Reklama

Reklama

Carnosaur

  • Česko Carnosaurus (festivalový název) (více)
Trailer

Výzkum v oblasti genetiky přivede geniální doktorku Tiptree (Diane Ladd – ''Rambling Rose'') k oživení dinosaurů. První z nich Tyrannosaur svým nezměrným apetitem roste do fantastických rozměrů a niči vše co se mu dostává do cesty. ''Doc'' Smith (Raphael Sbarge – ''Risky Business'') a Thrush (Jennifer Runyon – ''Ghostbusters'') jsou jediní dva lidé, kteří dokáží vzdorovat plánům šílené doktorky. A nastává boj proti jednomu z nejnebezpečnějších predátorů, kteří kdy žili na této planetě. (Five Stars Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem zcela náhodou narazil na tuto svojí dětskou lásku a musel si to prostě pustit znovu. Tento film jsme kdysi měli na VHSce a já byl z toho filmu jako malý úplně hotový. Strašně jsem žral dinosaury a i když jsem v té době moc nechápal smysl toho všeho co se odehrává na obrazovce, tak scénu s T-Rexem jsem si zapamatoval, stejně jako tu s uhryznutou hlavou. Nyní po letech už z toho tak odvařený nejsem, ale i tak se mi to docela líbilo. Atmosféra sice místy připomíná spíše komedii a dinosauři zrovna dvakrát povedení nejsou, ale stejně dám průměrné hodnocení. ()

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Nostalgie z dětství, která ne a ne odeznít. Je to taková roztomilá blbinka, která se však podle mě může pyšnit slušnou atmosférou. Najde se zde i pár (chtěně) zábavných míst...např. souboj dinosaura s bagrem má grády. Byly doby, kdy jsem se bál, že při cestě do sklepa pro brambory mě sní Carnousaur, a to už něco znamená. Teď už se Carnosaurů nebojím, ale přesto si myslím, že je to snímek, který stojí za pozornost. Je spousta mnohem horších filmů (třeba Carnosaur II? :) ()

Reklama

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Před mnoha lety, když jsem byl malý to pro mě byl naprosto fascinující horor s dinosaury. Dneska to samozřejmě takhle nefunguje, dinosauři jsou dost gumový, ale film má cosi do sebe. V zásadě se dá říct, že myšlenka není zlá a scény s dinosaury v pustině fungují alespoň pro mě i dnes. Snad jen lepší dinosauři by se ve filmu vyjímali lépe, ale z hlediska žánru se jedná o lepší film než mnohé jiné klony daleko mladšího data. 65 % ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Herci nehrají, výpravou a dějově to je spíš na epizodu ze seriálu než na celovečerní film, a nakonec i ti dinosauři jsou gumoví až přespříliš...ale k čertu, tohle staré, na Jurském parku se přiživující béčko, má tu správnou pokleslou duši. Už jen ta zápletka o snaze o repopulaci Země dinosaury, vytvořenými z geneticky upravených kuřat, je k sežrání (pun intended). K tomu přihoďme v kontrastu s celkově poslabší trikovou stránkou velmi povedené a hojně využívané gore efekty, a máme tu jeden sympatický, trashový krvák, který v konkurenci spotřebních a tupě se opakujících moderních zvířecích hororů obstojí v pohodě i dneska. Pokud tedy nehledáte zábavu inteligentního rázu... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Producent Roger Corman chtěl v roce 1993 konkurovat Jurskému Parku, a tak vypustil do světa Carnosaura. O nějaké konkurenci však nejde mluvit, Carnosaur je totiž neskutečně otřesným pokusem o dinosauří horor. Jakž takž funguje ve scénách ještěřích útoků, zbytek filmu je ale nudná ukecaná kaše plná špatných hereckých výkonů a tragicky nezajímavých promluv postav (Diane Ladd zde má vyloženě úděsně napsanou roli). Děj nemá žádný spád a způsob, jakým se hlavní hrdina dostává k jádru problému, je snad nejlenivěji napsaným oslím můstkem, jaký jsem za poslední měsíce viděl. Scénář a režie Adama Simona zkrátka nestojí za nic. Nejvíc k naštvání je to, že předloha Johna Brosnana údajně nabízela docela zajímavé náměty, z kterých mohlo vzniknout zábavné béčko, u Carnosaura však o nějaké zábavě nemůže být ani řeč. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme hrá herečka Diane Ladd, ktorej dcéra Laura Dern hrala v tom istom roku v inom, oveľa slávnejšom filme o dinosauroch, a to v Jurskom Parku (1993). (beso74)
  • Natáčanie filmu trvalo 18 dní, pričom Diane Ladd (Dr. Jane Tiptree) sa zúčastnila len 5 dní. (beso74)
  • Koža pre mechanického T. Rexa v životnej veľkosti bola vyrobená spoločnosťou Total Fabrication Kenneth J. Halla. Výroba trvala 5 týždňov. (beso74)

Reklama

Reklama