Queenů ve Wembley jako něco jedinečně nadčasového, ale po letech již sám se sebou zcela nesouhlasím. Slyším tam sice pořád ty stejně skvělé písničky, užívám si je, ale kdyby si Freddie občas nefucknul, tak by to zlehka zavánělo akademičnem. Zkrátka nebylo tam nic, kvůli čemu bych musel hledat svou bradu na zemi, takže své hodnocení z kategorie fantastický přesouvám do škatulky skvělý s výhradami. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvostné. Fredie a jeho partia v exkluzívnej koncertnej show, ktorú treba vidieť aspoň takto a ja tíško závidím tým, ktorí sa na koncert Queenu dostali. Atmosféra je monštruózna už len pred obrazovkou, tak aké to muselo byť v kotli... 95%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Z koncertu ve Wembley si čas od času pustím nějaký klip, protože řada písní tady zazní v těch naprosto nejlepších verzích (třeba Another One Bites The Dust je naprosto bezkonkurenční), ale celý jsem ho dlouho neviděl. Dodnes. Queen jsou tady na vrcholu všech možných sil a Freddie Mercury si s nacpaným stadionem dělá, co se mu zlíbí. Nezapomenutelný a z dnešního pohledu až mrazivý je jeho výrok, že kapela se v žádném případě nerozpadá a že vydrží pohromadě, dokud budou naživu. Hned poté zazní Who Wants To Live Forever (tehdy novinka), kterou ty tisícovky nadšených fanoušků poslouchají se zatajeným dechem... Ale to je zbytečné popisovat, to se vážně musí vidět. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Čo dodať .... Freddie a celý Queeeeeeen v čase svojej najväčšej slávy ( Barcelona prišla síce neskôr a aj to už bol taký popík ) nemohol dopadnúť inak ako na 5 hviezdičiek ... Porovnateľné s koncertom v Budapešti, na ktorý som sa ako študent VŠ chcel dostať, ale nakoniec sa to podarilo aspoň Peťovi Repkovi ( pozdravujem ho) ktorý nám následne celý koncert potom do detailov vyrozprával a vzhľadom na jeho hlasové dispozície i vyspieval takmer neporovnateľne ako Freddie ...!!! Many thanks !!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jakožto (již brzy) nejlepší kytarista ve střední Evropě, jsem si nemohl nechat tento koncert ujít. Věčná škoda Freddieho, že nezůstal věrný své báječné a milující ženě, ale rozhodl se raději strkat pindíka do míst, která jsou ve slušných kruzích považována výhradně za jednosměrná. Mohl nás ještě o pár pěkných písní obohatit. Koncert nezklamal, velmi dobrá show. Zaznělo snad vše, co mám rád. Kytarová sóla mohla být lepší, ale to bych je zřejmě musel zahrát sám. Každopádně, na běžného smrtelníka byla zabrnkaná dobře. Pořád to je ovšem "jen" koncert, který neřadím na vrchol svého žebříčku oblíbených zálib, proto s hodnocením trochu šetřím. [80 %] ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Freddie byl odmalička můj nejoblíbenější zpěvák, když se na tenhle koncert dívám (a to jsem se narodil právě v '86), zaručeně mi běhá mráz po zádech. Souhlasím s většinou názorů, že se jedná asi o nejlepší koncert (LiveAid je výjimka..to je přeci charita). A těch 75 tisíc lidí zpívajících Bohemian rhapsody.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zážitek na celý život. Bomba. Kdo neviděl neuvěří. Ten kdo má alespoň trochu rád Queen musí tohle vidět. A naživo to musely být orgie. Nejlepší koncert co můžete vidět. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Někdy je pět hvězdiček jednoduše málo. Nejlepší může být jen jeden, ale Queen jsou (byli) čtyři. Freddie Mercury, John Deacon, Brian May, Roger Taylor forever. A výtečný koncert má i výtečné publikum. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Staré krásné Wembley, několikatisícový dav, užívající si skvělou performance a samozřejmě Král Freddy, který v doprovodu své Královny opět předvádí výkon na hranici možností, o to spíš, že v době koncertu trpěl zánětem hrtanu (a tudíž mu člověk to občasné přeskočení hlasu s klidným srdcem promine). Tohle jsou přesně ty koncerty, které utvářejí tvář populární hudby a co jsou sotva kdy opakovatelné. O to spíš pro ty lidi, co na tom stadionu tenkrát byli. A highlight koncertu? Určitě chvíle, kdy Freddy "půl hodiny" rozezpívává dav složitými popěvky, aby je nakonec sfoukl suchým "fuck you" :-) ()

Reklama

Reklama