Reklama

Reklama

Queen v Budapešti

(koncert)
  • Česko Queen: Magic Tour v Budapešti (více)
Hudební / Dokumentární
Maďarsko / Kanada / USA, 1987, 90 min (Alternativní 59 min)

Nezapomenutelný koncert rockové kapely Queen na budapešťském Népstationu v červenci 1986. Byl to jeden z prvních velkých koncertů západní kapely v tehdejším východním bloku. Do jeho rozkladu ještě zbývaly tři roky, ale mezi 80 000 diváky už bylo i několik fanoušků z tehdejšího Československa. Ti si tak mohli užít hity jako Radio Ga Ga, We Will Rock You nebo Bohemian Rhapsody na vlastní oči a uši. Tyto a další písně rozhodně nemůžou chybět v hodinovém sestřihu z tohoto koncertu. Navíc málokdo asi tušil, že se jedná o jedno z posledních živých vystoupení zpěváka kapely Freddieho Mercuryho s kapelou. Po skončení The Magic Tour už s kapelou nikdy nevystoupil. (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

stration 

všechny recenze uživatele

Tento koncert určitě také přispěl k pádu železné opony. Tak vypadala ta nejlepší hudba na západ od našich hranic. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Wembley bylo skvělé, ale Budapešť nejspíš vzhledem k historické důležitosti považuji asi za nejlepší koncert mé nejoblíbenější skupiny. Závidím všem Čechům a Slovákům, kteří měli tehdy tu možnost být na místě činu. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Už jen za ten úchvatný medailonek s Freddiem ---> 100%. --- EDIT: 2. 11. 2012 viděno v Třinci - kino Kosmos, výborný obraz (viděla jsem na Freddiem každý chloupek) a zvuk na plné pecky (až jsem pak byla mírně nahluchlá :-), atmosféra skoro jako kdybych tam opravdu byla, Fred pobíhající s vlajkou, pak v královském plášti... NEZAPOMENUTELNÉ. LEGENDÁRNÍ. GENIÁLNÍ. ()

drexik 

všechny recenze uživatele

Jaká škoda že jsem nikdy nemohl vidět Queen naživo, tak alespoň pořádná náplast - Queen v Budapešti, díky Freddie. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ne že bych byl tenkrát kdovíjaký fanoušek Queen, v pubertě jsem byl spíš na folk a jazz a Freddie mi připadal celý jaksi chlupatě vulgární, ale tenhle záznam, na který mě kamarádi vytáhli do kina(!), mě aspoň přiměl vzít na milost elektrickou kytaru. Za ty roky jsem z lecčeho vyrost a dneska vidím historický vrchol všeho, co kdy bylo na rockové muzice velkolepé, bombastické, hymnické, stadionové. Kdo zná tenhle autentický originál, může se nad ubohými epigony typu Robbieho Williamse jen pobaveně křenit. — BD perfektně zpracované, dokonalý nostalgický výlet do osmdesátek. Příležitostně pustím dětem, uvidíme, co na to posluchači Miky a Rihanny :-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pecka. Geniální. Skvostné. Dechberoucí. Absolutně úžasné. Neskutečná show. Queen a zejména sám Freddie v absolutní životní formě, koncert plný těch absolutně největších hitů (jedna pecka za druhou) a neskutečná atmosféra, rozdováděné publikum... Neskutečná záležitost, nevídaná show. 100%. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Bráno z nezaujatého hlediska nebyli Queen příliš dobrá kapela. Samozřejmě, líbí se mi Bohemian Rhapsody, líbí se mi prakticky celé Innuendo. Jenže jako instrumentalista byl jasně rozpoznatelný pouze Brian May. A celek by mnohdy nestál za zlámanou grešli, kdyby... Kdyby tu nebyl ještě Rtuťovitý Béďa, jenž svým unikátním hlasem, neskutečným charismatem, nasazením a způsobem, jakým dokázal pracovat s publikem, záchránil cokoliv. Záznam z Budapešti zcela odkrývá sílu jeho osobnosti a fakt, že si byl onoho kouzla vědom. Vylezl na pódium a proměnil se v "kinga", "parní válec" i patetického citlivku. Obecenstvo mu zobalo z ruky (ne jen maďarské, žijící za lehce korodující železnou oponou) a jiskry létaly. Mnohdy šlo o záležitosti nevkusné a podbízivé. No a co? Tohle je ztělesnění pop-kultury a její moci (která může otupovat i osvobozovat zároveň). Tohle je Bulsara v oslnivé formě a spoustě z nás chybí. ()

FrajerTom 

všechny recenze uživatele

Koncert neskutečného historického významu - Queen se jako první skupina takového formátu představila za, do té doby nedobytnou, železnou oponou.. A chlapci se no to jaksepatří připravili - Freddie pravděpodobně nikdy nezpíval na živo lépe než právě tady.. Skvělá skladba těch největších pecek spolu s raritními kousky, kterým vévodí maďarská lidová folková písnička Tavaszi Szel.. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Nejlepší koncert Queenů. Výborný výběr písní, skvěle zahrané a zazpívané. Trochu mě ale překvapila slabá reakce publika. První koncert Queenů za železnou oponou a lidi nebyli skoro slyšet. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Freddie a Queen na vrchole kariéry v Budapešti a tento krátky hodinový televízny zostrih je naozaj málo. Plusom je, že presne takto si Freddieho pamätám z mladosti (detstva) zo záberov, ktoré sa aj k nám dostali. Teda na koncerte v bielych kostýmoch s fúzikmi a krátkymi vlasmi, pričom túto predstavu mi dosť nabúral film, kde Freddie po väčšinu života vyzeral úplne ináč. Jediným rozpačitým momentom na koncerte je asi pokus o maďarskú ľudovú pesničku s ťahákom v dlani. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Hungarian Rhapsody! Kdo tam byl, zažil hudební nebe.... pouze moje máma to skoro celé prospala a vzbudila se až na přídavek. Omlouvá ji pouze to, že přijeli do Budapeště o den dřív, protože neměli lístky, a na nádraží v Budapešti se příliš nevyspali:-))) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hned po zdařilém dokumentu o Fredím si střihnout koncert v Budapešti? Dobrej plán na sobotní večer. Celá kapela to tam sází, sestříhaný je to famózně, jeden hit za hitem... Prostě koncert, na kterým bych chtěl za totáče rozhodně bejt! ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Raz mi bolo povedané:"Kdo počúva skupinu QUEEN a páči sa mu! Nemôže byť zlý človek!" Hmmm...možno na tom niečo bude! Fakt sú dokonalý! ()

Reklama

Reklama