Reklama

Reklama

Queen ve Wembley

(koncert)
  • Velká Británie Queen Live at Wembley '86 (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1986, 300 (60) min (Director's Cut: 80 min)

VOD (1)

Britská rocková superskupina v plném obsazení a v plné síle v roce 1986. Pojďte se s námi přesvědčit o tom, že v roce 1986 britská skupina Queen v čele s Freddiem Mercurym byla ve vynikající formě. Záznam koncertu z londýnského stadionu Wembley je skvěle natočen sestřihem záběrů čtrnácti kamer. O tom, že má AIDS, se zpěvák Freddie Mercury dozvěděl pět let před tím, než 24. listopadu 1991 zemřel. Obavy z nemoci měl už dávno. Uvědomoval si, že jeho divoký životní styl přesahoval běžné excesy rockových hvězd. „Měl jsem víc milenců než Elizabeth Taylorová," chlubíval se Mercury přátelům. Svěřil se pouze své přítelkyni Mary Austinové a manažerovi skupiny Queen Jimu Beachovi. Dohodli se, že zatím o všem pomlčí i před Mercuryho queenovskými kolegy, kytaristou Brianem Mayem, bubeníkem Rogerem Taylorem a baskytaristou Johnem Deaconem. „Kdyby to věděli, týmový organismus by se rozložil. To nechci. Jejich muzikantské kvality potřebuji víc než jejich soucit," argumentoval Mercury. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jakožto (již brzy) nejlepší kytarista ve střední Evropě, jsem si nemohl nechat tento koncert ujít. Věčná škoda Freddieho, že nezůstal věrný své báječné a milující ženě, ale rozhodl se raději strkat pindíka do míst, která jsou ve slušných kruzích považována výhradně za jednosměrná. Mohl nás ještě o pár pěkných písní obohatit. Koncert nezklamal, velmi dobrá show. Zaznělo snad vše, co mám rád. Kytarová sóla mohla být lepší, ale to bych je zřejmě musel zahrát sám. Každopádně, na běžného smrtelníka byla zabrnkaná dobře. Pořád to je ovšem "jen" koncert, který neřadím na vrchol svého žebříčku oblíbených zálib, proto s hodnocením trochu šetřím. [80 %] ()

Lubek 

všechny recenze uživatele

Queen vo Wembley? Nenormálna akcia nenormálnej kapely. Len hudobný ignorant môže ignorovať niečo takéto. Queen má najpremakanejšie štúdiové nahrávky, majú možno najlepšieho rockového speváka a takého istého gitaristu. Queen je zároveň považovaná aj ako najlepšie hrajúca kapela naživo, čo viac ešte k tomu dodať... 100 %! ()

Reklama

Driscoll 

všechny recenze uživatele

Queeny mám rád, takže proč tak nízké hodnocení? Jednoduše proto, že skladby Queen se pro koncertování příliš nehodí a je to na výsledku znát. Všechny jejich skladby se vyznačují složitou strukturou a taktéž široký záběr Freddieho hlasu je ve studiových písních využíván naplno, nicméně na koncertech (a to i v tomto případě) Mercury prostě nestíhá. Takže mě nechápejte špatně, moje hodnocení nereflektuje můj vztah ke Queen, ale k jejich živému vystupování. A pro toho, kdo by namítal, že živé verze skladeb všech kapel vyznívají hůř, než studiové mám jen dvě slova: Led Zeppelin. ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem záznam z tohoto koncertu viděl snad stokrát, nemohl jsem se zabažit. Opravdu není jednoduché utáhnout tak dlouhý koncert pro takové množství lidí sám, ale Mercurymu se to povedlo. Žádný pohyb nebyl zbytečný, všechno do sebe přesně zapadalo. Z dnešního úhlu pohledu možná trochu nabubřelé, v některých okamžicích až kýčovité, ale viděno prismatem doby, výborné. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedinečný koncert jak výběrem těch největších pecek, tak samozřejmě atmosférou. A Freddie Mercury? Naprostá jednička. I když jeho pohyby rád nemám, to, co tady předváděl, bylo neskutečné. Tolik energie, co do koncertu dal, nemohl načerpat ani za týden. Jen ten vizuál! Ten je vážně děsný. Zpomalené záběry neskutečně otravné, občas jakési efekty příšerné. To ale nic nemění na tom, že koncert pro všechny zúčastněné musel být NESKUTEČNÝM zážitkem. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Kvůli okamžitému vyprodání lístků byl „hlavní“ sobotní koncert rozšířen ještě o „menší“ páteční vystoupení na stejném místě. (Vrata88)
  • Fredie Mercury na koncertu vystoupil navzdory doporučení lékaře, který jej od účinkování odrazoval z důvodu jeho akutního zánětu hrtanu. (jurama525)

Reklama

Reklama