Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film natočený podle knihy Nicka Hornbyho Fotbalová horečka. Jako malý chlapec se Ben s rozvedenou matkou přestěhoval do Bostonu, kde byl velice osamělý. A tak ho jednoho dne matka svěřila strýci Carlovi, který ho zavedl na baseballový zápas. Ten den se zrodila jeho obrovská láska ke klubu Red Sox, která trvá dodnes, kdy je Benovi třicet… Ben je povoláním učitel a jednoho dne jede s několika vybranými žáky na matematickou exkurzi. Během ní pozná půvabnou Lindsey, která se o ně stará. Mezi oběma mladými lidmi brzy vzniká milostné pouto. Je tu ale potíž: Ben má ještě po strýci předplacená místa na stadionu, kde nepromešká jediný zápas svého milovaného klubu. Lindsey je zase zapálená pro svou práci, v níž si vede velmi dobře a možná ji dokonce čeká povýšení. S Benem začne chodit na zápasy, ale jeho vášnivému nadšení pochopitelně tak zcela nepropadne. Pak nazraje čas, aby představila Bena rodičům. Právě v téže době se ale hrají velice důležité zápasy, na kterých Ben samozřejmě nemůže chybět. A tak odjíždí Lindsey do Baltimoru sama, zatímco Ben s kamarády, kteří jsou stejně jako on posedlí Red Sox, odjíždí na Floridu. Po návratu pokračují společně v návštěvách baseballových zápasů, kde se Lindsey seznamuje s dalšími nadšenci, kteří po léta zasedají na stejná místa na tribuně, aby horlivě povzbuzovali svůj klub, přestože jeho úspěchy nejsou právě nejoslnivější. Pak přijedou rodiče Lindsey do Bostonu a společně jdou všichni čtyři na večeři. Rodičům se sice zdá Ben poněkud divný – nechá si totiž u stolu zacpat uši, aby neslyšel z rádia, jak hraje jeho klub, protože si zápas nahrává – ale když pomůže otci Lindsey proniknout do velmi uzavřeného golfového klubu, vezmou ho na milost. Pak ale jednoho dne přichází Lindsey a nápadem: letí služebně do Paříže a chce, aby ji Ben doprovázel. Ovšem je tu zase stará známá potíž: právě v té době se hraje mimořádně důležitý zápas, na kterém by Ben nerad chyběl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to slušná sladká romantická komedie držící se tradičně zavedené šablony. Seznámení, dovádění, poznání, partnerská krize a pohádkový srdcervoucí konec. Jedno se však nedá upřít a to je určité moralizování o porozumění. V tomto smyslu je to takřka příběh ze života. Lindsey je slečna jako každá jiná. Ben je velmi zapálený do baseballu. Zpočátku to nevadilo, ale když začal baseball narušovat vztah, začal Ben pociťovat jistý problém. Je na místě partnerovi vyčítat jeho zájmy, jeho koníčky? Drew Barrymore tu je ve své roli kouzelná a ohromně miloučká. Ani Jimmymu Fallonovi nelze upřít ctižádost ke své postavě. Onen fanatismus ke svému klubu a zároveň touhu po Lindsey zahrál tak bravurně, že až jsem si říkal, jestli mu ti vůbec stojí za to. Zkrátka roztomilý blbeček do nepohody. A tak tu trochu překypují jisté výstřednosti, ale láska je prostě láska.    Tento snímek je velice upřímný, plný touhy a zamilovanosti. Romantický film, který potěší a snad i povzbudí. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Už začíná být k nesnesení jak hollywood chrlí jednu romantickou komedii za druhou a všechny jsou si podobné jak spermie spermii. Dokud někdo nepředepíše pánům scénáristům novou dějovou šablonu, podle které pojedou, tak se na tyhle filmy nemůžu dívat pozitivně. Začíná to klasicky; dva se seznámí, začnou spolu chodit, pak přijde nějaký ten problém...kupodivu není nikdo z páru mentálně zaostalý, jak bych od Farrellyovské komedie čekal(alespoň nějaké překvapení), tím problémem je baseball. Pak samozřejmě přijde nějaká ta neshoda, dočasný rozchod, scény sebeuvědomění a sladký happy end. Myslím že jsem nic podstatného nevyspoileroval, protože kdo viděl více jak dva tyto filmy tak stejně ví co bude následovat a jak to dopadne už od úvodních titulků. Jediné co film drží na ucházejících 2 hvězdách jsou slušní herci a dva tři dobré vtipy. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Ben (spatne vybrany predstavitel sympataka Jimmy Fallon) posedly baseballovym tymem Boston Red Sox potka upracovanou a ambiciozni Lindsey (normalne hrajici Drew Barrymore), ktera jeho zanicenost pro oblibeny americky sport objevi az ze zacatkem sezonu, kdy je uz davno zamilovana. Co je prednejsi pro Bena? Jestli je to milovany tym nebo okouzlujici divka prozrazovat nebudu. Jen reknu, ze kdyby bylo rozdilnych hercu, lepsich scenaristu a jineho sportu, bavil bych se na urovni. Jiskra mezi obema nepreskocila ani omylem. 40% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy se sportovní tématikou. Mám docela slabost pro Drew Barrymore. Knižní předloha Fever Pitch je pro mě, jakožto velkého fotbalového fanouška, nejoblíbenější čtení. Ale co bylo probůh tohle?!? Pokud si chcete tuto vynikající knížku vychutnat i ve filmové podobě, sáhněte raději po anglickém "originálu" Ve fotbalovém kotli (nebo Fotbalové opojení, prostě po Fever Pitch :p). Úplně souhlasím s komentářem od DaViD'82, tohle je naprosto zbytečný snímek. A baseball je blbá hra. A Fallon otravnej trapák. Jedna hvězdička za Drew, druhá za to fanouškovské bláznění, pro které mám nejen pochopení, ale i tichý souhlas :-) (sám jsem taky takový- no skoro). Ale snímek bratrů Farrellyovic už nikdy víc... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Původní předlohu jsem nečetla, ale Nick Hornby zní slibně navíc v kombinaci s Drew Barrymore.. Tady ani tahle kombinace bohužel na solidní komedii nestačila :-( Hlavní myšlenka každopádně zaujala - čeho všeho by se měl člověk kvůli lásce vzdát a pokud se svého fantismu vzdá, bude stále stejným člověkem, do kterého jste se zamilovali? ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Film je remakeom osem rokov starého anglického filmu s totožným názvom Fever Pitch (1997). (genetique)
  • Film vznikol podľa románu známeho britského spisovateľa Nicka Hornbyho Futbalová horúčka. Bratia Bobby a Peter Farrellyovci, od ktorých sme zvyknutí na drsnejšie, tzv. fekálne komédie (napr. Niečo na tej Mary je), tento raz zostali veľmi umiernení. Posadnutosť hrdinu futbalom sa v americkej snímke zmenila na lásku k jednoznačne americkejšiemu športu – bejzbalu. (ash99)
  • I přes to, že Jimmy Fallon ve filmu ztvárňuje postavu Bena - fanouška Boston Red Sox, ve skutečnosti je herec velikým příznivcem týmu New York Yankees, jednoho z jeho největších rivalů. (Dio_Padre)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama